Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για μετά τον Μάιο
  • [02] Σε εξέλιξη, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα
  • [03] Εκατό γιατροί ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ
  • [04] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν κλείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ
  • [05] Στα 101.065.652 ευρώ οι οφειλές προς τα Ταμεία των ναυτεργατών
  • [06] Ι. Βρούτσης: Οι επιπτώσεις στην απασχόληση θα ήταν μικρότερες, εάν οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει νωρίτερα
  • [07] Το Κίεβο δηλώνει ότι ανέκτησε τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης
  • [08] Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι» από τις ΗΠΑ και την ΕΕ
  • [09] Εντοπίστηκε η σορός του αγοριού που κάλεσε πρώτο για βοήθεια όταν ξεκίνησε να βυθίζεται το οχηματαγωγό
  • [10] Η Ουάσινγκτον θα επανεξετάσει την αρωγή, αν Χαμάς και ΟΑΠ σχηματίσουν κυβέρνηση
  • [11] Ανακάλυψαν ατμόπλοιο που είχε βυθιστεί τον 19ο αιώνα, στο Σαν Φρανσίσκο
  • [12] Η Τζόντι Φόστερ παντρεύτηκε την σύντροφό της, Αλεξάντρα Χέντισον

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για μετά τον Μάιο

    Παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έγινε σήμερα η δημοσιοποίηση του ψηφοδελτίου των «Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου, τον Ηλία Λυγερό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου επανέλαβε το σύνθημα «Τρεις κάλπες, μία νίκη» και είπε ότι δήμος του Ηρακλείου πρέπει να αλλάξει εποχή. Οι Ηρακλειώτες, δήλωσε, έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν ξανά την πόλη τους. «Το χαστούκι στο κατεστημένο θα ακουστεί σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε και τόνισε ότι στόχος είναι ο συνδυασμός «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» να είναι πρώτος και με διαφορά. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, το ερώτημα είναι «αν το παλιό που χρεοκόπησε τη χώρα, θα συνεχίσει να απομυζά τις αντοχές του ελληνικού λαού».

    Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εμείς έχουμε δηλώσει ότι η επιλογή είναι να τελειώσουμε με τους τσιφλικάδες της διαπλοκής» προσθέτοντας ότι «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου πρέπει να ηττηθούν παντού», ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «θα πρέπει να ηττηθούν κι εκείνοι που καλυπτόμενοι πίσω από μακιγιάζ και μάσκα κρύβουν τη μνημονιακή τους συμπόρευση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμα πιο σκληρά μέτρα για μετά τον Μάιο, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως το σύνθημα «Ως εδώ, φτάνει πια» να βγει ισχυρό από την κάλπη, ώστε από τις 26 του Μάη να δρομολογηθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι θα βρίσκεται και πάλι στο Ηράκλειο την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου.

    [02] Σε εξέλιξη, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες προσαγωγές. Ειδικότερα, έχουν πραγματοποιηθεί 209 προσαγωγές σε 364 ελέγχους ατόμων και έχει κατασχεθεί μεγάλος αριθμός ειδών παρεμπορίου.

    Στόχος της επιχείρησης είναι, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

    [03] Εκατό γιατροί ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ

    Στο «δίχτυ» του συστήματος υπερσυνταγογράφησης, έπεσαν 100 γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, που, στην προσπάθεια εξορθολογισμού των δαπανών του, πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους τόσο της συνταγογράφησης όσο και της ζήτησης παρακλινικών εξετάσεων, εντοπίστηκαν οι 100 πρώτοι σε δαπάνες πιστοποιημένοι και μη συμβεβλημένοι γιατροί, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013. 'Υστερα από στατιστική επεξεργασία της Διεύθυνσης Αξιολόγησης και Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΟΠΥΥ, διαπιστώθηκε ότι οι εκδοθείσες εντολές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις των συγκεκριμένων γιατρών υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο όρο της ειδικότητάς τους.

    Ο ΕΟΠΥΥ έστειλε σήμερα ενημερωτικές επιστολές προς τους γιατρούς, οι οποίοι μέσα σε πέντε ημέρες από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους. Στις περιπτώσεις που οι εξηγήσεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.

    [04] Αδ. Γεωργιάδης: Δεν κλείνει το ΚΕΕΛΠΝΟ

    Τέλος στη φημολογία που θέλει το ΚΕΕΛΠΝΟ να κλείνει λόγω έλλειψης πόρων, έβαλε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου που αφορούν στο ενδεχόμενο διακοπής λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας, «σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έχει θέσει όλα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει σχετικά με τη χρηματοδότηση του Κέντρου, σε διαδικασία ταχείας επιλύσεως». Με δεδομένη την επίλυση των οικονομικών ζητημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας, «ουδείς κίνδυνος τίθεται για τη λειτουργία του κέντρου».

