Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αξίζει στον λαό μας τέτοια αντιμετώπιση
  • [02] Άγγελα Μέρκελ: Συγχαρητήρια για την έξοδο στις αγορές
  • [03] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες εμπρηστών ΑΤΜ
  • [04] Πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της Άγγελας Μέρκελ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Δεν αξίζει στον λαό μας τέτοια αντιμετώπιση

    «Οι δηλώσεις των κ.κ. Μέρκελ και Σαμαρά επιβεβαίωσαν την πλήρη συμφωνία των δύο πλευρών στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής λιτότητας και μνημονίων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την οποία σχολιάζει τις δηλώσεις των δύο ηγετών.

    Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται στον κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει, σε ευχολόγια για την ανάκαμψη και στα καθιερωμένα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του ελληνικού λαού».

    «Δεν αξίζει στο λαό μας ένας τέτοιος πρωθυπουργός, δεν του ταιριάζει τέτοια αντιμετώπιση», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Άγγελα Μέρκελ: Συγχαρητήρια για την έξοδο στις αγορές

    «Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα, η Ελλάδα τα κατάφερε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις κοινές δηλώσεις μετά την συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και τόνισε την «σημασία που έχει η ενίσχυση της ρευστότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις».

    Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την πρώτη μου επίσκεψη στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 2012 και από την δική σας επίσκεψη τον Οκτώβριο του 2012. Είχα πει τότε ότι οι Έλληνες έχουν την ικανότητα και την δύναμη να τα καταφέρουν. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων τώρα είμαστε σε διαφορετική μοίρα. Σήμερα είναι καινούργια μέρα, η Ελλάδα τα κατάφερε».

    Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε: «Στην Ελλάδα έγιναν πάρα πολλά, υπάρχουν πειστήρια ότι η προσπάθεια αποδίδει. Ξέρω ότι οι άνθρωποι περνούν δύσκολα και θα συνεχίσουν να περνούν δύσκολα γιατί υπάρχουν κι άλλα να γίνουν. Πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η οικονομία στην Ελλάδα να δείξει τις δυνατότητές της. Οι νέοι άνθρωποι που συνάντησα σήμερα ζήτησαν μικρότερη γραφειοκρατία και υποστήριξη στον χώρο της εσωτερικής αγοράς. Η πολιτική της κυβέρνησης που ζήτησε θυσίες από τον λαό ήταν δύσκολος δρόμος και για την ίδια κυβέρνηση. Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις. Είναι σημαντικό να περιμένουμε την επικύρωση του πλεονάσματος και τους επόμενους μήνες να μπούμε στην συζήτηση για το πώς θα βοηθήσουμε την Ελλάδα με το χρέος. Για το πρόβλημα της ρευστότητας η Γερμανία έχει διάθεση να βοηθήσει. Γι' αυτό και το επενδυτικό ταμείο έχει αρχίσει και κινείται. Η υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι ότι θα το υλοποιήσουμε. Επίσης θα βοηθήσουμε στον τομέα των νοσοκομείων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι "Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που επέστρεψε η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Κάνουμε ένα βήμα προς την ομαλότητα. Παρά τις δυσκολίες μπαίνουμε σε μία ζώνη που μπορούμε να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα πέρα από τα επιτόκια. Τώρα και οι τράπεζες θα στέκονται καλύτερα στα πόδια τους και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να στραφούν σε διεθνή δανεισμό. Συγχαρητήρια. Συνεχίστε σ? αυτή την κατεύθυνση».

    Διαβάστε επίσης:

    Άγγελα Μέρκελ: Στην Ελλάδα υπάρχουν πια περισσότερες ευκαιρίες, παρά δυσκολίες

    Άγγελα Μέρκελ: Διασφάλιση της διαφάνειας στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας

    Η ρευστότητα στο επίκεντρο της συνάντησης της Άγγελας Μέρκελ με εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    [03] Στη δημοσιότητα φωτογραφίες εμπρηστών ΑΤΜ

    Δόθηκαν στη δημοσιότητα, ύστερα από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είκοσι επτά φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται άγνωστοι δράστες που ενέχονται σε εμπρησμούς ATM τραπεζικών καταστημάτων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, οι παραπάνω εμπρησμοί εντάσσονται σε μία σειρά εξήντα εμπρησμών ATM τραπεζικών καταστημάτων, για τους οποίους έχει αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Λαϊκή Αναρχική Δράση», με προκήρυξη που έστειλε σε εφημερίδα.

    Σε βάρος των αγνώστων δραστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση και εμπρησμό, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, με κίνδυνο προσώπων και πραγμάτων.

    [04] Πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της Άγγελας Μέρκελ

    Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία διαμαρτυρίας, την οποία διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

    Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 5 μ.μ. και στην πορεία που ακολούθησε επί της οδού Σταδίου, συμμετείχε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και άλλες αριστερές οργανώσεις ενώ στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν και μέλη της ΑΔΕΔΥ, απολυμένες καθαρίστριες όπως και απολυμένοι της ΕΡΤ.

    Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανώ και φώναζαν συνθήματα κατά του μνημονίου.

    «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την επίσκεψη της Μέρκελ που εκφράζει την πολιτική λιτότητας. Η χώρα καταστρέφεται με το πλεόνασμα, όπως καταστρέφεται ο πλούτος της. Κοντά στην κρίση χρέους, βλέπετε και την κρίση δημοκρατίας» δήλωσε η Ρένα Δούρου, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, η οποία παραβρέθηκε στην συγκέντρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2014 - 18:30:22 UTC