Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή»
  • [02] Δ. Κρεμαστινός: Αν προχωρήσουν οι διατάξεις, οι φαρμακοποιοί θα γίνουν υπάλληλοι των ιδιωτικών αλυσίδων
  • [03] Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού ισοβίτη
  • [04] Φ. Λαμπέρτ: Δεν θα υπάρξει ευημερία για κανέναν, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας
  • [05] Αναζητείται λύση για τη συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
  • [06] «Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο»
  • [07] Καταγράφηκαν τα πρώτα στον κόσμο κρούσματα φυματίωσης που μεταδόθηκε από γάτα σε άνθρωπο

  • [01] «Πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή»

    Με την έξοδο της χώρας από την κρίση συνδύασε την ψήφιση, από τη Βουλή, άρα και από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, του πολυνομοσχεδίου, την προσεχή Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας, σήμερα στους βουλευτές του Κινήματος και στα παριστάμενα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Όπως ανέφερε, στο νομοσχέδιο αποτυπώνεται η συμφωνία με τους εταίρους- δανειστές, που είναι η «τελική συμφωνία» η οποία οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε ότι λειτουργεί ως «εθνική πέμπτη φάλαγγα» εναντίον της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή είναι πολύ σημαντικό, γιατί θα σημάνει την είσοδο της χώρας στην «κανονικότητα». Αυτό σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι η χώρα αποκαθιστά την υπερηφάνεια και κυρίως την ανεξαρτησία της. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι σε εποπτεία, όπως, άλλωστε, θα είναι χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

    [02] Δ. Κρεμαστινός: Αν προχωρήσουν οι διατάξεις, οι φαρμακοποιοί θα γίνουν υπάλληλοι των ιδιωτικών αλυσίδων

    «Για μένα προσωπικά, αν λειτουργήσω ως βουλευτής, δεν θα πρέπει να το ψηφίσω. Εάν, όμως, τίθεται θέμα ανατροπής της κυβέρνησης και να μην πάρει η Ελλάδα τα 15 δισεκατομμύρια που συζητάμε, θα προβληματιστώ ιδιαίτερα και θα το σκεφθώ σοβαρά» δήλωσε ο Δ. Κρεμαστινός, στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, αναφερόμενος στη ρύθμιση για τα φαρμακεία. Ο κ. Κρεμαστινός εξήγησε ότι «οι γιατροί έχουν κλείσει τα ιατρεία τους και έχουν γίνει υπάλληλοι των ιδιωτικών αλυσίδων. Αυτό γίνεται αυτήν τη στιγμή στη χώρα και το ίδιο θα γίνει και με τα φαρμακεία, εάν προχωρήσουν οι διατάξεις. Οι φαρμακοποιοί θα γίνουν εκ των πραγμάτων υπάλληλοι των ίδιων αλυσίδων που έχουν, ενδεχομένως, τα διαγνωστικά κέντρα» είπε.

    [03] Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού ισοβίτη

    Πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του Αλβανού Ιλί Καρέλι, που εκρατείτο στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, διατάχθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Από το υπουργείο, εξάλλου, επιβεβαιώνεται ότι ο Καρέλι, ο οποίος με αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα στις φυλακές Μαλανδίνου τον 46χρόνο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, όταν έφτασε στις φυλακές Νιγρίτας έφερε μώλωπες, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ο ίδιος, πώς προκλήθηκαν.

    Εν τω μεταξύ, η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, έδειξε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του βαρυποινίτη. Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

    [04] Φ. Λαμπέρτ: Δεν θα υπάρξει ευημερία για κανέναν, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας

    «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει παραγωγός και εξαγωγέας ανανεώσιμης ενέργειας και αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα. Μπορεί να πάρει 10-15-20 χρόνια, ούτε καν μια γενιά» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βέλγος ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτ. «Έτσι θα αλλάξει η συζήτηση. Γιατί αν οι χώρες της περιφέρειας εξάγουν ενέργεια στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είμαστε όλοι πιο ίσοι. Όλοι θα προσφέρουμε κάτι στο κοινό καλό. Άρα θα ήθελα η Γερμανία να αγοράζει ενέργεια από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, το Βέλγιο. Αυτό θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, να συμβάλουμε όλοι στην κοινή οικονομία, στο κοινό καλό, στο κοινό μέλλον, στην ευημερία» σημειώνει ο Βέλγος ευρωβουλευτής.

    «Το κλειδί είναι να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι δεν θα υπάρξει ευημερία για κανέναν, αν η Ευρώπη μεταβληθεί σε μια οικονομική, κοινωνική ή περιβαλλοντική έρημο, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε μια κατάσταση τριτοκοσμικής χώρας. