Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προειδοποίηση Χ. Θεοχάρη για ψευδείς δηλώσεις κοινωνικού μερίσματος
  • [02] Τ. Γιλντίζ: Δεν θα ξεπεράσουν τους 302 οι νεκροί από το δυστύχημα στο ορυχείο
  • [03] Το εθνικιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία, στην Ινδία
  • [04] «Ο Ουρανός των Αρχαίων», στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων
  • [05] Προς την ελευθερία ξαναπέταξε σπάνιο είδος γύπα που είχε βρεθεί σε άσχημη κατάσταση
  • [06] Η ανδρική υπογονιμότητα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου

  • [01] Προειδοποίηση Χ. Θεοχάρη για ψευδείς δηλώσεις κοινωνικού μερίσματος

    Προειδοποίηση έναντι όσων υποβάλλουν ψευδή στοιχεία στις αιτήσεις εξασφάλισης κοινωνικού μερίσματος, ότι η ενέργειά τους έχει ποινικές συνέπειες, απηύθυνε σήμερα μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Με την ίδια ανάρτηση, ο κ.Θεοχάρης, παρέχει οδηγίες συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και αποφυγής τυχόν λαθών.

    Συγκεκριμένα, η ανάρτησή του έχει ως ακολούθως:

    «Φιλική υπενθύμιση για το κοινωνικό μέρισμα.

    - Η αίτηση είναι υπεύθυνη δήλωση και έχει ποινικές συνέπειες αν είναι ψευδής.

    - Τι ψέματα μπορεί να δηλωθούν; Βασικά 3:

    1. Λάθος ρολόι (ΔΕΗ)/διεύθυνση από αυτή που μένετε πραγματικά.

    2. Λιγότερους συγκάτοικους από τους πραγματικούς

    3. Περισσότερους συγκάτοικους από τους πραγματικούς.

    Φυσικά, και τα λοιπά στοιχεία πρέπει να είναι αληθή αλλά αυτά είναι τα κύρια "λάθη" που μπορεί να κάνετε.

    Συνεπώς, όσοι από τους 60.000 περίπου που εξετάζουμε, έχετε τέτοια λάθη παρακαλούμε διαγράψτε και συμπληρώστε σωστή αίτηση. Πολλοί βλέπουμε, το έχετε κάνει ήδη.

    Οι περισσότεροι από τους υπό έλεγχο, έχουν "σπάσει" τους συγκάτοικους σε δύο ή περισσότερες αιτήσεις. Προσοχή, είναι παράνομο. Σβήστε όλες τις αιτήσεις και φτιάξτε μία από την αρχή με όλους τους συγκάτοικους μέσα.

    Υπάρχουν και άλλα λάθη φυσικά. Τις επόμενες ημέρες θα στείλουμε πιο εξειδικευμένα μηνύματα για να ελέγξουμε τις αιτήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα κάνουμε αυτόματες διασταυρώσεις για να ξεχωρίσουμε αυτούς που το δικαιούνται από όσους δεν το δικαιούνται.

    Πιστεύουμε πως οι διαδικασίες θα πάρουν αρκετό χρόνο και δεν είναι πιθανό να γίνει άλλη πληρωμή πριν την προγραμματισμένη στις αρχές Ιουνίου. Δεν είναι τεχνικά τετριμμένη εργασία.

    Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση καθώς πιστεύουμε πως έχει σημασία να μην δοθούν χρήματα σε μη δικαιούχους, ώστε το μέρισμα, που θα δοθεί ολόκληρο, να πάει σε όσους το έχουν "μεγαλύτερη" ανάγκη» καταλήγει η ανάρτηση του κ.Θεοχάρη.

    [02] Τ. Γιλντίζ: Δεν θα ξεπεράσουν τους 302 οι νεκροί από το δυστύχημα στο ορυχείο

    Ο αριθμός των νεκρών από το δυστύχημα στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 302, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους για το πλέον πολύνεκρο βιομηχανικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα ο υπουργός είπε ότι 18 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στο ανθρακωρυχείο.

    [03] Το εθνικιστικό κόμμα Μπαρατίγια Τζανάτα κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία, στην Ινδία

    Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) προηγείται ευρέως στην καταμέτρηση των ψήφων που άρχισε νωρίς σήμερα το πρωί και μπορεί να αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο ινδικό κοινοβούλιο, στη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων NDTV και CNN-IBN που βασίζονται στα πρώτα αποτελέσματα.

    Η συμμαχία υπό το BJP κερδίζει 325 κοινοβουλευτικές έδρες, πολύ περισσότερες από την πλειοψηφία των 272 εδρών που απαιτείται για να κυβερνήσει. Ήδη μόνο του το BJP προηγείται ήδη με 273 έδρες επί των 543 της Λοκ Σάμπχα, της κάτω βουλής του κοινοβουλίου, και ο ηγέτης του Ναρέντρα Μόντι οδεύει προς την πρωθυπουργία της χώρας. Η Ενωμένη Προοδευτική Συμμαχία υπό το Κόμμα του Κονγκρέσου που κυβέρνησε την Ινδία την τελευταία δεκαετία λαμβάνει μόλις 67 έδρες, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή. Η καταμέτρηση των ψήφων των βουλευτικών εκλογών είναι σε εξέλιξη. Τα τόσο υψηλά ποσοστά που λαμβάνει του BJP είχαν να καταγραφούν από το 1984, όταν το κόμμα του Κονγκρέσου είχε εξασφαλίσει πάνω από 290 έδρες στις εκλογές.

