Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αερογέφυρα ζωής για νεογέννητο τριών ωρών
  • [02] Σεισμός 6,8 βαθμών, ανοικτά του Παναμά
  • [03] Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη αναζητούν τις μαθήτριες, στη Νιγηρία
  • [04] Εκστρατεία κατά των βασανιστηρίων ξεκινά η ΔΑ
  • [05] Νέα έρευνα αμφισβητεί τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

  • [01] Αερογέφυρα ζωής για νεογέννητο τριών ωρών

    Αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα ένα αγοράκι μόλις 3 ωρών, σε θερμοκοιτίδα, που γεννήθηκε πρόωρα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων στις 4:20 το πρωί, απ' όπου το νεογνό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η αερομεταφορά του νεογέννητου έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.

    [02] Σεισμός 6,8 βαθμών, ανοικτά του Παναμά

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στα ανοικτά των ακτών του Παναμά, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 0635 GMT, ήταν υποθαλάσσιος με εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 132 χιλιομέτρων νοτίως της πόλης Ντέιβιντ, πρόσθεσε το Ινστιτούτο.

    [03] Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη αναζητούν τις μαθήτριες, στη Νιγηρία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που πετούν πάνω από το έδαφος της Νιγηρίας και κάνουν ταυτόχρονη κοινή χρήση δορυφορικών εικόνων με την κυβέρνηση της Νιγηρίας σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι 200 μαθήτριες που έχουν απαχθεί από τους ισλαμιστές αντάρτες της ριζοσπαστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα. «Μοιραζόμαστε κοινές εμπορικές δορυφορικές εικόνες με τους νιγηριανούς και πετάμε επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Νιγηρία με την άδεια της κυβέρνησης», δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν στρατιωτική και νομική δύναμη καθώς και ειδικούς εμπειρογνώμονες στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στην αναζήτηση των κοριτσιών που απήχθησαν από ένα σχολείο στην πόλη Τσιμπόκ στην απομακρυσμένη βορειοανατολική Νιγηρία στις 14 Απριλίου. Τόσο η κυβέρνηση της Νιγηρίας όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει ότι δεν γνωρίζουν που είναι τα εξαφανισμένα κορίτσια, παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας Γκούντλακ Τζόναθαν θεωρεί ότι είναι ακόμα στη Νιγηρία.

    [04] Εκστρατεία κατά των βασανιστηρίων ξεκινά η ΔΑ

    Τριάντα χρόνια μετά την υπογραφή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά των Βασανιστηρίων, η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την «ευρέως διαδεδομένη» πρακτική των βασανιστηρίων, η οποία έχει μετατραπεί σε «αποδεκτή» πρακτική στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και έχει «εξυμνηθεί» από τηλεοπτικά σίραλ, όπως το «24 Hours» , αναγγέλλοντας την έναρξη διετούς εκστρατείας για την εξάλειψή τους.

    Η μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρει ότι κατά την τελευταία πενταετία έχει καταγράψει περιστατικά εφαρμογής βασανιστηρίων σε 141 χώρες ανάμεσά τους και 79 από τις 155 χώρες που έχουν επικυρώσει τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών τον Δεκέμβριο του 1984. Παγκόσμια έρευνα με τη συμμετοχή 21.000 ατόμων και σε 21 χώρες αποκάλυψε τον ευρέως διαδεδομένο φόβο για τα βασανιστήρια, αφού το 44% των ερωτηθέντων απάντησε ότι φοβάται ότι θα υποστεί βασανιστήρια αν τεθεί υπό κράτηση.

    [05] Νέα έρευνα αμφισβητεί τα οφέλη του κόκκινου κρασιού

    Το κόκκινο κρασί ίσως να μην κάνει τελικά τόσο καλό στην υγεία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-ισπανο-ιταλική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αμφισβητήσει την πολυδιαφημισμένη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστατευτική δράση ενός βασικού συστατικού του κρασιού, της ρεσβερατρόλης. Η μελέτη δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι η εν λόγω ουσία όντως προστατεύει από καρδιοπάθεια και καρκίνο ή ότι παρατείνει τη διάρκεια της ζωής. Επειδή πλέον τα πράγματα έχουν μπερδευτεί, οι ειδικοί προτείνουν να γίνουν νέες μεγάλες έρευνες, ώστε να δοθεί μια οριστική απάντηση σε ποιό βαθμό είναι αλήθεια ή μύθος ότι το κόκκινο κρασί και όποιο άλλο τρόφιμο ή ποτό περιέχει ρεσβερατρόλη, είναι ωφέλιμο για την υγεία σε βάθος χρόνου.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρίτσαρντ Σέμπα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικο του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου «JAMA Internal Medicine», σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, παρακολούθησαν την υγεία σχεδόν 800 ηλικιωμένων κατοίκων (άνω των 65 ετών) σε δύο χωριά της περιοχής Κιάντι της Τοσκάνης, από όπου προέρχεται και το ομώνυμο κρασί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 May 2014 - 8:30:22 UTC