Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλος το «πορτοκαλί» βιβλίο για τις επιχειρήσεις
  • [02] Mεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής η Νιγηρία
  • [03] Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας
  • [04] Στα σκαριά το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων
  • [05] «Μάχες» για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Τέλος το «πορτοκαλί» βιβλίο για τις επιχειρήσεις

    Καταργείται με διάταξη, έπειτα από 20 χρόνια, το «πορτοκαλί» βιβλίο καταχώρησης νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού για 196.695 επιχειρήσεις. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, «πλέον, κανένας εργοδότης δεν χρειάζεται να τηρεί το συγκεκριμένο βιβλίο που για χρόνια αποτέλεσε αιτία σοβαρών δικαστικών διενέξεων και τριβών με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι υπηρεσίες μας για το διασταυρωτικό και ελεγκτικό έργο τους περιέχονται στην "Εργάνη"».

    «Για άλλη μία φορά προωθούμε διατάξεις με σαφή στόχευση τη μείωση των διοικητικών βαρών, την απλούστευση των διαδικασιών και την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

    Επίσης, με διάταξη δίνεται η δυνατότητα στο προσωπικό της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α), ελεγκτικού οργάνου του ΙΚΑ, να ελέγχει όχι μόνο περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας αλλά και αδήλωτης. Με τον τρόπο αυτό, όπως σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, «διευρύνουμε το πεδίο των ελέγχων της ΕΥΠΕΑ στα πρότυπα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), ενισχύουμε και εναρμονίζουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου Εργασίας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας τους στον διαρκή αγώνα της πάταξης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας».

    [02] Mεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής η Νιγηρία

    Η Νιγηρία ξεπέρασε τη Νότια Αφρική και έγινε η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής έπειτα από μία επανεκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το γραφείο στατιστικής.

    Το ΑΕΠ το 2013 στη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα της Αφρικής έφθασε τα 80,3 τρισεκατομμύρια νάιρα, ή 509,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε το Γραφείο Στατιστικής της Νιγηρίας, ο επικεφαλής του οποίου Γέμι Κάλε ανέφερε ότι το ΑΕΠ υπολογίστηκε με τη χρήση μιας νέας μεθόδου. Το 2012, το ΑΕΠ της χώρας ανερχόταν στα 453,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

    [03] Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας

    Φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν ένα κτίριο της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU) στην πόλη Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη λήξη μιας κινητοποίησης σε ένδειξη συμπαράστασης σε φιλορώσους ακτιβιστές που έχουν συλληφθεί από τις αρχές.

    Οι διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων φορούσαν κουκούλες, ζητούσαν την απελευθέρωση των φιλορώσων ακτιβιστών που συνελήφθησαν σε προηγούμενες διαδηλώσεις. Έριξαν αυγά και πέτρες εναντίον της έδρας της SBU, σπάζοντας τα τζάμια του κτιρίου.

    Οι αστυνομικοί επιχείρησαν, χωρίς επιτυχία, να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Ωστόσο οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν την κεντρική είσοδο και μια ομάδα από αυτούς εισέβαλε στο κτίριο.

    Εξάλλου στο Χάρκοβο, μια πόλη 1,4 εκατομμυρίου κατοίκων στην ανατολική Ουκρανία, φιλορώσοι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με μια ομάδα εθνικιστών. Οι τελευταίοι, που χαρακτηρίζονται "φασίστες" από τη Μόσχα και τους φιλορώσους της Ουκρανίας, απομακρύνθηκαν από την περιοχή υπό την προστασία της αστυνομίας.

    [04] Στα σκαριά το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμύλων

    Τη διαδρομή του έργου και τις μελέτες που το συγκροτούν, για τη δημιουργία του πρώτου Ναυτιλιακού Μουσείου στα Καρδάμυλα της Χίου -καθώς οδεύει προς την τελική ευθεία- παρουσίασε σήμερα σε σχετική ημερίδα στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα, η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Καρδαμύλια Ναυτοσύνη», υπεύθυνη για τη σύσταση και τον συντονισμό του έργου του Ναυτιλιακού Μουσείου.

