Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποσωληνώθηκε η Αμερικανίδα τουρίστρια
  • [02] Καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης αλλοδαπών
  • [03] Έκδοση ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η ΔΕΗ
  • [04] Α. Φραγκουλίδης: Για να γίνει βιώσιμο το χρέος πρέπει να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη
  • [05] Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Alitalia- Etihad
  • [06] «Αποφασιστική δράση για την ανεργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο»
  • [07] Τα ουκρανικά στρατεύματα «αποσύρθηκαν» από ένα φυλάκιο στη Σλαβιάνσκ
  • [08] Ο Πούτιν λέει ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» αν το Κίεβο χρησιμοποιήσει το στρατό εναντίον των φιλορώσων

  • [01] Αποσωληνώθηκε η Αμερικανίδα τουρίστρια

    Αποσωληνώθηκε σήμερα η 51χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια που συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου τραυματισμένη από αυτοσχέδιο βεγγαλικό το βράδυ της Ανάστασης, στη Σαντορίνη. Η 51χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει επαφή με το περιβάλλον και η κατάσταση της εμφανίζεται βελτιωμένη.

    [02] Καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για εξευτελιστικές συνθήκες κράτησης αλλοδαπών

    Εκδικάζοντας σήμερα, από κοινού, τις προσφυγές της Αίσαγιάχ Ερλιάνα Χερμάν από την Ινδονησία και του Μπάρντι Σεραζαντίσχιβιλι από τη Γεωργία, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δέχθηκε τις αιτιάσεις των προσφευγόντων και καταδίκασε την Ελλάδα, για έλλειψη νομιμότητας στην κράτησή τους καθώς και για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που απαγορεύουν την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Οι δύο προσφεύγοντες είχαν συλληφθεί, στις 9 και 26 Αυγούστου του 2010, χωρίς να έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα και κρατήθηκαν για ένα εξάμηνο στις φυλακές, ενώ οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου απορρίφθηκαν.

    [03] Έκδοση ομολογιών ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η ΔΕΗ

    Σε προσφορά ομολογιών (Senior Notes) ύψους 500.000.000 ευρώ, θα προβεί η Public Power Corporation Finance plc, θυγατρική της ΔΕΗ ΑΕ, με συνδυασμό ομολογιών λήξεως το 2017 και το 2019. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι ομολογίες θα τελούν υπό την πλήρη και ανεπιφύλακτη εγγύηση της ΔΕΗ ΑΕ. Σημειώνεται ότι οι ομολογίες πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (?Global Exchange Market?) του Χρηματιστηρίου της Ιρλανδίας. Τα έσοδα από την έκδοση και πώληση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την μερική προπληρωμή υφιστάμενων δανείων, για τη χρηματοδότηση κεφαλαιουχικών και γενικών εταιρικών δαπανών και για την πληρωμή των αμοιβών και εξόδων που σχετίζονται με την προσφορά και την πώληση των ομολογιών.

    [04] Α. Φραγκουλίδης: Για να γίνει βιώσιμο το χρέος πρέπει να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη

    «Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν τρία ή τέσσερα χρόνια» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής οικονομολόγος της Zurcher Kantonalbank της Ελβετίας,Αναστάσιος Φραγκουλίδης. «Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια σαφής βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και αν συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο θα μπορέσουμε να πούμε ότι τουλάχιστον για τις δαπάνες του ελληνικού κράτους υπάρχουν και τα αντίστοιχα έσοδα».

    Ερωτηθείς για το δημοσίευμα των Financial Times ότι οι πιστωτές ξεκινούν συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο κ. Φραγκουλίδης τονίζει ότι «έχουμε πλέον τα δεδομένα της Eurostat σε ότι αφορά την κατάσταση του πρωτογενούς δημοσιονομικού πλεονάσματος. Αυτή ήταν μια προϋπόθεση για να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα του χρέους. Αυτή η συζήτηση, όπως φαίνεται, θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες οπότε θα πρέπει να περιμένουμε στο δεύτερο εξάμηνο του έτους να υπάρξει και μια απόφαση για το μέλλον του ελληνικού δημόσιου χρέους».

    Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Zurcher Kantonalbank σημειώνει πάντως ότι «για να γίνει βιώσιμο ένα χρέος η πραγματική λύση είναι να υπάρξει και πάλι ανάπτυξη. Αν το χρέος βέβαια είναι πολύ υψηλό και τα επιτόκια είναι υψηλά τότε δεν βοηθάει ούτε καν αυτή η ανάπτυξη. Άρα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε μια πολύ χαμηλή επιβάρυνση του χρέους, με χαμηλά επιτόκια έτσι ώστε αν επιτύχουμε στο διάστημα αυτό και την ανάπτυξη να μπορέσουμε να έχουμε ένα διαχειρίσιμο χρέος».