    [05] Στα 101.065.652 ευρώ οι οφειλές προς τα Ταμεία των ναυτεργατών

    Στο ποσό των 101.065.652,15 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές προς το ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και τα Ταμεία Πρόνοιας των ναυτεργατών οι οποίες έχουν αποσταλεί προς βεβαίωση στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Αναλυτικά στοιχεία για τις οφειλές διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ύστερα από ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΚΚΕ ζητώντας να ενημερωθούν ποιες είναι οι βεβαιωμένες ανεξόφλητες οφειλές των εφοπλιστών, καθώς και ποιες ενέργειες έχουν γίνει προκειμένου να εισπραχθούν από το Δημόσιο και το ΝΑΤ.

    Από το έγγραφο του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση προκύπτει ότι έχουν αποσταλεί στις Δ.Ο.Υ. έναντι οφειλών προς τα συγκεκριμένα Ταμεία: ? Από οφειλές πλοίων εσωτερικού: 35.022.675,39 ευρώ ? Από οφειλές ποντοπόρων πλοίων: 17.891.324,98 ευρώ ? Από οφειλές έναντι Κεφαλαίου Ασφάλισης Επιβατών και Οχημάτων: 48.151.651,78 ευρώ ΣΥΝΟΛΟ: 101.065.652,15 ευρώ

    Ο υπουργός Εργασίας, στην απάντησή του, επισημαίνει για τα ανωτέρω ποσά ότι πρόκειται για τα αρχικώς βεβαιωθέντα, καθόσον βρίσκονται σε εξέλιξη διακανονισμοί αρκετών οφειλών προς το Ταμείο και λαμβάνουν χώρα καταβολές στις Δ.Ο.Υ. (είτε εφάπαξ-είτε με ρύθμιση), για τις οποίες ενημερώνεται σταδιακά η αρμόδια υπηρεσία του ΝΑΤ. Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η υπηρεσία του ΝΑΤ έχει προβεί σε όλα τα προβλεπόμενα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως απαγόρευση απόπλου του πλοίου, αναγκαστική κατάσχεση μέσω αρμόδιας Δ.Ο.Υ., υποβολή μήνυσης και αναγγελία στους διενεργηθέντες πλειστηριασμούς.

    [06] Ι. Βρούτσης: Οι επιπτώσεις στην απασχόληση θα ήταν μικρότερες, εάν οι μεταρρυθμίσεις είχαν γίνει νωρίτερα

    Η ανεργία έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης, έπειτα από περίπου πέντε χρόνια, μετά τη σταθεροποίηση που εμφάνισε εντός του 2013, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο «Ετήσιο Συνέδριο του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (Σ.Δ.Α.Δ.Ε), HR FORUM 2014» που διεξάγεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Προανήγγειλε, επίσης, ότι και τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» δείχνουν σημαντικό θετικό πλεόνασμα προσλήψεων για τον μήνα Απρίλιο. Ισχυρές πτωτικές τάσεις παρουσιάζει σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και η ανασφάλιστη εργασία, ιδιαίτερα σε τομείς υψηλής παραβατικότητας.

    Συνεχίζοντας ο υπουργός Εργασίας, απέδωσε την αποκλιμάκωση της ανεργίας στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν στην αγορά εργασίας και σημείωσε ότι, εάν είχαν γίνει εγκαίρως και οργανωμένα, ο αντίκτυπος της κρίσης θα ήταν ηπιότερος, οι επιπτώσεις περισσότερο διαχειρίσιμες και η ανεργία αρκετά μικρότερη. «Πρόκειται για αυτονόητες αλλαγές που αποσκοπούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στην άρση των εμποδίων και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στην αγορά εργασίας» τόνισε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι «οι αλλαγές αυτές σκόνταφταν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, στη διστακτικότητα του πολιτικού συστήματος, στη δαιμονοποίηση της έννοιας της ευελιξίας από ένα φοβικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας, στην έλλειψη ψυχραιμίας και ρεαλισμού στον δημόσιο διάλογο, αλλά και στις οργανωμένες αντιδράσεις ισχυρών συντεχνιακών ομάδων». Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες και εκτίμησε ότι θα δημιουργήσει άμεσα 30.000 νέες θέσεις εργασίας. Ακόμη στη μείωση της γραφειοκρατικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων μέσω του συστήματος «Εργάνη» και τη θεσμοθέτηση νέου μηχανισμού κατώτατου μισθού που εξασφαλίζει, όπως είπε, «τα κατώτατα όρια ασφάλειας εισοδήματος για όλους τους εργαζόμενους, επιτρέποντας στους κοινωνικούς εταίρους να καθορίζουν μόνοι τους όποιες, υψηλότερες, αμοιβές συμφωνήσουν». Επισήμανε, επίσης, την αναδιοργάνωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας με παράλληλη διατήρηση του 40ωρου στην προσαρμογή του κόστους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στα ευρωπαϊκά επίπεδα και την ενδυνάμωση του ρόλου του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) στο θέμα των ομαδικών απολύσεων.

