Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Go back, κυρία Μέρκελ
  • [03] Νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ
  • [04] Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκφράζει ο Ευ. Βενιζέλος
  • [05] Τουλάχιστον 38 οι νεκροί στην Οδησσό
  • [06] Τουλάχιστον 32 νεκροί στην Οδησσό
  • [07] «Πολλοί νεκροί» στην ουκρανική επιχείρηση στη Σλαβιάνσκ
  • [08] Τουλάχιστον 350 νεκροί από κατολίσθηση στο Αφγανιστάν

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω

    «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε ως νέο σύνθημα το "go back". Ταιριάζει απόλυτα στον ίδιο και στο κόμμα του» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδικογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μυτιλήνη.

    «Θέλουν να πάνε τη χώρα πίσω. Πίσω στα λάθη του χθες, πίσω στο διχασμό, πίσω στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Η Ελλάδα όμως προχωράει και αφήνει πίσω τον κύριο Τσίπρα» πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Go back, κυρία Μέρκελ

    Με το σύνθημα «Go back», το σύνθημα των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και των εξεγερμένων τότε πολιτών της Μυτιλήνης τα Χριστούγεννα του 1944 όταν και απετράπη η αποβίβαση στρατευμάτων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στη Λέσβο ο Αλέξης Τσίπρας σηματοδότησε σήμερα την κεντρική του πολιτική ομιλία στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

    «Σήμερα η εποχή άλλαξε, αλλά το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας, είναι πάλι δραματικά επίκαιρο. Και από κάθε δρόμο και πλατεία, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε κάλπη της επερχόμενης εκλογικής μάχης, είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back!» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Go back, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη νέα αντίληψη που όπως είπε φέρνει ο ΣΎΡΙΖΑ στα πολιτικά πράγματα του τόπου. «Εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική και την εξουσία. Δεν αναζητάμε τρόπους για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική με τις ίδιες μεθόδους. Εμείς φέρνουμε περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν. Εμείς φέρνουμε τις αρχές και τις αξίες που η αριστερά κουβάλησε μέσα σε δίσεκτα χρόνια με πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες. Την αφοσίωση στο λαό και πρώτα απ' όλα στους εργαζόμενους. Την αφοσίωση στην πατρίδα, στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Την απόφαση να μην επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον, σε καμιά ξένη δύναμη, σε κανένα οικονομικό σύμπλεγμα, να θέτει τα συμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα του λαού» είπε.

    [03] Νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Νέες συναντήσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα έχει στη Νέα Υόρκη ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς -στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ- με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιολέβσκι, αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας του ΟΗΕ, ο κ. Νίμιτς θα έχει αρχικά χωριστές συναντήσεις με τους δυο αντιπροσώπους και ακολούθως θα έχει κοινή συνάντηση μαζί τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στις 6 Μαΐου.

    [04] Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, εκφράζει ο Ευ. Βενιζέλος

    Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καλό για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, θα έχει εντυπωσιακά καλύτερο αποτέλεσμα από οποιαδήποτε πρόβλεψη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαΐου, σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό τόπο TheToc.gr.

    Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλουν τη σταθερότητα της κυβέρνησης και τη σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εξήγησε την ψήφο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ως ένα μέσο πίεσης προς την κυβέρνηση.

    [05] Τουλάχιστον 38 οι νεκροί στην Οδησσό

    Τουλάχιστον 38 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο στην Οδησσό της νότιας Ουκρανίας όπου στεγάζεται ένα εργατικό συνδικάτο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου και φιλορώσους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας αυτής.

    «Στο περιθώριο των συγκρούσεων εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η οποία οφειλόταν σε εμπρησμό», στην έδρα των συνδικάτων στην Οδησσό, ανέφερε το υπουργείο. «Τριάντα οκτώ άνθρωποι είναι νεκροί -οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    [06] Τουλάχιστον 32 νεκροί στην Οδησσό

    Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στην Οδησσό της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το κτίριο ενός εργατικού συνδικάτου.

    [07] «Πολλοί νεκροί» στην ουκρανική επιχείρηση στη Σλαβιάνσκ

    Η στρατιωτική επιχείρηση την οποία εξαπέλυσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός στην πόλη Σλαβιάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, είχε αποτέλεσμα «πολλούς νεκρούς» στις τάξεις των ανταρτών και δύο νεκρούς μεταξύ των ανδρών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

    «Η επίθεση εναντίον των τρομοκρατών συνεχίζεται» είπε ο Τουρτσίνοφ, χρησιμοποιώντας την ορολογία που χρησιμοποιεί η μεταβατική κυβέρνηση για να αναφερθεί στους ρωσόφωνους αυτονομιστές αντάρτες.

    «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι εγκληματίες υπέστησαν βαριές απώλειες: πολλούς νεκρούς και τραυματίες, πολλούς αιχμαλώτους. Δυστυχώς, λάβαμε πληροφορίες για δύο νεκρούς και επτά τραυματίες στις τάξεις των στρατιωτών μας» δήλωσε ο ίδιος.

    Η εκπρόσωπος των αυτονομιστών στο Σλαβιάνσκ Στέλλα Χορόσεβα έκανε νωρίτερα λόγο για πέντε νεκρούς, «τρία μέλη των παραστρατιωτικών ομάδων και δύο πολίτες», κατά την διάρκεια της επίθεσης. Σύμφωνα με την ίδια, οι αντάρτες «έχασαν τέσσερα ως πέντε σημεία ελέγχου στα όρια της πόλης».

    [08] Τουλάχιστον 350 νεκροί από κατολίσθηση στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 350 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Μπανταχσάν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν εξαιτίας κατολίσθησης που σημειώθηκε σήμερα έπειτα από καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν την περιοχή, όπως ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA).

    «Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 350» ενώ από την καταστροφή ενδέχεται να εκτοπιστούν πολλοί άνθρωποι, ανέφερε η UNAMA σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διευκρινίζοντας ότι οι υπηρεσίες του ΟΗΕ συνεργάζονται με τις τοπικές αρχές για τη διάσωση όσων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

    Η κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Άργκο της Μπανταχσάν, μιας φτωχής και ορεινής επαρχίας στα σύνορα με το Τατζικιστάν, την Κίνα και το Πακιστάν.

    Νωρίτερα ο Ναβίν Φεροτάν, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας είχε δηλώσει ότι από τα ερείπια έχουν ανασυρθεί οι σοροί 150 ανθρώπων, όμως εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 2.100 και υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκροί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2014 - 20:30:23 UTC