    Ο κ. Φραγκουλίδης εκτιμά ότι «δεν θα υπάρξει διαγραφή του χρέους, αλλά μια μεταφορά του χρέους στο απώτερο μέλλον και μια περαιτέρω ελάφρυνση των επιτοκίων».

    [05] Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση Alitalia- Etihad

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση της ιταλικής αεροπορικής εταιρίας Alitalia με τους εκπροσώπους της εταιρίας Etihad, η οποία ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο τελικός στόχος της εν λόγω διαπραγμάτευσης, είναι η πώληση μέρους του πακέτου μετοχών του ιταλικού αερομεταφορέα. Όπως αναφέρει ο Τύπος στην Ρώμη, οι ώρες αυτές θεωρούνται καθοριστικές για την τυχόν επιτυχή έκβαση της όλης διαπραγμάτευσης ή για την αποτυχία της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Etihad δεν εννοεί να αναλάβει το βάρος του συνολικού χρέους της Alitalia, το οποίο αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα, φέρεται να έχει ζητήσει σειρά απολύσεων, που, σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, μπορεί να ξεπεράσουν και τις 3.000. Ο Ιταλός υπουργός μεταφορών, Μαουρίτσιο Λούπι, από την μεριά του, δήλωσε ότι «δεν του έχει κοινοποιηθεί επίσημος αριθμός υπαλλήλων που μπορεί να θεωρηθούν υπεράριθμοι», ενώ επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην τελική, κρίσιμη φάση της.

    [06] «Αποφασιστική δράση για την ανεργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

    Η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας, συνιστούν βασικές προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την Άτυπη Συνάντηση της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της ΕΕ, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

    Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι οι δύο θεματικές ενότητες της Συνάντησης, η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας, συνιστούν βασικές προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας. Εστίασε αφενός στην ανάγκη εξορθολογισμού του προσωπικού στις αποκεντρωμένες δομές της ΕΕ και αφετέρου στο γεγονός ότι τα μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα της ανεργίας στους νέους σε ορισμένα κράτη-μέλη, ιδίως στην Ελλάδα, απαιτούν αποφασιστική δράση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως και στοχευμένα μέτρα και ενεργητικές πολιτικές. Πολιτικές, σε μία Ευρώπη που θα στηρίζεται σε κοινές αξίες και θα εδράζεται στην αρχή της δημιουργικής αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών της.

    [07] Τα ουκρανικά στρατεύματα «αποσύρθηκαν» από ένα φυλάκιο στη Σλαβιάνσκ

    Τα ουκρανικά στρατεύματα αποσύρθηκαν σήμερα από ένα σημείο που είχαν καταλάβει νωρίτερα σήμερα βόρεια της πόλης Σλαβιάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, και οι φιλορώσοι αυτονομιστές το έθεσαν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους και άρχισαν να το ενισχύουν τοποθετώντας αμμόσακους. Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, που υποστηρίζονταν από ελαφρά τεθωρακισμένα, αποσύρθηκαν από το φυλάκιο αυτό, σε έναν δρόμο κοντά στο χωριό Χρέστιστσε, δύο ώρες αφότου το κατέλαβαν με μια αιματηρή επιχείρηση η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, είχε αποτέλεσμα «έως και πέντε» άνθρωποι στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών να βρουν το θάνατο και να τραυματιστεί ένα στέλεχος των ουκρανικών δυνάμεων.

    [08] Ο Πούτιν λέει ότι θα υπάρξουν «συνέπειες» αν το Κίεβο χρησιμοποιήσει το στρατό εναντίον των φιλορώσων

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι εάν οι αρχές στο Κίεβο χρησιμοποιήσουν το στρατό της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θα υπάρξουν συνέπειες. Ο Πούτιν χαρακτήρισε την καταφυγή στις ένοπλες δυνάμεις από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας «σοβαρό έγκλημα εναντίον του λαού της». «Εάν οι άνθρωποι αυτοί προχωρούν στην αποκαλούμενη "οξεία φάση" (της σύγκρουσης με τους διαδηλωτές), αυτή δεν είναι οξεία φάση, είναι απλά μια επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επισήμανε ο Πούτιν σε μια συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά από μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. «Εάν οι σημερινές Αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας», συνέχισε ο Πούτιν. Ακόμη, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλουν.

    Εν τω μεταξύ, οι συγκρούσεις κοντά στην είσοδο της πόλης Σλαβιάνσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία και πολιορκείται από ελαφρά θωρακισμένα του ουκρανικού στρατού, στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλου ενός, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές στην περιοχή. Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στη Σλαβιάνσκ είναι «μέχρι και πέντε».

    Διαβάστε επίσης: Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι» από τις ΗΠΑ και την ΕΕ , Το Κίεβο δηλώνει ότι ανέκτησε τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης , Τα ουκρανικά στρατεύματα «αποσύρθηκαν» από ένα φυλάκιο στη Σλαβιάνσκ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 12:30:25 UTC