Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Πράγματι, ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα
  • [02] Βυθιζόμενος αποσυμπιεστής απορριμμάτων εγκαταστάθηκε στους Αμπελοκήπους
  • [03] Πυρκαγιά ξέσπασε στο Λουτράκι
  • [04] Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, τον Μάρτιο
  • [05] Την ερχόμενη Τετάρτη υπογράφονται οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων
  • [06] Αμετάβλητο στο 0,25% διατηρεί το επιτόκιο η ΕΚΤ
  • [07] Ανάκτηση από τη ΔΕΗ κρατικής ενίσχυσης ύψους 21,3 εκατ. ευρώ εκ μέρους της Αλουμίνιον ΑΕ
  • [08] Οι αυτονομιστές σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δεν θα αναβάλουν τα δημοψηφίσματα

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Πράγματι, ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα

    «Διχαστική και τρομολάγνα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ, ενώ σε χωριστή δήλωση ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για «απελπισμένες προσπάθειες αλλαγής της ατζέντας» αναφορικά με τις θέσεις τού πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Για την ομιλία του κ. Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό- μερκελισμό, αποκαλύπτοντας το όραμά του για την επόμενη μέρα, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

    Πράγματι, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ποτέ στη χώρα δεν είχε γίνει τόση ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, ποτέ δεν χάθηκαν τόσες θέσεις εργασίας, ποτέ δεν μειώθηκαν τόσο πολύ οι μισθοί, ποτέ δεν μετανάστευσαν, μεταπολιτευτικά, τόσο πολλοί νέοι άνθρωποι, ποτέ δεν αυτοκτόνησαν τόσοι πολλοί...».

    [02] Βυθιζόμενος αποσυμπιεστής απορριμμάτων εγκαταστάθηκε στους Αμπελοκήπους

    Ένας ακόμη βυθιζόμενος αποσυμπιεστής απορριμμάτων εγκαταστάθηκε από τον δήμο Αθηναίων, αυτήν τη φορά στην πυκνοκατοικημένη περιοχή των Αμπελοκήπων, μπροστά από τον Πύργο Αθηνών. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισήμανε πως ο αποσυμπιεστής χωρητικότητας 20 κυβικών μέτρων, ένα σύγχρονο σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών, «απελευθερώνει» δυο δρομολόγια απορριμματοφόρων την ημέρα. «Μια εγκατάσταση φιλική στο περιβάλλον, που εξοικονομεί χώρο και χρήματα, ενώ η αποκομιδή γίνεται από ειδικό αυτοκίνητο με γάντζους» ανέφερε ο κ. Καμίνης. Επίσης, στο σημείο δημιουργήθηκε χώρος για να τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες, ένας συλλέκτης ανακύκλωσης χαρτιού.

    [03] Πυρκαγιά ξέσπασε στο Λουτράκι

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Λουτρακίου. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση σε δύσβατο σημείο και δεν βρίσκεται κοντά σε κάποιον οικισμό.

    Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες κι ένα αεροσκάφος.

    [04] Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ, τον Μάρτιο

    Μικρή μείωση κατά 0,43% εμφανίζει τον Μάρτιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας ανήλθε σε 853.751 άτομα και ήταν μειωμένος κατά 3.607 άτομα από τον Φεβρουάριο, όπου είχαν καταγραφεί 857.448. Σχεδόν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ανέργους, είναι άνεργοι για περισσότερο από ένα έτος, ενώ μικρή μείωση κατά 2,14% εμφανίζει ο αριθμός των ατόμων που δήλωσαν ότι δεν αναζητούν εργασία. Παράλληλα, έχει μειωθεί κατά 33,07%, ο αριθμός των, επιδοτουμένων ανέργων. Σε ότι αφορά το προφίλ των εγγεγραμμένων ανέργων, η πλειοψηφία είναι από 30 έως 54 ετών, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ προηγούνται σταθερά οι γυναίκες και οι Έλληνες υπήκοοι.

    [05] Την ερχόμενη Τετάρτη υπογράφονται οι συμβάσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων

    Την ερχόμενη Τετάρτη 14 Μαΐου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου θα υπογραφούν οι συμβάσεις για την πραγματοποίηση ερευνών και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιωάννινα, Πατραϊκός Κόλπος και Κατάκολο). Οι συμβάσεις υπογράφονται αφού εγκρίθηκαν και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, με τους αναδόχους: - Για τη χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων, το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ PETRA PETROLEUM. Στα Ιωάννινα οι εκτιμήσεις για τα απολήψιμα αποθέματα κυμαίνονται από 50- 100 εκατ. βαρέλια. - Για τη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού (όπου τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα είναι 200 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ/ EDISON/ PETROCELTIC. - Για το Κατάκολο (εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα 3 εκατ. βαρέλια), το σχήμα ENERGEAN OIL AND GAS/ TRAJAN OIL & GAS Ltd.

    [06] Αμετάβλητο στο 0,25% διατηρεί το επιτόκιο η ΕΚΤ

    Αμετάβλητο αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου σήμερα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα επιτόκια αναφοράς της ΕΚΤ παραμένουν αμετάβλητα και εξακολουθούν να διαμορφώνονται για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος στο επίπεδο του 0,25%, για πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο 0,75% και διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 0,00%.

    Σε λίγη ώρα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αναπτύξει τις εκτιμήσεις του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος σε ότι αφορά στην πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    [07] Ανάκτηση από τη ΔΕΗ κρατικής ενίσχυσης ύψους 21,3 εκατ. ευρώ εκ μέρους της Αλουμίνιον ΑΕ

    Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ΑΕ ανακοίνωσε την ανάκτηση από την Αλουμίνιον ΑΕ ποσού ύψους 21,3 εκατ. ευρώ (17,4 εκατ. ευρώ πλέον τόκων), το οποίο αφορά την ανάκτηση κρατικής ενίσχυσης, σύμφωνα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 13ης Ιουλίου 2011, λόγω προτιμησιακής και ασυμβίβαστης προς την κοινή αγορά τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας της συγκεκριμένης εταιρείας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2007 έως τον Μάρτιο 2008. Η ανάκτηση έλαβε χώρα μετά την έκδοση σχετικών αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ της ΔΕΗ και σε εκτέλεση σχετικού συμφωνητικού που υπεγράφη στη συνέχεια μεταξύ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον.

    [08] Οι αυτονομιστές σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ δεν θα αναβάλουν τα δημοψηφίσματα

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας απέρριψαν την έκκληση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αναβληθεί η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ανεξαρτησία τους την Κυριακή, μετέδωσαν ουκρανικά και ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η αυτονομιστική οργάνωση Νοτιοανατολικός Στρατός ανακοίνωσε ότι το δημοψήφισμα στην περιφέρεια Λουγκάνσκ θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί την Κυριακή 11η Μαΐου. Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ μετέδωσε ότι ηγέτες των αυτονομιστών και στο Ντονέτσκ ανακοίνωσαν πως το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί την 11η Μαΐου.

    Το δημοψήφισμα «θα γίνει την 11η Μαΐου», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντένις Πουσίλιν, ένας από τους ηγέτες των αυτονομιστών στην αυτοανακηρυχθείσα δημοκρατία του Ντονέτσκ. «Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στο Σλαβιάνσκ την 11η Μαΐου», είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο η Στέλλα Χορόσεβα, εκπρόσωπος του αυτοανακηρυγμένου δημάρχου της πόλης, που αποτελεί προπύργιο των αυτονομιστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 May 2014 - 12:30:32 UTC