    Στην εκδήλωση, που τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου της χιακής και ειδικότερα της καρδαμύλιας παροικίας στην πρωτεύουσα αλλά και άνθρωποι από την πολιτική ηγεσία του τόπου, το κοινό ενημερώθηκε για τη διαδρομή και την ολοκλήρωση της πορείας του έργου δημιουργίας του μουσείου, μέσω της σύνταξης και υποβολής των μελετών, κτηριολογικών και μουσειολογικών, ενώ παράλληλα όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γιανάρης, το έργο θα ενταχθεί στη χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ για την προγραμματική περίοδο 2014- 2020 αμέσως μετά το άνοιγμα της σχετικής πρόσκλησης από την περιφέρεια.

    Το Ναυτιλιακό Μουσείο Καρδαμυλίων που θα στεγαστεί σε δύο εφαπτόμενα κτίρια, το ιστορικό δημοτικό σχολείο «Καρράδειο» και τον πρώην νηπιακό σταθμό, στοχεύει στην ανάδειξη και διασφάλιση της μεγάλης ναυτικής παράδοσης του τόπου, ενώ παράλληλα μέσα από το πλούσιο ψηφιακό υλικό, τις προφορικές μαρτυρίες και τα εκθέματα που καταγράφουν την ιστορία της ναυτιλίας, διαμέσου των αιώνων, θα αποτελέσει κοιτίδα γνώσης και ενημέρωσης των νέων για τη θάλασσα.

    [05] «Μάχες» για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα

    Σε εξέλιξη είναι οι αναμετρήσεις της 33ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο, αποκλειστικά, στη «μάχη» για την παραμονή, καθώς αρκετές ομάδες είναι υποψήφιες αφενός για να ακολουθήσουν απευθείας τον Αρη στην Β` εθνική και αφετέρου για να παίξουν μπαράζ με τον τρίτο της φούτμπολ λιγκ.

    Ο σημαντικότερος αγώνας γίνεται στο «Γεώργιος Καμάρας» της Ριζούπολης, όπου ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Εργοτέλη. Η «ελαφρά ταξιαρχία» χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη, αφού με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα χαθούν οι όποιες ελπίδες παραμονής, καθώς την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και θεωρείται απίθανό να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο «Γέωργιος Καραϊσκάκης». Εάν ο Απόλλωνας επικρατήσει επί του βαθμολογικά αδιάφορου Εργοτέλη, τότε θα διατηρήσει ελπίδες παραμονής, αλλά θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που διεκδικούν την αποφυγή του υποβιβασμού.

    Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας του ΟΦΗ με την Ξάνθη. Οι Κρήτες είναι αδιάφοροι και έχουν το βλέμμα στραμμένο στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα, οι «Ακρίτες» χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό για να ελπίζουν ότι εάν δεν χάσουν στην τελευταία αγωνιστική από τον Παναθηναϊκό θα μείνουν στην Σούπερ Λίγκα, γιατί εάν νικήσει ο ΟΦΗ, τα πάντα θα κριθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος.

    Παράλληλα, η Βέροια υποδέχεται τον Πανιώνιο (που χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει ουσιαστικά την κατηγορία) και θέλει πάση θυσία την νίκη για να ελπίζει σε παραμονή, όπως και ο Πλατανιάς που φιλοξενεί τον βαθμολογικά αδιάφορο, Παναιτωλικό.

    Τέλος, σε επί της ουσίας, βαθμολογικά αδιάφορους αγώνες, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δοκιμάζεται στα Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Λεβαδειακό, η Καλλονή τον Πανθρακικό και ο Αστέρας Τρίπολης τον Αρη. Αντίθετα, ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, καθώς εάν νικήσουν οι γηπεδούχοι θα εξασφαλίσουν την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και θα αρχίσουν τα πλέι οφ με βαθμολογικό πλεονέκτημα.

    Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Κυριακή 6 Απριλίου (19:00) Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης

    Πλατανιάς-Παναιτωλικός

    Βέροια-Πανιώνιος

    ΟΦΗ-Ξάνθη

    ΠΑΟΚ-Ατρόμητος

    Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

    ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός

    Αστέρας Τρίπολης-Αρης

    Καλλονή-Πανθρακικός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 April 2014 - 16:30:23 UTC