Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση υγείας του 69χρονου με τον κοροναϊό ΜERS
  • [02] Με γραπτές εξετάσεις θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο
  • [03] Περίπου 17 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε φορτίο με μπανάνες
  • [04] Ο Βλ. Πούτιν κάλεσε να γίνει διάλογος «επί ίσοις όροις» ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους
  • [05] Φρ. Ολάντ: Έξοδος από την Ευρώπη ισοδυναμεί με έξοδο από την Ιστορία
  • [06] «Ναι» στη μελέτη για ανάταξη του Ανακτόρου Αιγών, από το Συμβούλιο Μουσείων

  • [01] Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση υγείας του 69χρονου με τον κοροναϊό ΜERS

    Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 69χρονου ασθενή με λοίμωξη από κοροναϊό mers, που συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ειδικό θάλαμο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία». Ο ασθενής παρουσιάζει κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει και βελτίωση της κλινικής εικόνας του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου, ο ιός δεν ανιχνεύεται στον οργανισμό του ασθενούς, γεγονός που ερμηνεύεται ως αποδρομή της ιογενούς λοίμωξης από τον κοροναϊό mers.

    [02] Με γραπτές εξετάσεις θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

    Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές, όπως η συνέντευξη και η εμπλοκή τόσο του ΑΣΕΠ όσο και η συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα ως αξιολογητές, και το οποίο στοχεύει, όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον εντοπισμό των πιο κατάλληλων για τις θέσεις ευθύνης.

    Με το νέο σύστημα «εισάγονται αξιοκρατικά εργαλεία για την ανάληψη θέσης ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και μπαίνει τέλος στη λογική της επετηρίδας, αλλά και της κομματικής συχνά επιλογής. Στόχος είναι να επιλέγονται οι πλέον κατάλληλοι υπάλληλοι για κάθε συγκεκριμένη διευθυντική θέση. Να εντοπίζονται, δηλαδή, τα δυναμικά εκείνα χαρακτηριστικά και οι ειδικές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας δημόσιος υπάλληλος για κάθε συγκεκριμένη θέση ευθύνης». Τονίζεται δε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι πεδίο εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, το λεγόμενο κεντρικό κράτος, ενώ για τους ΟΤΑ θα ακολουθήσει νέα μελέτη, για το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Όπως επισημαίνεται, για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, ενώ ταυτόχρονα, σε όλα τα στάδια (προφίλ θέσης, κριτήρια αξιολόγησης, αποτελέσματα γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης) θα αναρτώνται σε πραγματικό χρόνο στο Διαδίκτυο. Επιπλέον, οι γραπτές εξετάσεις θα διενεργούνται με τις ίδιες δικλίδες διαφάνειας όπως ακριβώς και οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ.

    [03] Περίπου 17 κιλά κοκαΐνης βρέθηκαν σε φορτίο με μπανάνες

    Δεκαέξι κιλά και 820 γραμμάρια κοκαΐνης βρέθηκαν μέσα σε κιβώτια με μπανάνες από την Κολομβία, σε αποθήκες εταιρείας εισαγωγής- διακίνησης οπωροκηπευτικών στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και κατασχέθηκαν. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενημερώθηκε από την εταιρεία ότι κατά τον έλεγχο κιβωτίων με μπανάνες που είχαν παραλάβει, βρέθηκαν μέσα σε τρία χάρτινα κιβώτια, ύποπτα αυτοσχέδια πακέτα, επιμελώς κρυμμένα. Μετά από έλεγχο της Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά 14 αυτοσχέδια πακέτα που περιείχαν κοκαΐνη, τυλιγμένα με μονωτική ταινία και τυπωμένο λογότυπο τη λέξη «ΒOLD». Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτίο μπανανών μεταφέρθηκε με πλοίο από την Κολομβία στο λιμάνι Bergeggi της Ιταλίας.

