Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για τη ζωή μας
  • [02] Υποβλήθηκε από την τρόικα το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Κύπρο
  • [03] Σχέδιο Σόιμπλε για «Grexit» το 2012, αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ
  • [04] Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, δεν θα έχει πλήρη νομιμοποίηση, δηλώνει ο πρόεδρος της Δούμας
  • [05] Η Samsung υποσχέθηκε να αποζημιώσει εργαζομένους της που προσβλήθηκαν από καρκίνο
  • [06] Με τη ζωή της πριγκίπισσας του Μονακό ξεκινά απόψε το 67ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών
  • [07] Η κατάθλιψη είναι η πρώτη συχνότερη αιτία ασθένειας στους εφήβους
  • [08] Σε ψυχιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο Όσκαρ Πιστόριους

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για τη ζωή μας

    «Τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για τη ζωή μας, τον Μάιο αυτόν, ψηφίζουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του, που επέλεξε να κάνει στα ιταλικά, προς το κανάλι Rai tre, της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας. «Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλά οφέλη για την Ιταλία και τις χώρες της νότιας Ευρώπης γενικότερα, αν υπήρχε μια συντονισμένη νομισματική πολιτική και μια Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που να προστατεύει τις χώρες του Νότου από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις των αγορών» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

    Όπως ανακοίνωσε επίσημα το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Ιταλία την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Mαΐου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο, να μεταβεί στη συνέχεια στο Τορίνο και να μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.

    [02] Υποβλήθηκε από την τρόικα το επικαιροποιημένο μνημόνιο στην Κύπρο

    Στο υπουργείο Οικονομικών υποβλήθηκε σήμερα το προσχέδιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της πορείας εφαρμογής της μνημονιακής σύμβασης. Στο προσχέδιο καταγράφονται οι θέσεις, τα συμπεράσματα και οι υποδείξεις της τρόικας προς τη Λευκωσία. Η τελική διαπραγμάτευση, η οποία θα οδηγήσει στην τέταρτη κατά σειρά επικαιροποίηση του προγράμματος προσαρμογής, θα αρχίσει την ερχόμενη Παρασκευή, έπειτα από την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών από τη Βαρσοβία. Το τμήμα του προσχεδίου του επικαιροποιημένου Μνημονίου, που αφορά στον χρηματοπιστωτικό τομέα διαβιβάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα.

    Στο μεταξύ, τεχνοκράτες της τρόικας συνέχισαν σήμερα τις επαφές τους στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με κεντρικό θέμα συζήτησης την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δυο πτυχές: στην ολοκλήρωση του νομοσχεδίου για εξώδικη διευθέτηση των χρηματοοικονομικών διαφορών και στον κατάλογο των εγκεκριμένων διαμεσολαβητών του ΚΕΒΕ, οι οποίοι θα εμπλακούν στις αναδιαρθρώσεις.

    [03] Σχέδιο Σόιμπλε για «Grexit» το 2012, αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο πρώην Αμερικανός ΥΠΟΙΚ

    Τις παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονταν το 2012 για την εκδίωξη της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ (από το 2009 έως το 2013) στο βιβλίο του «Stress Test» που μόλις κυκλοφόρησε στην Αμερική. Ο κ. Γκάιτνερ κάνει ειδική αναφορά σε μία συζήτηση που είχε για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στα τέλη Ιουλίου του 2012, στο νησί Σιλτ. Όπως σημειώνει, ο κ. Σόιμπλε του είπε ότι υπήρχαν πολλοί Ευρωπαίοι που θεωρούσαν ότι η «εκδίωξη» των Ελλήνων από την Ευρωζώνη ήταν μία δυνατή και επιθυμητή στρατηγική.

