Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τους 22 πρώτους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε «Το Ποτάμι»
  • [02] «Με τις ευρωεκλογές θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς»
  • [03] Κατηγορητήριο-«καταπέλτης» για τους 15 σωφρονιστικούς της Νιγρήτας
  • [04] Για «μεγάλο θράσος» του Β. Σόιμπλε κάνει λόγο ο Γ. Μηλιός
  • [05] «Μάχες» για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Τους 22 πρώτους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε «Το Ποτάμι»

    Τους 22 από τους συνολικά 42 υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι».

    Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με «Το Ποτάμι» θα είναι, μεταξύ άλλων, ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου, Μίλτος, ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, ο ολυμπιονίκης και πρώην αρχηγός της Εθνικής Πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς και ο ηθοποιός, Νίκος Ορφανός.

    Οι 22 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι: Κώστας Αργυρός, Περικλής Βαλλιάνος, Ζαχαρούλα Γιαβρούτα - Λούδα, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γιώργος Γραμματικάκης, Μαρία Δημητρίου, Παύλος Ελευθεριάδης, 'Αννα Ευφραιμίδου - Παπασταύρου, Σπύρος Καχριμάνης, Βάσω Κιντή, Δημήτρης Κοντοπίδης, Δημήτρης Κουρέτας, Μίλτος Κύρκος, 'Αννα Λυδάκη, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιούλη Μενουδάκου, Αναστασία Μήλιου, Νίκος Ορφανός, Θανάσης Σκόκος, Φανή Σπυριδάκη, Χριστίνα Ταχιάου και Σταύρος Τσακυράκης.

    [02] «Με τις ευρωεκλογές θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς»

    « Με τις ευρωεκλογές αυτές θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Rai Tre, της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης και την εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης «In mezz'ora» της δημοσιογράφου Λουτσία Ανουντσιάτα.

    «Οι Ευρωπαίοι πολίτες κρατούν το μέλλον τους στα χέρια τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πολιτική της κοινωνικής αποσύνθεσης και της μείωσης των δημοκρατικών ελευθεριών οδηγεί σε αδιέξοδο».

    Σε σχέση με την πορεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη. Κατάφερε να μαζέψει πάνω από 150.000 υπογραφές για να εξασφαλισθεί η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι θα είναι η πραγματική έκπληξη της εκλογικής αυτής αναμέτρησης στην Ιταλία και ότι θα ενώσει τη μεγάλη παράδοση της αριστεράς με μια νέα ταυτότητα».

    Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Υπάρχουν τρία πολιτικά μπλοκ: το πρώτο απαρτίζεται από τη δεξιά και τους σοσιαλδημοκράτες, που έστω και αν δεν είναι το ίδιο πράγμα, στηρίζουν τις πολιτικές λιτότητας. Το δεύτερο το συνθέτει η άκρα δεξιά, η οποία θέλει τη διάλυση της Ευρώπης. Το τρίτο, είναι το δικό μας, που είμαστε οι πιο ευρωπαϊστές, αλλά ζητάμε την δημιουργία μιας διαφορετικής Ευρώπης».

    Ερωτηθείς για το πως κρίνει τη μέχρι τώρα πολιτική του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, απάντησε ότι παρακολουθεί στενά τη μεγάλη του κινητικότητα και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει για το φορολογικό σύστημα. «Σε ότι αφορά, όμως, το κύριο θέμα, το εργασιακό, οι προτάσεις του συμβαδίζουν με τις νεοφιλελεύθερες ιδέες, ενώ χρειάζεται επιστροφή στις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην κοινωνική συνοχή, στην αλληλεγγύη και στην Δημοκρατία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

    «Όταν o ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την κυβέρνηση της Ελλάδας -διότι είμαστε βέβαιοι ότι θα κυβερνήσουμε πολύ σύντομα- θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, με τη στήριξη της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, για να βγούμε από το αδιέξοδο της λιτότητας» τόνισε.

    [03] Κατηγορητήριο-«καταπέλτης» για τους 15 σωφρονιστικούς της Νιγρήτας

    "Καταπέλτης" είναι το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, που φέρονται ότι "πρωταγωνίστησαν" στα βασανιστήρια, κατά του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, από τα οποία επήλθε τελικά ο θάνατός του.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι -15 τον αριθμό- που αναφέρονται ονομαστικά ένας προς έναν- υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο «συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια», προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους, Γιώργο Τσιρώνη, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Οι υπόλογοι υπάλληλοι -12 φύλακες, ένας αρχιφύλακας, ένας υπαρχιφύλακας κι ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς-, όπως αναφέρεται, έριχναν ακόμη και νερό στον αλλοδαπό κρατούμενο για να είναι πιο επώδυνα τα χτυπήματά τους.