    [04] «Ο Ουρανός των Αρχαίων», στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

    Οι ιδέες και οι γνώσεις των αρχαίων για τον Ουρανό, τα κτίρια που κατασκεύαζαν οι Αιγύπτιοι με βάση αυτές τις γνώσεις, αλλά και οι τελευταίες εντυπωσιακές ανακαλύψεις για τον πρώτο υπολογιστή του κόσμου, τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», είναι μερικές μόνο από τις θεματικές του Ιδρύματος Ευγενίδου, που θα παρουσιαστούν το βράδυ του Σαββάτου 17 Μαΐου 2014. Το Ίδρυμα, συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, θα ανοίξει τις πύλες του από τις 9 έως τις 12 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους φίλους της επιστήμης και της τεχνολογίας.

    Μια νύχτα με πλούσιο πρόγραμμα, που το συνθέτουν ψηφιακές παραστάσεις στο Πλανητάριο, ομιλίες επιστημόνων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ειδικά αφιερώματα στη Βιβλιοθήκη, παρατήρηση του νυκτερινού ουρανού με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, εντυπωσιακά πειράματα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και στην έκθεση του CERN «"Επιταχύνοντας" την Επιστήμη».

    «O Ουρανός των Αρχαίων» είναι ο τίτλος της ψηφιακής παράσταση που θα δοθεί στις 21:30, 22:30 και 23:30 στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, με την πρώτη και τρίτη ενότητα να «μιλάει» για την αρχαία Αίγυπτο και τη δεύτερη για τους Μινωίτες ναυτικούς και τον πολιτισμό που ανέπτυξαν στη Θήρα και την Κνωσό.

    [05] Προς την ελευθερία ξαναπέταξε σπάνιο είδος γύπα που είχε βρεθεί σε άσχημη κατάσταση

    Προς την ελευθερία πέταξε ένας ασπροπάρης, παγκοσμίως απειλούμενο είδος γύπα, που είχε βρεθεί την Πρωτομαγιά, στην περιοχή των Κομνηνών Κοζάνης, σε άσχημη κατάσταση,πιθανόν από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος. Ο αδύναμος γύπας παραδόθηκε στην Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου» από το Δασονομείο Πτολεμαΐδας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΑΝΙΜΑ, στην Αθήνα, για εξετάσεις, ανάρρωση και προετοιμασία της επανένταξής του και πάλι στη φύση. Χάρη στη φροντίδα των κτηνιάτρων ανάρρωσε πλήρως και απελευθερώθηκε στην Κλεισούρα Καστοριάς, κοντά στο μέρος όπου βρέθηκε ενώ στην πλάτη του τοποθετήθηκε, από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), ένας δορυφορικός πομπός που θα επιτρέψει την παρακολούθηση των μετακινήσεών του καθώς και τη μετέπειτα μεταναστευτική του διαδρομή.

    Ο ασπροπάρης είναι ο πιο απειλούμενος γύπας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σύμφωνα με πρόσφατες καταγραφές του είδους που υλοποιεί η ΕΟΕ με το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE+ «Η Επιστροφή του Ασπροπάρη», στη χώρα μας έχουν απομείνει πλέον λιγότερα από 15 ζευγάρια.

    [06] Η ανδρική υπογονιμότητα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου

    Οι άνδρες που έχουν πρόβλημα γονιμότητας, λόγω ελαττωμάτων στο σπέρμα τους, εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή ουρολογίας Μάικλ Αϊζενμπεργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης αναπαραγωγής «Human Reproduction», εξέτασαν τα ιατρικά αρχεία δύο κλινικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, τα οποία αφορούσαν περίπου 12.000 άνδρες.Είχαν προηγηθεί μία γερμανική και μία δανική μελέτη πάνω στη σχέση στειρότητας-θνησιμότητας, όμως τα συμπέρασματά τους ήσαν μάλλον αντικρουόμενα.

    Όπως είπε ο Αϊζενμπεργκ, ενώ το κάπνισμα και ο διαβήτης, που διπλασιάζουν τον κίνδυνο θανάτου, έλκουν συνήθως την προσοχή του κοινού και των ειδικών, στην πραγματικότητα ο ίδιος ή και μεγαλύτερος κίνδυνος σχετίζεται με την ανδρική υπογονιμότητα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μελετηθεί ιδιαίτερα. Οι επιστήμονες πάντως αδυνατούν, προς το παρόν, να εξηγήσουν τις αιτίες γι' αυτή τη σχέση ανάμεσα στα προβλήματα γονιμότητας και στον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ήδη σχεδιάζουν περαιτέρω μελέτες για να ρίξουν περισσότερο φως στο ζήτημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 May 2014 - 8:30:23 UTC