    Η ιδέα, προσθέτει, που είχε στο μυαλό του ο Γερμανός υπουργός ήταν ότι με την Ελλάδα εκδιωγμένη από την Ευρωζώνη η Ευρώπη θα γινόταν ισχυρότερη και θα «δημιουργούσε ένα τείχος προστασίας» έναντι των μελών της που είχαν προβλήματα. «Βρήκα τρομακτική αυτήν τη στρατηγική» γράφει ο κ. Γκάιτνερ, προσθέτοντας ότι μόλις επέστρεψε στην Ουάσιγκτον πήγε κατευθείαν στον Πρόεδρο Ομπάμα και του εξέφρασε τη βαθειά ανησυχία του για τις πιθανές συνέπειες μίας τέτοιας ενέργειας. Ο Τιμ. Γκάιτνερ αναφέρει ότι έκανε μία στάση στη Φρανκφούρτη (πριν την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον) για να συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τον καθησύχασε ότι δεν θα συνέβαινε αυτό. Στο βιβλίο, ο πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ακόμη ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα ήταν «επίσης βαθειά ανήσυχος».

    [04] Ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, δεν θα έχει πλήρη νομιμοποίηση, δηλώνει ο πρόεδρος της Δούμας

    Ο πρόεδρος που θα εκλεγεί κατά τις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία δεν θα έχει πλήρη νομιμοποίηση, δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, πρόεδρος της Δούμας και σύμμαχος του Πούτιν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

    Οι δηλώσεις του δείχνουν ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να θέτει σε αμφισβήτηση τη δημοκρατική νομιμοποίηση της ουκρανικής κυβέρνησης και μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών, για τις οποίες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι θα είναι ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». «Θεωρούμε το παρόν ουκρανικό καθεστώς παράνομο», δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν.

    «Πιστεύω βαθιά ότι η κρίση στην Ουκρανία προχώρησε πολύ...Ωστόσο υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ανάσχεσης της κρίσης, ελέγχου της κλιμάκωσης της σύγκρουσης», είπε.

    [05] Η Samsung υποσχέθηκε να αποζημιώσει εργαζομένους της που προσβλήθηκαν από καρκίνο

    Η Samsung Electronics υποσχέθηκε σήμερα να αποζημιώσει πολλούς εργαζομένους της που υποστηρίζουν ότι προσβλήθηκαν από καρκίνο δουλεύοντας σε εργοστάσια του νοτιοκορεατικού ομίλου που κατασκευάζουν ημιαγωγούς. Η πρώτη στον κόσμο εταιρεία τηλεφώνων πολλαπλών λειτουργιών και ηλεκτρονικής μνήμης αρνήθηκε να διευκρινίσει τον αριθμό των προσώπων που αφορά αυτό το σχέδιο συμφωνίας. Τα έξι τελευταία χρόνια, περίπου σαράντα εργαζόμενοι κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον της κυβερνητικής Υπηρεσίας Αποζημιώσεων και Υγείας των Κορεατών Εργαζομένων.

    Σε ανακοίνωσή του, ο γενικός διευθυντής της Samsung, ο Κουόν Ο-Χιούν, αναφέρει πως ο όμιλος θα προσφέρει «μια αρμόζουσα αποζημίωση» στους μισθωτούς που προσβλήθηκαν από τη νόσο αυτή ή στις οικογένειες αυτών που απεβίωσαν εξαιτίας της. Οι καρκίνοι των εργαζομένων σε εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών επισημάνθηκαν στη νοτιοκορεατική κοινή γνώμη με την προβολή το Φεβρουάριο μιας ταινίας βασισμένης στην αληθινή ιστορία ενός μισθωτού της Samsung, του Χουάνγκ Γιου-Μι, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία αφού εργάσθηκε για τέσσερα χρόνια σ' ένα εργοστάσιο του ομίλου.