    [07] Το Κίεβο δηλώνει ότι ανέκτησε τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης

    Οι ουκρανικές δυνάμεις της τάξης ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία με πληθυσμό 500.000 κατοίκων, το οποίο είχε καταληφθεί από αυτονομιστές, ύστερα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι Αρχές. «Το δημαρχείο απελευθερώθηκε» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Aβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες». Το κτίριο είχε καταληφθεί από τις 13 Απριλίου.

    Η αστυνομία της Μαριούπολης διευκρίνισε με ανακοίνωσή της ότι τα ξημερώματα πραγματοποίησε επιχείρηση αφού είχε εντοπίσει ομάδα τριάντα ανδρών οπλισμένων με μπαστούνια του μπέιζμπολ που προσπαθούσαν να μπουν στο κτίριο για να ζητήσουν την απελευθέρωσή του.

    Το βράδυ της 16η Απριλίου, περί τα 300 άτομα πραγματοποίησαν έφοδο εναντίον βάσης των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών η οποία απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το δημαρχείο. Η επίθεση απωθήθηκε, τρεις δράστες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

    [08] Σ. Λαβρόφ: Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι» από τις ΗΠΑ και την ΕΕ

    H Ρωσία αναμένει η διεθνής συμφωνία για την εκτόνωση της ουκρανικής κρίσης να εφαρμοστεί με ουσιαστικά βήματα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) της Μόσχας.

    Παράλληλα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν μια επανάσταση στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιούν το Κίεβο ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι» κατά της Ρωσίας. «Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (...) προσπάθησαν να προκαλέσουν μια νέα 'χρωματιστή επανάσταση', μια επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, αντίθετη προς το Σύνταγμα» δήλωσε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Η Μόσχα αποκαλεί «χρωματιστές επαναστάσεις» την αλλαγή καθεστώτων όπως η «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία το 2004 ή η «επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία το 2003. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τις χώρες της Δύσης ότι προκάλεσαν τις «επαναστάσεις» σε αυτές τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. «Λίγοι σοβαροί αναλυτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για τη μοίρα της Ουκρανίας, απλώς η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Οι δυτικοί εταίροι μας και πρωτίστως οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμπεριφερθούν ως νικητές του Ψυχρού Πολέμου, ενεργούν σαν να μην λαμβάνουν υπόψη τη Ρωσία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και κάνουν πράγματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα της Ρωσίας», τόνισε. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, πρόκειται να συνεχιστεί «η πολιτική ανάσχεσης της χώρας μας, την οποία κατά βάθος η Δύση ουδέποτε εγκατέλειψε», τόνισε χρησιμοποιώντας έναν όρο της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.

    [09] Εντοπίστηκε η σορός του αγοριού που κάλεσε πρώτο για βοήθεια όταν ξεκίνησε να βυθίζεται το οχηματαγωγό

    Εντοπίστηκε σήμερα η σορός του μαθητή, ο οποίος κάλεσε πρώτος από το κινητό του για βοήθεια τον αριθμό επείγουσας ανάγκης την ώρα που βυθιζόταν το νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό. Ο Τσόι ήταν εκείνος που κάλεσε πρώτος , πριν ακόμα σταλεί το πρώτο σήμα SOS του πλοίου, λέγοντας: «Σώστε μας, το πλοίο βυθίζεται». Σήμερα η ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι οι γονείς του αγοριού θεωρούν πως μία σορός που βρέθηκε μέσα στο φέρι μπόουτ ανήκει στον Τσόι. Οι γονείς του είδαν τη σορό και τα ρούχα του και κατέληξαν ότι πρόκειται για τον Τσόι, αλλά εκκρεμεί το αποτέλεσμα των εξετάσεων DNA ώστε να επιβεβαιωθεί και επισήμως η ταυτότητα του. Οι μαρτυρίες των δυτών που αναζητούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες τις σορούς των αγνοουμένων συγκλονίζουν. Στα σκοτεινά και παγωμένα νερά που έχουν σκεπάσει το πλοίο, οι δύτες έχουν ως μοναδικό «μέσο» τα χέρια τους, αφού μόνο ψηλαφώντας μπορούν να εντοπίσουν τα θύματα του ναυαγίου. Όπως περιέγραψε σήμερα ένας από τους δύτες, εντόπισε τις σορούς ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο βυθισμένο πλοίο και είχαν δέσει μαζί τα κορδόνια από τα σωσίβιά τους προφανώς για να μην απομακρυνθούν μεταξύ τους. Ο ίδιος εξήγησε ότι χρειάστηκε να χωρίσει τα δύο παιδιά, καθώς δεν μπορούσε να μεταφέρει στην επιφάνεια του νερού δύο σορούς μαζί.

