Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς προαναγγέλλει ο Φ.Κουβέλης
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 10%, θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας
  • [03] Εκλάπη το διαβατήριο του Κώστα Βουτσά καθ' οδόν προς Αυστραλία
  • [04] Ο Αρ. Γιατσενιούκ κατηγορεί τις υπηρεσίες ασφαλείας για την αποτυχία τους να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια στην Οδησσό
  • [05] Ένας φίλαθλος της Ρόμα συνελήφθη για τον τραυματισμό τριών οπαδών της Νάπολι

  • [01] Πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς προαναγγέλλει ο Φ.Κουβέλης

    Πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα προτίθεται να αναλάβει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης μετά τις εκλογές, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», εκτιμώντας πως μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων.

    Στην πρόταση συνεργασίας περιλαμβάνονται όλοι όσοι κατανοούν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, αναφέρει ο κ.Κουβέλης, αποκλείοντας όμως τις συντηρητικές πολιτικές και όσους τις υπηρετούν. Όσον αφορά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με μια συμφωνία ως το 2018».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 10%, θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας

    Ο πολίτης πρέπει σκεφθεί πως θα διασφαλίσει αυτό που θέλει στις ευρωεκλογές, την κυβερνητική σταθερότητα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο Mega, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα και στις οποίες καταγράφεται, για μια ακόμα φορά, ότι οι Έλληνες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, σε ερώτηση τι θα σημαίνει αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 10%, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι σημασία έχει τι θα σημαίνει για τη χώρα, διευκρινίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας και κυβερνητικού προσανατολισμού. Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει ερήμην του λαού και αναδείχθηκε το 2012 όταν όλα τα ζητήματα ήταν γνωστά σε όλους, σε αντίθεση με το 2009.

    Σχετικά με τη δημοσκόπηση του «Έθνους της Κυριακής», η οποία εμφανίζει ισοδύναμα τα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κοντά στο 20% και την «Ελιά» στο 4,2%, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό οδηγεί σε απόλυτο αδιέξοδο και ότι, έτσι, η χώρα καταστρέφεται. Δημιουργούνται, πρόσθεσε, τεράστια διλήμματα και δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση στείρου διχασμού. Τα ποσοστά, ανέφερε, είναι χαμηλά για όλους και υπάρχει πρόβλημα αντιπροσώπευσης και νομιμοποίησης.

    [03] Εκλάπη το διαβατήριο του Κώστα Βουτσά καθ' οδόν προς Αυστραλία

    Αλησμόνητο θα μείνει στο δημοφιλή ηθοποιό Κώστα Βουτσά το τελευταίο του ταξίδι. Καθ' οδόν προς την Αυστραλία μαζί με συνεργάτες του για να παρουσιάσουν την παράσταση «Οι Απελπισμένοι» σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας, έπεσε θύμα κλοπής.

    Συγκεκριμένα στο Ντουμπάϊ, ενδιάμεσο σταθμό της πτήσης προς την Αυστραλία και καθώς φωτογραφιζόταν με θαυμαστές του, κάποιος του έκλεψε ένα τσαντάκι στο οποίο ήταν το διαβατήριό του, χρήματα, πιστωτικές κάρτες, άλλα έγγραφα και φάρμακα. Αποτέλεσμα αυτού να μη δύναται να συνεχίσει το ταξίδι προς την Αυστραλία και αφού έμεινε ένα 24ωρο ξάγρυπνος στο Ντουμπάϊ, ο 83χρονος ηθοποιός επέστρεψε στην Ελλάδα όπου κατόρθωσε σε χρόνο-ρεκόρ να βγάλει νέο διαβατήριο και να αναχωρήσει εκ νέου για την Αυστραλία. Αποτέλεσμα όλης αυτής της ταλαιπωρίας ήταν να αναβληθούν οι παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Παρασκευή στην Αδελαϊδα και το Σάββατο στη Μελβούρνη.

    [04] Ο Αρ. Γιατσενιούκ κατηγορεί τις υπηρεσίες ασφαλείας για την αποτυχία τους να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια στην Οδησσό

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσέν Γιατσενιούκ κατηγόρησε σήμερα τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας για την αποτυχία τους να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια στη πόλη της Οδησσού, κατά τα οποία 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ο Γιατσενιούκ δήλωσε στο BBC ότι θα διενεργηθεί «πλήρης, ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη έρευνα». Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν φιλορώσοι αυτονομιστές που έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο στο οποίο είχαν οχυρωθεί τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Οι δηλώσεις του ουκρανού πρωθυπουργού διατυπώνονται την ώρα που ουκρανικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την ανατολική πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.

    [05] Ένας φίλαθλος της Ρόμα συνελήφθη για τον τραυματισμό τριών οπαδών της Νάπολι

    Ένας οργανωμένος φίλαθλος της ομάδας Ρόμα, 48 ετών, συνελήφθη από την ιταλική αστυνομία με την κατηγορία ότι πυροβόλησε τρεις φιλάθλους της ομάδας της Νάπολης, πριν την έναρξη, χθες βράδυ, του ποδοσφαιρικού αγώνα Νάπολη - Φιορεντίνα στο στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι αυτή την στιγμή, ο 48χρονος φέρεται να προκάλεσε τους τρεις ναπολιτάνους φιλάθλους και όταν εκείνοι αντέδρασαν, έβγαλε περίστροφο από το σακάκι του και άρχισε να τους πυροβολεί. Ένας από τους τρεις φιλάθλους, 31 ετών, φέρει σοβαρότατα τραύματα στην σπονδυλική στήλη και στον πνεύμονα και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 May 2014 - 10:30:26 UTC