Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα χαράξει δρόμο ελπίδας
  • [03] Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για τον φάκελο στο Α.Τ. Ιτέας
  • [04] Έτοιμοι για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, δηλώνουν Μπ. Ομπάμα και Α. Μέρκελ
  • [05] Τρεις νεκροί στις συγκρούσεις στην Οδησσό

  • [01] Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

    Προβάδισμα 0,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της MRB ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, που παρουσιάστηκε από τον αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό Star.

    Συγκεκριμένα, το 21,9% του δείγματος δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου ενώ το 21,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Ποτάμι μετρήθηκε στο 8,2%, η Χρυσή Αυγή στο 6,9%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελιά στο 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 4,2%, η ΔΗΜΑΡ στο 2,8% και τα λοιπά κόμματα στο 5%. Στην εκτίμηση ψήφου της MRB για τις ευρωεκλογές, τα κόμματα υπολογίζεται να λάβουν τα εξής ποσοστά: ΝΔ 27%, ΣΥΡΙΖΑ 26,2%, Το Ποτάμι 10,1%, Χρυσή Αυγή 8,5%, ΚΚΕ 7,4%, Η Ελιά 6,3%, ΑΝΕΛ 5,2%, ΔΗΜΑΡ 3,4%.

    Η ΝΔ προηγείται κατά 1,2% του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα της MRB για τις εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η ΝΔ μετρήθηκε στο 24,4 και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,2%. Ακολουθούν Το Ποτάμι με 7,7%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,0%, Η Ελιά με 4,6%, οι ΑΝΕΛ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 2,9%, ενώ αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 16,9%.

    [02] Αλ. Τσίπρας: Ο λαός θα χαράξει δρόμο ελπίδας

    «Κάθε μέρα που περνάει είμαστε και πιο βέβαιοι ότι η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός, θα μετατραπούν σε δημιουργική πολιτική πράξη στις 18 και τις 25 του Μάη. Ο ελληνικός λαός που τόσο καιρό κάνει υπομονή θα δείξει ποιος πραγματικά είναι το αφεντικό σε αυτή τη χώρα και θα χαράξει ένα δρόμο ανατροπής, ένα δρόμο ελπίδας για μια καλύτερη προοπτική για την πατρίδα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τη Μυτιλήνη.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ «θα έχει σίγουρα ένα θετικό αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει πολιτικές εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».

    [03] Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για τον φάκελο στο Α.Τ. Ιτέας

    Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI IRF» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας που εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, με προκήρυξη η οποία αναρτήθηκε σε ιστότοπους του διαδικτύου (kontra info και omnia tv).

    Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει ότι η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου Ιλία Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από βασανισμό του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου μετήχθη ύστερα απο τη δολοφονία του σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας.

    [04] Έτοιμοι για νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, δηλώνουν Μπ. Ομπάμα και Α. Μέρκελ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, κάλεσε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις ομάδες των ενόπλων που δρουν στην ανατολική Ουκρανία ώστε να πειστούν να σταματήσουν τις αποσχιστικές ενέργειές τους, απειλώντας με νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μέρκελ μετά τις συνομιλίες τους, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε επίσης ότι θα κινηθεί γρήγορα και θα επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις στη Μόσχα εάν διαταράξει τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το τέλος του μήνα στην Ουκρανία. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το επόμενο βήμα θα αφορά κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας και ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε αυτές εάν η Ρωσία παρεμποδίσει την εκλογική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχει έτοιμο ένα πακέτο μέτρων που θα επηρεάσει περαιτέρω την ανάπτυξη και την οικονομία της Ρωσίας, αλλά ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει.

    "Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι" να επιβάλουμε κυρώσεις σε τομείς της ρωσικής οικονομίας, είπε από την πλευρά της η καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν έχει κάνει τα αναγκαία βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

    Εξάλλου, οπρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ δεσμεύτηκαν να εφαρμόσουν σύντομα την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ.

    [05] Τρεις νεκροί στις συγκρούσεις στην Οδησσό

    Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Οδησσό, μια πόλη της Ουκρανίας όπου βρίσκεται ένα σημαντικό λιμάνι, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους και υποστηρικτές της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    «Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκαπέντε τραυματίστηκαν» δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην πόλη, όπου η πλειονότητα των δημοτών είναι ρωσόφωνοι, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

    Ένας προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για έναν νεκρό, έναν άνδρα που υπέκυψε μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στον πνεύμονα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 May 2014 - 18:30:23 UTC