Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πέντε κρατούμενοι απέδρασαν από το Α.Τ Πύργου
  • [02] Αισιοδοξία για τον τουρισμό
  • [03] Οι τρείς στόχοι της Εθνικής μετά την ΑΜΚ
  • [04] Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα δημοψηφίσματα στην αν. Ουκρανία
  • [05] Στη σκιά των συγκρούσεων τα δημοψηφίσματα

  • [01] Πέντε κρατούμενοι απέδρασαν από το Α.Τ Πύργου

    Πέντε κρατούμενοι απέδρασαν τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Πύργου, αφού πρώτα κατάφεραν να παραβιάσουν παράθυρο, με την βοήθεια μια μεταλλικής ράβδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε κρατούμενοι, τέσσερις Έλληνες και ένας υπήκοος Πακιστάν ηλικίας 25, 21, 17, 14 και 27 ετών αντίστοιχα, ζήτησαν περίπου στη 1.00 τα ξημερώματα να πάνε στην τουαλέτα.

    Οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία, αφού πρώτα ασφάλισαν όλες τις εξωτερικές πόρτες, τους το επέτρεψαν. Εκείνη την στιγμή, μία γυναίκα που βρισκόταν εκτός κρατητηρίων λιποθύμησε και όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τη συνεφέρουν , άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο, μέσα από τον χώρο των κρατητηρίων.

    Μπαίνοντας μέσα διαπίστωσαν, ότι οι πέντε κρατούμενοι είχαν παραβιάσει ένα εξωτερικό παράθυρο με την βοήθεια μεταλλικής ράβδου, την οποία είχαν αφαιρέσει από τον χώρο των κρατητηρίων και στην συνέχεια είχαν υπερπηδήσει τον φράχτη που υπάρχει. Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να εντοπιστούν οι πέντε δραπέτες.

    [02] Αισιοδοξία για τον τουρισμό

    «Η τουριστική κίνηση του 2014 προβλέπεται να είναι ακόμη καλύτερη από αυτή του 2013, δεδομένου ότι για το 2014 έχουν υπογραφεί συμβόλαια προ- κρατήσεων σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με το 2013», εκτιμούν σε ανάλυση τους οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank. Στο πρώτο τρίμηνο του 2014 η αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς από τη Γερμανία ανήλθε στο 55% έναντι του πρώτου τριμήνου 2013.

    Ο αριθμός των ξένων επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω το 2014, εκτιμούν οι αναλυτές. Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, ο αριθμός των τουριστών με έκτακτες πτήσεις αυξήθηκε κατά +28,3% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο.2014, έναντι -10,1% στο πρώτο τρίμηνο 2013. Παράλληλα οι επιχειρηματικές προσδοκίες (ΙΟΒΕ) στον κλάδο «Ξενοδοχεία-Εστιατόρια» και «Τουριστικά Πρακτορεία» παρουσιάζουν στο 2014 εντυπωσιακή άνοδο.

    Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της έρευνας συνόρων, που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος, προκύπτει ότι η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση (σε κάθε είδους τουριστικό κατάλυμα και με κάθε μεταφορικό μέσο) υπερέβη κάθε προσδοκία.

    [03] Οι τρείς στόχοι της Εθνικής μετά την ΑΜΚ

    Την ικανοποίηση της εκφράζει η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ύψους 2,5 δις. ευρώ, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα τους στόχους για τη νέα εποχή που ξεκινά για την τράπεζα.

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργιος Ζανιάς, μιλώντας στους μετόχους κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης για την έγκριση της αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επισήμανε ότι η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής Τράπεζας είναι «το τελευταίο εμπόδιο στην αποκατάσταση της γνωστής ευρωστίας της, ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στο τραπεζικό σύστημα και στην προώθηση της ανάπτυξης και θα επιτρέψει στην Εθνική Τράπεζα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της και κυρίως την ρευστότητα που διαθέτει».

    Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, έδωσε έμφαση στις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου που βασίζονται στους ακόλουθους πυλώνες:

    - Αύξηση των χορηγούμενων δανείων με επέκταση σε ελκυστικούς εγχώριους επιχειρηματικούς τομείς, χάρη στην ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας.

    - Βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας του Ομίλου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανασχεδιασμός των διαδικασιών και συγχρόνως προωθείται η βελτιστοποίηση κεντρικών και διοικητικών λειτουργιών.

    - Αποτελεσματική διαχείριση των δανείων σε καθυστέρηση μέσω της νεοσυσταθείσας μονάδας δανείων ειδικής διαχείρισης, με στόχο την στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων.

    [04] Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα δημοψηφίσματα στην αν. Ουκρανία

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων που διοργανώνονται σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόσχιση αυτής της περιοχής.

    Τα δημοψηφίσματα "είναι παράνομα με βάση την ουκρανική νομοθεσία και αποτελούν μια απόπειρα πρόκλησης διχασμού και ταραχών", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

    Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στα δύο δημοψηφίσματα στις περιοχές που ελέγχονται εν μέρει από τους αυτονομιστές. Το ερώτημα που αναγράφεται στα ψηφοδέλτια είναι απλό: "Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ;" και "Εγκρίνετε την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ;"."Εάν διεξαχθούν αυτά τα δημοψηφίσματα, θα παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα αυτών των παράνομων δημοψηφισμάτων", κατέληξε η Ψάκι.

    [05] Στη σκιά των συγκρούσεων τα δημοψηφίσματα

    Στις κάλπες προσέρχονται από τις 8 το πρωί περίπου επτά εκατομμύρια Ουκρανοί , για τα δύο δημοψηφίσματα που διεξάγονται σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές, με το ερώτημα της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Πολλές και ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στο Σλαβιάνσκ .Μετά από τα πυρά που ακούγονταν σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι μάχες ξανάρχισαν το πρωί στην Αντρίιφκα, στη «γραμμή του μετώπου» στη νότια είσοδο της πόλης.

    Στην πόλη του Ντονέτσκ η κατάσταση ήταν ήρεμη το πρωί.Μολονότι τα δημοψηφίσματα που διοργανώνονται σήμερα στις επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, έχουν χαρακτηριστεί παράνομα από τη διεθνή κοινότητα και παρά την έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την αναβολή τους, οι αυτονομιστές αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στη διεξαγωγή τους.

    Τα εκλογικά τμήματα σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις των δύο περιοχών θα κλείσουν στις 20.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). Οι επαρχίες αυτές, που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών, δεν αναγνωρίζουν την προσωρινή κυβέρνηση του Κιέβου. Τα ψηφοδέλτια πέφτουν στις διάφανες κάλπες χωρίς προηγουμένως να τοποθετηθούν σε φακέλους, έτσι που όλοι μπορούν να διακρίνουν εάν οι εκλογείς ψήφισαν υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας.

    διαβάστε επίσης Ολ. Τουρτσίνοφ: Το "ναι" στο δημοψήφισμα ισοδυναμεί με καταστροφή

    διαβάστε επίσης Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα δημοψηφίσματα στην αν. Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 May 2014 - 8:30:23 UTC