    [04] Ο Βλ. Πούτιν κάλεσε να γίνει διάλογος «επί ίσοις όροις» ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η κρίση στην Ουκρανία αποτελεί συνέπεια της άσκησης «ανεύθυνων πολιτικών» και ότι ένας διάλογος επί ίσοις όροις ανάμεσα στο Κίεβο και στους αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία είναι κλειδί για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

    Εξάλλου ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε σε δηλώσεις του ότι η Μόσχα χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες και πρόσθετες αναλύσεις για την απόφαση των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία να αψηφήσουν την έκκληση του Βλαντίμιρ Πούτιν και να προχωρήσουν στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία των περιοχών τους την Κυριακή 11η Μαΐου.

    [05] Φρ. Ολάντ: Έξοδος από την Ευρώπη ισοδυναμεί με έξοδο από την Ιστορία

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε τους Γάλλους, οι οποίοι καλούνται στις 25 Μαΐου στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, να μείνουν μακριά από τους λαϊκισμούς και από τον πειρασμό «μιας εξόδου από την Ευρώπη», η οποία ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με «μια έξοδο από την Ιστορία» και τους κάλεσε να ταχθούν μάλλον υπέρ μιας «επίμονης Ευρώπης». Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Λε Μοντ», ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους υπενθυμίζει «τη σοβαρή προειδοποίηση του (πρώην προέδρου) Φρανσουά Μιτεράν, στην τελευταία ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: ?ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο!? και ?αυτήν την θεμελιώδη πραγματικότητα: η Ευρώπη ισοδυναμεί με ειρήνη!?».

    Ο Φρανσουά Ολάντ κρίνει ωστόσο ότι αυτή η πραγματικότητα «απειλείται» από τις «δυνάμεις που επιζητούν να την αφανίσουν εκμεταλλευόμενες την απογοήτευση, στηριζόμενες στην αποθάρρυνση, ανακινώντας τους φόβους» την ώρα που στην Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο θα μπορούσε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να αναδειχθεί στην πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας το βράδυ της 25ης Μαΐου. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρεται στους ξένους που χαρακτηρίζονται ως οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι», στην «θρησκευτική διαμάχη» ή στην εναντίωση των «εθνικών ταυτοτήτων στην ευρωπαϊκή δέσμευση».

    [06] «Ναι» στη μελέτη για ανάταξη του Ανακτόρου Αιγών, από το Συμβούλιο Μουσείων

    «Αναταγμένα» αρχιτεκτονικά μέλη από τον δεύτερο όροφο της πρόσοψης του Ανακτόρου των Αιγών θα εκτεθούν στο ένα από τα δύο μεγάλα αίθρια που θα πλαισιώνουν το υπό κατασκευή κεντρικό κτίριο του Πολυκεντρικού Μουσείου. Η σχετική μουσειογραφική μελέτη, που πήρε χτες το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Μουσείων, έδωσε το στίγμα της εικόνας που θα έχει ο επισκέπτης του εκθεσιακού χώρου, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος τον Οκτώβριο του 2015: τριάντα τέσσερα αυθεντικά αρχιτεκτονικά μέλη από ιωνικά κιονόκρανα, επιστύλια, στυλοβάτες που παίζουν ταυτόχρονα και τον ρόλο των γείσων, θωράκια που μιμούνται ξύλινη κατασκευή, έξι μοναδικά ακέραια λίθινα ψευδοπαράθυρα, καθώς και από όλα τα σωζόμενα στοιχεία του αετώματος, που βρίσκονταν κάποτε στο ανώγειο της ανατολικής πτέρυγας του ανακτόρου, θα στηθούν όχι με σκοπό την αναστήλωση του μνημείου -που απέχει 3 χλμ. από το κτίριο- αλλά την έκθεσή τους εν ανατάξει. Το μικρό αυτό τμήμα από το αρχαίο οικοδόμημα θα βρίσκεται σε περιβάλλον που αντιστοιχεί με ακρίβεια ως προς τις διαστάσεις και την εικόνα με το αρχαίο μνημείο, θα διαφοροποιείται όμως ως προς τα υλικά και τη λειτουργία.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 May 2014 - 14:30:23 UTC