    [06] Με τη ζωή της πριγκίπισσας του Μονακό ξεκινά απόψε το 67ο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών

    Επίσημη έναρξη απόψε του 67ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών με την εκτός συναγωνισμού ταινία «Η Γκρέις του Μονακό» του Γάλλου Ολιβιέ Νταάν. Με την Νικόλ Κίντμαν, που ερμηνεύει τη γνωστή ηθοποιό Γκρέις Κέλι και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό στην ταινία, να περπατάει στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σκηνοθέτη και τους συμπρωταγωνιστές της. Στο κόκκινο χαλί και η κριτική επιτροπή του φετινού φεστιβάλ, με την πρόεδρο, διάσημη Νεοζηλανδή σκηνοθέτρια Τζέιν Κάμπιον και τα μέλη της, τους ηθοποιούς Γουίλεμ Νταφόε, Κάρολ Μπουκέ, Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Τζέον Ντο-Γέον, Λεϊλά Χατάμι και τους σκηνοθέτες Νίκολας Γουάντινγκ Φερν και Σοφία Κόπολα.

    Αν η σημερινή μέρα είναι για το φεστιβάλ των Κανών μέρα λάμψης και δηλώσεων, από αύριο ξεκινά η «σοβαρή» πλευρά του φεστιβάλ με την προβολή, στο διαγωνιστικό τμήμα, των ταινιών «Ο κύριος Τέρνερ» του Βρετανού Μάικ Λι, που αφορά τη ζωή του διάσημου Άγγλου ρομαντικού ζωγράφου και «Τιμπουκτού» του Μαυριτανού σκηνοθέτη Αμπντεραχμάνε Σισάκο, γύρω από τις συγκρούσεις στη Συρία, μια από τις πολλές ταινίες του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ που αναφέρονται σε πολέμους. Το φετινό πάντως πρόγραμμα των Κανών είναι αρκετά πολύμορφο, με ταινίες τόσο από καθιερωμένους όσο και από νέους σκηνοθέτες, που διαγωνίζονται για το Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία του μεγάλου και πιο διάσημου φεστιβάλ του κινηματογραφικού χώρου.

    [07] Η κατάθλιψη είναι η πρώτη συχνότερη αιτία ασθένειας στους εφήβους

    Η κατάθλιψη είναι η πρώτη συχνότερη αιτία ασθένειας και ανικανότητας στους εφήβους παγκοσμίως και η αυτοκτονία η τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Τα συμπεράσματα αυτά περιλαμβάνονται σε νέα έκθεση της υπηρεσίας αυτής των Ηνωμένων Εθνών, που συγκέντρωσε δημοσιευμένα στοιχεία, σε συνδυασμό με μαρτυρίες εφήβων από 10 έως 19 ετών σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να αξιολογήσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν. "Η διεθνής κοινότητα δεν έχει δώσει τη δέουσα προσοχή στην υγεία των εφήβων", δήλωσε η Φλάβια Μπουστρέο, επικεφαλής του τμήματος για την υγεία της οικογένειας, των γυναικών και των παιδιών του ΠΟΥ. Κάποιες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι μισοί από εκείνους που εμφανίζουν ψυχικές διαταραχές παρουσιάζουν τα πρώτα συμπτώματα μέχρι τα 14 χρόνια τους, αναφέρει η έκθεση.

    [08] Σε ψυχιατρικές εξετάσεις θα υποβληθεί ο Όσκαρ Πιστόριους

    Η δικαστής του δικαστηρίου της Πρετόριας έδωσε εντολή για την υποβολή του Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του, σε ψυχιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από ψυχική διαταραχή. Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα εξήγησε ότι μία τέτοια εξέταση του κατηγορουμένου είναι αναγκαία ώστε να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις της «δίκαιης δίκης» και "να διαπιστωθεί εάν τη στιγμή της διάπραξης του εγκλήματος ο κατηγορούμενος έπασχε από ψυχική νόσο που θα μπορούσε να τον καταστήσει «ποινικά μη υπεύθυνο». Η διαδικασία αυτή θα καθυστερήσει την εξέλιξη της πολύκροτης δίκης που βρίσκεται στην 32η ημέρα της.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 May 2014 - 10:30:25 UTC