Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής
  • [02] Δημοσιεύματα, σχετικά με ενδεχόμενο παράνομης κατοχής οπτικοακουστικού υλικού από τη ΧΑ, απέστειλε στον Άρειο Πάγο ο Ν. Δένδιας
  • [03] Κατά 200.000 μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία τετραετία
  • [04] Στην Εισαγγελία για το βίντεο Κασιδιάρη ο Π. Μπαλτάκος
  • [05] Στο 6,12% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων
  • [06] Ο Ο. Πιστόριους κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος

  • [01] Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής

    Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ανακοίνωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες παρακολούθησε ένα «εμετικό, συκοφαντικό παιχνίδι» με στόχο τον ίδιο, την παράταξη και τον πρόεδρό της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή «λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι».

    «Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε μας αφορούν» τόνισε, σημειώνοντας ότι κάθε πολιτική που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και, όπως επισημαίνει, «είναι απλώς λογική και αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα».

    [02] Δημοσιεύματα, σχετικά με ενδεχόμενο παράνομης κατοχής οπτικοακουστικού υλικού από τη ΧΑ, απέστειλε στον Άρειο Πάγο ο Ν. Δένδιας

    Ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού, απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας με αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός αναφέρει σε συνοδευτική επιστολή: «Κυρία Εισαγγελεύ, με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω -ενδεικτικά προσκομιζόμενα- δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της "Χρυσής Αυγής" (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

    [03] Κατά 200.000 μειώθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία τετραετία

    Κατά 200.000 και πλέον έχει μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων την τελευταία τετραετία, ενώ η ετήσια μισθολογική δαπάνη έχει μειωθεί κατά περίπου οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας σήμερα τη μεταρρυθμιστική ατζέντα 2014-2015 της ελληνικής δημόσιας διοίκησης στο Ζάππειο. Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης, «περνάμε πλέον από την επίτευξη ποσοτικών στόχων στην εκπλήρωση ποιοτικών μεταρρυθμίσεων, σε μια ατζέντα που θέτουμε εμείς».

    Όσον αφορά τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, επιτυγχάνεται -είπε- μέσα από τους νέους οργανισμούς των υπουργείων. «Εντός των ημερών θα αποσταλούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων για τους νέους οργανισμούς» σημείωσε.

    [04] Στην Εισαγγελία για το βίντεο Κασιδιάρη ο Π. Μπαλτάκος

    Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προσήλθε προκειμένου να καταθέσει για το βίντεο Κασιδιάρη, ο τέως γγ της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος. Ο κ. Μπαλτάκος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η εισαγγελέας κ. Νταγιάντα, σχετικά με το υλικό που παρέδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΧΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος που είχε κληθεί για τις 10:00 το πρωί, ζήτησε να προσέλθει άλλη μέρα στο εισαγγελικό γραφείο, αίτημα ωστόσο, που δεν έγινε δεκτό από την Εισαγγελία.

    [05] Στο 6,12% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

    Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό επίπεδο τετραετίας, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα ισχυρότερα μηνύματα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μπορεί να ξεκινήσει εφέτος αγορές στοιχείων ενεργητικού για να καταπολεμήσει τον αποπληθωρισμό, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς. Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 6,12%. Την περασμένη εβδομάδα, η απόδοση των τίτλων αυτών μειώθηκε κατά 50 μονάδες βάσης (μισή ποσοστιαία μονάδα), καθώς η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία θα μπορούσε να γίνει ακόμη και αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας την επιστροφή της χώρας στην αγορά.

    [06] Ο Ο. Πιστόριους κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος

    Ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους που δικάζεται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013, άρχισε σήμερα την κατάθεσή του, με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως μετά την τραγωδία, ο Πιστόριους εξήγησε στο δικαστήριο της Πρετόριας ότι τελεί υπό φαρμακευτική αγωγή, ότι έχει χάσει βάρος και έκτοτε υποφέρει από «φοβερούς εφιάλτες».

    «Θέλω με την ευκαιρία αυτή να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο και την κυρία Στέενκαμπ. Δεν υπάρχει λεπτό από τότε που συνέβη η τραγωδία αυτή που η σκέψη μου να μην είναι στην οικογένειά σας. Ξυπνώ κάθε μέρα και είστε οι πρώτοι άνθρωποι που σκέπτομαι. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο και το κενό που προκάλεσα σε εσάς και την οικογένειά σας», δήλωσε ο Πιστόριους. Ο Πιστόριους που υποστήριξε εξ αρχής ότι νόμιζε πως πυροβολούσε έναν κλέφτη όταν σκότωσε τη φίλη του πρόσθεσε: «Προσπαθούσα μόνο να προστατεύσω τη Ρίβα. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι όταν πήγε να κοιμηθεί εκείνη τη νύχτα ένιωθε ότι την αγαπούσα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 April 2014 - 12:30:27 UTC