Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Η γεωργία και η κοινή πολιτική δείχνει το δρόμο στην Ευρώπη
  • [02] Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα είναι παρόν σε μια διακυβέρνηση με τον λαό στην εξουσία
  • [03] Ξεκινά σήμερα το απόγευμα το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ
  • [04] Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα στην Αθήνα
  • [05] Ημέρα εθνικού πένθους στο Αφγανιστάν, στη μνήμη των θυμάτων των κατολισθήσεων
  • [06] Συνεχίζεται η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Μεγάλη συμμετοχή στον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

  • [01] Αθ. Τσαυτάρης: Η γεωργία και η κοινή πολιτική δείχνει το δρόμο στην Ευρώπη

    Η τεράστια γεωργική ποικιλομορφία θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο της πολιτικής της ΕΕ, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό διακριτικό γνώρισμα έναντι των εμπορικών της εταίρων και μεγάλων ανταγωνιστών της όπως Κίνα, Ρωσία, Καναδάς, ΗΠΑ κ.α. Αυτό επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για την πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας με τίτλο «aGRidiversity», που εκτός από τη διαφύλαξη και την προώθηση της γεωργικής ποικιλομορφίας, στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της συμβολής της γεωργίας στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής οικονομίας, κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

    Εκτιμώντας, λοιπόν, ότι η γεωργική ποικιλομορφία είναι θεμελιώδους σημασίας για την μακροπρόθεσμη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη θέτει ως μοναδικό θέμα συζήτησης στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που διεξάγεται στην Αθήνα, με την παρουσία του Επιτρόπου Γεωργίας.

    [02] Δημ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα είναι παρόν σε μια διακυβέρνηση με τον λαό στην εξουσία

    Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν σε μια διακυβέρνηση με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, που θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από τη ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Τ/Σ Alpha.

    Ερωτηθείς για πολίτες, ριζοσπάστες και αριστερούς που προβληματίζονται σήμερα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «σκεπτόμαστε αυτόν τον κόσμο», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ έχει αποφασίσει, με όποιο κόστος, να λέει την αλήθεια και βάσει αυτού απευθυνόμενο (και) σε αυτούς τους πολίτες τους καλεί να σκεφθούν τι έλεγε το ΚΚΕ και τι λέει σχετικά με το ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί στο να καταστεί μια άλλη εκδοχή διαχείρισης του συστήματος.Πρόσθεσε ότι και τα συνθήματα του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση τα πήρε πίσω, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «ακροβάτη στις (πολιτικές) κωλοτούμπες», προσθέτοντας ότι «μιμείται ακόμα και εκφράσεις που θυμίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου». Ερωτηθείς για την «ανάσα» που ενδεχομένως μπορεί να προσφέρει στον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και την στάση του ΚΚΕ απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, συγκρινόμενο μάλιστα με την στάση του κόμματος απέναντι στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ιστορική πείρα του κόμματος οδήγησε στο συμπέρασμα να μην καλλιεργεί το ΚΚΕ αυταπάτες στον λαό.

    [03] Ξεκινά σήμερα το απόγευμα το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ

    Με ένα νέο δελτίο ειδήσεων, μια ελληνική και μια ξένη ταινία και την Αθλητική Κυριακή ξεκινά από σήμερα στις 18:00 το πρόγραμμα της η Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση. Περίπου έντεκα μήνες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, και το μεταβατικό κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης, η αντίστροφη μέτρηση θα ξεκινήσει λίγο πριν τις 18:00 και με μια «σεμνή τελετή» σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ κο Γ. Προκοπάκη, θα εμφανιστεί το νέο λογότυπο του καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης.

    «Η πρώτη μας προτεραιότητα από την αρχή που ξεκινήσαμε ήταν να λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ πριν τις εκλογές για να υπάρχει μια ισορροπία», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ κος Γ. Προκοπάκης. Ο κος Προκοπάκης τόνισε πως η καθυστέρηση κατά μία εβδομάδα της πρεμιέρας της ΝΕΡΙΤ από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία της 27ης Απριλίου οφειλόταν σε διαδικαστικούς λόγους και την πλήρη ομαλοποίηση με την EBU. Με 16 νέες εκπομπές που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προβάλλονται μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες και ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές κάθε Τρίτη (εκτός της ερχόμενης Τρίτης λόγω Eurovision) ο νέος φορέας ξεκινά να λειτουργεί.

    [04] Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα στην Αθήνα

    Ανοικτά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην Αθήνα στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου που θα διαρκέσει εως τις 10 Μαΐου.

    Λόγω του «3ου Ημιμαραθώνιου της Αθήνας», από τις 8 το πρωι έως τις 11.00, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι η επιτυχία της εκδήλωσης θα συμβάλλει στην ανάδειξη της εικόνας της πόλης και της αγοράς της, προτείνει στους εμπόρους-μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από τις 12:00 έως τις 18:00.

    Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 10 Μαΐου και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Ν.4177/2013 επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου, δηλαδή στις 4 Μαΐου.

    [05] Ημέρα εθνικού πένθους στο Αφγανιστάν, στη μνήμη των θυμάτων των κατολισθήσεων

    Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στο Αφγανιστάν στη μνήμη των θυμάτων των κατολισθήσεων, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων στη βορειοανατολική επαρχία Μπανταχσάν, μετατρέποντας ένα ολόκληρο χωριό σε νεκροταφείο.

    Οι κατολισθήσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή στην περιοχή Αργκο της επαρχίας, μια φτωχή και ορεινή περιοχή στα σύνορα του Τατζικιστάν, την Κίνα και το Πακιστάν και σχετικά μακριά από την τρομοκρατική δράση των ανταρτών Ταλιμπάν. Μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις, ένας χείμαρρος από λάσπη και πέτρες κατέκλυσε μια βαθιά κοιλάδα, πλήττοντας κυρίως το χωριό Αμπ-ε-Μπάρικ όπου ζούσαν εκατοντάδες οικογένειες. Η τραγωδία αυτή προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων και την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών αφήνοντας στην απόλυτη φτώχεια 700 οικογένειες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

    [06] Συνεχίζεται η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία

    Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν σήμερα τη στρατιωτική τους επιχείρηση για να ανακτήσουν τον έλεγχο της ανατολικής χώρας από τους φιλορώσους αντάρτες, υποβιβάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις ελπίδες από την απελευθέρωση χθες των παρατηρητών του ΟΑΣΕ οι οποίοι κρατούνταν από τους αυτονομιστές.Τα επτά μέλη της αποστολής έφθασαν χθες βράδυ στο Βερολίνο, με γερμανικό αεροσκάφος το οποίο προηγουμένως είχε προσγειωθεί στο Κίεβο για να αφήσει τους τέσσερις Ουκρανούς συναδέλφους τους.Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απελευθέρωση των παρατηρητών.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας: «Το καθεστώς του Κιέβου κήρυξε τον πόλεμο εναντίον του λαού του», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Οι ΗΠΑ «οφείλουν να ασκήσουν όλη την επιρροή τους για να το αναγκάσουν να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις του».Επί του πεδίου, οι συγκρούσεις έχουν πολλαπλασιαστεί. Ένοπλοι φιλορώσοι εισέβαλαν σε στρατιωτική μονάδα και σε στρατολογικό σημείο στην ανατολική πόλη Λουχάνσκ, τραυματίζοντας δύο ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε χθες βράδυ το τοπικό γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών. Λίγο νωρίτερα, ο αυτοαποκαλούμενος αυτονομιστής κυβερνήτης της πόλης Βαλέρι Μπολότοφ επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας και «γενική επιστράτευση όλων των ανδρών». Στις γειτονικές πόλεις Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ συνεχίζεται από το πρωί της Παρασκευής η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού, που σταδιακά σφίγγει τον κλοιό γύρω από αυτές.

    [07] Μεγάλη συμμετοχή στον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

    Το κέντρο της Αθήνας άλλαξε σήμερα για να υποδεχθεί τους περίπου 12.000 δρομείς, που συμμετείχαν στον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Αθήνας και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου, αλλά και της γενικής κατάταξης. Ο αθλητής του ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης διένυσε την απόσταση σε 1.09.55 και άφησε δεύτερο τον Γιώργο Καραβίδα με 1.10.33 και τρίτο τον Γιώργο Μίνο με 1.12.26. Η Γάγδα Γαζέα μετά τη νίκη της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου επικράτησε και στον Ημιμαραθώνιο με 1.22.09. Δεύτερη της κούρσας ήταν η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.22.27 και τρίτη η Ντενίζ Δημάκη με 1.22.55.

    Εξάλλου, περισσότεροι από 1000 δρομείς πήραν θέση στην εκκίνηση των 3χλμ στον 3ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας, στο κέντρο της πόλης. Οπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ο Διομήδης Μπακατσέλος ήταν ο νικητής της μικρής απόστασης της διοργάνωσης. Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε σε 9.32, πολύ μπροστά από τον δεύτερο, που ήταν ο Γιάννης Αντωνόπολος (10.08) και τον τον τρίτο Ανδρέα Ντάμκα (10.17). Η παλιά πρωταθλήτρια των αποστάσεων Αγγελική Ραφτάκη ήταν πρώτη στην κούρσα των 3χλμ των γυναικών. Η αθλήτρια διένυσε την απόσταση σε 12.55, μπροστά από την Ελένη Φράγκου (13.50) και την Μαρία Μαστοροπούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 May 2014 - 8:30:27 UTC