    Η διεύθυνση του σχολείου παρείχε στους μαθητές που σώθηκαν βοήθεια από ψυχολόγους. Νωρίτερα, τέσσερα μέλη του πληρώματος ζήτησαν συγγνώμη μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες γιατί εγκατέλειψαν το πλοίο την ώρα που βυθιζόταν κι ενώ οι επιβάτες του βρίσκονταν ακόμη μέσα. Ο καπετάνιος και τα δύο μέλη του πληρώματος επίσης έχουν ζητήσει συγγνώμη, σύμφωνα με μία πηγή που γνωρίζει για τις έρευνες, αλλά δεν έχουν αναγνωρίσει την υπαιτιότητά τους.

    [10] Η Ουάσινγκτον θα επανεξετάσει την αρωγή, αν Χαμάς και ΟΑΠ σχηματίσουν κυβέρνηση

    Οι ΗΠΑ θα πρέπει να επανεξετάσουν τη βοήθειά τους προς τους Παλαιστίνιους αν η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς και η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος. «Οποιαδήποτε παλαιστινιακή κυβέρνηση πρέπει να δεσμευθεί σαφώς και ρητά στη μη βία, την αναγνώριση του κράτους του Ισραήλ και την αποδοχή προηγούμενων συμφωνιών και υποχρεώσεων μεταξύ των μερών», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. «Αν σχηματισθεί μια νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση, θα την εκτιμήσουμε με βάση την προσήλωσή της στα ανωτέρω, τις πολιτικές και τις δράσεις της, και θα καθορίσουμε τις όποιες επιπτώσεις στην αρωγή μας βάσει της νομοθεσίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

    [11] Ανακάλυψαν ατμόπλοιο που είχε βυθιστεί τον 19ο αιώνα, στο Σαν Φρανσίσκο

    Τα συντρίμμια ενός επιβατηγού ατμόπλοιου το οποίο βυθίστηκε τον 19ο αιώνα μετά από σύγκρουση με άλλο πλοίο στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, ανακαλύφθηκε στη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ, δήλωσαν την Τετάρτη αξιωματούχοι. Την ανακάλυψη έκαναν ερευνητές με τη χρήση σόναρ σε βάθος περίπου 216 μέτρων. Το City of Chester ήταν καλυμμένο από στρώματα λάσπης. «Το πλοίο είναι σε μεγάλο βαθμό σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο Τζέιμς Ντελγκάντο, διευθυντής του τμήματος Θαλάσσιας Κληρονομιάς της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), ο οποίος έχει ερευνήσει και άλλα ναυάγια. Οι πρώτες υποβρύχιες εικόνες του πλοίου ελήφθησαν τον περασμένο Μάιο από ένα σκάφος το οποίο ήταν εξοπλισμένο με σόναρ. Οι ερευνητές του ΝΟΑΑ χρειάστηκαν περίπου 9 μήνες προκειμένου να αναλύσουν τα δεδομένα και να ανακατασκευάσουν τις εικόνες του πλοίου. Οι υψηλής ανάλυσης εικόνες δείχνουν ότι το πλοίο βρίσκεται 18 μέτρα από τον πυθμένα της θάλασσας και φέρει μια μεγάλη τρύπα στην αριστερή πλευρά του. Το 61 μέτρων πλοίο, το οποίο είχε προορισμό το λιμάνι της πόλης Γιουρίκα της Καλιφόρνια, είχε κοπεί σχεδόν στη μέση όταν συγκρούστηκε με το ατμόπλοιο Oceanic τον Αύγουστο του 1888. Κατά τη σύγκρουση 16 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Ο Ντελγκάντο είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάσυρση του City of Chester, το οποίο αποτελεί τον τάφο για πολλούς από τους επιβάτες του.

    [12] Η Τζόντι Φόστερ παντρεύτηκε την σύντροφό της, Αλεξάντρα Χέντισον

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόντι Φόστερ παντρεύτηκε την σύντροφό της Αλεξάντρα Χέντισον, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ηθοποιού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Ε!, η Φόστερ παντρεύτηκε την φωτογράφο και ηθοποιό Χέντισον μέσα στο σαββατοκύριακο.

    Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παραδέχτηκε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλη στην ομιλία της κατά την περυσινή τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Με την προηγούμενη σύντροφό της Σίντνεϊ Μπέρναρντ, με την οποία έχουν δύο γιους, χώρισαν ύστερα από 20 χρόνια το 2008.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 April 2014 - 10:30:26 UTC