    «Ενεργώντας όλοι από κοινού χτυπούσατε τον Ιλί Καρέλι με γροθιές, λακτίσματα και με τη χρήση τμήματος κλινοσκεπάσματος, διαμορφωμένου σε αυτοσχέδιο κοχλιότυπο βούρδουλα, μήκους περίπου 50 εκατοστών, σε διάφορα σημεία του σώματός του, στην πλάτη, στα πόδια, κυρίως στα πέλματα των ποδιών (φάλαγγα) και τις γαστροκνημίες (γάμπες), στους γλουτούς, το στήθος, την κοιλιακή χώρα και το κεφάλι, ρίχνοντάς του ταυτόχρονα νερό, ώστε τα χτυπήματα να καθίστανται πιο επώδυνα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.

    Διαβάστε επίσης:

    Την Τρίτη θα απολογηθούν οι πρώτοι 8 σωφρονιστικοί υπάλληλοι

    [04] Για «μεγάλο θράσος» του Β. Σόιμπλε κάνει λόγο ο Γ. Μηλιός

    Για «μεγάλο θράσος» του Β . Σόιμπλε κάνει λόγο ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός σημειώνοντας ότι ο Γερμανός υπουργός «μιλάει για "επιτυχία των μνημονίων" και απευθύνεται σε έναν λαό που έχει εξαθλιωθεί, στη μεγάλη του πλειοψηφία, τα τελευταία 4 χρόνια».

    «Το θράσος αυτό το αντλεί από ένα και μόνο γεγονός, από το ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα ήταν στην ίδια πλευρά με τον κ. Σόιμπλε και τα κοινωνικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, και απέναντι στην πλειοψηφία του λαού»σημειώνει ο κ. Μηλιός και προσθέτει: «Το χειρότερο όμως είναι ότι, ο κ. Σόιμπλε επιδιώκει να δεσμεύσει προκαταβολικά και το μέλλον της χώρας. Προεξοφλεί ότι δεν θα γίνει κούρεμα χρέους και ότι θα υπογράφονται συνεχώς νέα μνημόνια. Του απαντάμε ρητά και κατηγορηματικά: Η χώρα δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις των μνημονιακών κυβερνήσεων».

    [05] «Μάχες» για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα

    Με τις αναμετρήσεις της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο, αποκλειστικά, στη «μάχη» για την παραμονή, καθώς αρκετές ομάδες είναι υποψήφιες αφενός για να ακολουθήσουν απευθείας τον Αρη στην Β` εθνική και αφετέρου για να παίξουν μπαράζ με τον τρίτο της φούτμπολ λιγκ.

    Ο σημαντικότερος αγώνας θα γίνει στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί τον Εργοτέλη. Η «ελαφρά ταξιαρχία» χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα χαθούν οι όποιες ελπίδες παραμονής, καθώς την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και θεωρείται απίθανό να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο «Γέωργιος Καραϊσκάκης». Εάν ο Απόλλωνας επικρατήσει επί του βαθμολογικά αδιάφορου Εργοτέλη, τότε θα διατηρήσει ελπίδες παραμονής, αλλά θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που διεκδικούν την αποφυγή του υποβιβασμού.

    Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, αναμένεται και ο αγώνας του ΟΦΗ με την Ξάνθη. Οι Κρήτες είναι αδιάφοροι και έχουν το βλέμμα στραμμένο στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, οι «Ακρίτες» χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό για να ελπίζουν ότι εάν δεν χάσουν στην τελευταία αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό θα μείνουν στην Σούπερ Λίγκα, γιατί εάν νικήσει ο ΟΦΗ, τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος.

    Παράλληλα, η Βέροια υποδέχεται τον Πανιώνιο (που χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει ουσιαστικά την κατηγορία) και θέλει πάση θυσία την νίκη για να ελπίζει σε παραμονή, όπως και ο Πλατανιάς που φιλοξενεί τον βαθμολογικά αδιάφορο, Παναιτωλικό.

    Τέλος, σε επί της ουσίας, βαθμολογικά αδιάφορους αγώνες, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δοκιμάζεται στα Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό, η Καλλονή τον Πανθρακικό και ο Αστέρας Τρίπολης τον Αρη. Αντίθετα, ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, καθώς εάν νικήσουν οι γηπεδούχοι θα εξασφαλίσουν την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και θα αρχίσουν τα πλέι οφ με βαθμολογικό πλεονέκτημα.

    Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Κυριακή 6 Απριλίου (19:00) Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης

    Πλατανιάς-Παναιτωλικός

    Βέροια-Πανιώνιος

    ΟΦΗ-Ξάνθη

    ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

    Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

    ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

    Αστέρας Τρίπολης-Αρης

    Καλλονή-Πανθρακικός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 April 2014 - 14:30:23 UTC