Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι «ή η Μέρκελ ή εμείς»
  • [02] Μετά το Πάσχα η απολογία του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ
  • [03] Βροχές, χαλάζι και χιόνια σε Δυτική Μακεδονία
  • [04] Σημαντικές αλλαγές στην ασφαλιστική και τραπεζική αγορά
  • [05] Στις 17 Απριλίου στη Γενεύη η τετραμερής συνάντηση για την Ουκρανία

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι «ή η Μέρκελ ή εμείς»

    Τη θέση ότι η κ. Μέρκελ έχει αντιληφθεί ότι το δίλημμα στις ευρωεκλογές είναι «ή η Μέρκελ ή εμείς» και επίσης «τρέμει στην ιδέα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη ανατροπή στην Ευρώπη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο Παρίσι σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Μέτωπο της Αριστεράς, ενόψει των ευρωεκλογών.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «προεκλογικό τυχοδιωκτισμό» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δανείστηκε χθες από τις αγορές, χωρίς να έχει πρώτα αναδιαρθρώσει το χρέος της ώστε να πέσουν τα επιτόκιά της και δανείστηκε ακριβά.

    Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Τσίπρας οι αγορές δεν εξέφρασαν χθες την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία, απλώς κυνήγησαν και πέτυχαν μεγάλα και, κυρίως, εγγυημένα κέρδη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με ωριμότητα, υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια και «θα στείλει τους τυχοδιώκτες σπίτια τους».

    [02] Μετά το Πάσχα η απολογία του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ

    Ο αρεοπαγίτης ειδικός ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μετά το Πάσχα να καλέσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να απολογηθεί για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ προηγουμένως θα κληθούν σε απολογία ως συμμέτοχοι και τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση εξαδέλφια του κ. Παπακωνσταντίνου.

    Στον πρώην υπουργό Οικονομικών έχουν αποδοθεί δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Ειδικότερα, ο κ. Τσαλαγανίδης με πλήρη μυστικότητα κάλεσε και κατέθεσαν συμπληρωματικά ως μάρτυρες για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πέντε άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν στελέχη του ΣΔΟΕ. Οι καταθέσεις ήταν σύντομες καθώς το υλικό που είχε διαβιβαστεί από τη Βουλή ήταν πλήρες.

    [03] Βροχές, χαλάζι και χιόνια σε Δυτική Μακεδονία

    Βροχοπτώσεις που συνοδεύτηκαν, από χαλάζι σημειώθηκαν στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας.

    Στα ορεινά της Καστοριάς, των Γρεβενών και της Φλώρινας χιόνισε χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα. Στις περισσότερες περιοχές οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί.

    Εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε χθες στα ορεινά του νομού Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στον δρόμο από την Άρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν (12ο-25ο χιλιόμετρο).

    [04] Σημαντικές αλλαγές στην ασφαλιστική και τραπεζική αγορά

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπό τον τίτλο «πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών ιδρυμάτων και την προληπτική εποπτεία πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/36/ΕΕ), κατάργηση του ν. 3601/2007 και άλλες διατάξεις». Στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται πάρα πολλές διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία της τραπεζικής αγοράς, την αγορά των τυχερών παιγνίων, τις αλλαγές στο καθεστώς ασφάλισης των αυτοκινήτων, κλπ.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η σύμβαση για την ασφάλιση των αυτοκινήτων ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο. Για αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλισμένοι, θα πρέπει εγκαίρως να προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για τη συμφωνία νέας σύναψης ή ανανέωσης της παλαιάς σύμβασης, την καταβολή από τον πελάτη και είσπραξη από την ασφαλιστική εταιρεία του ασφαλίστρου, η οποία θα πρέπει επίσης εγκαίρως, να φροντίζει για την αποστολή της βεβαίωσης ασφάλισης.

    Το αποδεικτικό έγγραφο για την ύπαρξη σύμβασης υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτου, εναρμονίζεται με τα ισχύοντα και στους άλλους κλάδους ασφάλισης και για αυτό καταργείται η υπουργική απόφαση που προέβλεπε το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα. Η ασφαλιστική κάλυψη αρχίζει μόνο με την καταβολή ολόκληρου του οφειλόμενου ασφαλίστρου στον ασφαλιστή, πριν από την οποία απαγορεύεται η παράδοση του ασφαλιστηρίου στον ασφαλισμένο και η ασφαλιστική κάλυψη, αποδεικνύεται έναντι των οργάνων που είναι αρμόδια για την επιβολή των κυρώσεων, με την κατοχή του ασφαλιστηρίου το οποίο αποστέλλει ο ασφαλιστής στον ασφαλισμένο εντός πέντε ημερών από την είσπραξη του ασφαλίστρου.

    Επίσης, με το εν λόγω νομοσχέδιο, ενσωματώνεται στην εθνική νομοθεσία η οδηγία η οποία συμπληρώνει το ρυθμιστικό και εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας των ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα και τις κεφαλαιαγορές και αποσαφηνίζονται κανόνες εποπτείας και λειτουργίας τραπεζών και υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αλλά και οι όροι συνεργασίας των ελληνικών εποπτικών αρχών με τις ομόλογες αρχές άλλων κρατών κ.ά. Επίσης, ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τα αποθέματα ασφαλείας των τραπεζών και πλέον τα πιστωτικά ιδρύματα και οι επιχειρήσεις επενδύσεων, πρέπει να τηρούν, επιπρόσθετα στις άλλες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων, απόθεμα ασφαλείας διατήρησης κεφαλαίου και αντικυκλικό κεφαλαιακό απόθεμα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίζεται ότι συγκεντρώνουν επαρκή κεφαλαιακή βάση σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης για να αντέχουν ζημιές σε περιόδους ακραίων καταστάσεων.

    [05] Στις 17 Απριλίου στη Γενεύη η τετραμερής συνάντηση για την Ουκρανία

    Η τετραμερής συνάντηση εκπροσώπων της Ουκρανίας, της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο την ουκρανική κρίση και την εξεύρεση μιας λύσης στο πρόβλημα θα διεξαχθεί στις 17 Απριλίου στη Γενεύη, ανακοίνωσαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και οι Βρυξέλλες.

    Αμερικανοί και Ευρωπαίοι διπλωμάτες είχαν προαναγγείλει τη διεξαγωγή αυτής της συνόδου, χωρίς όμως να διευκρινίσουν το πού ακριβώς και πότε θα γινόταν.

    Στη Γενεύη αναμένεται να παραβρεθούν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ουκρανός ομόλογός του Αντρίι Ντεστσίτσα και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 20:30:24 UTC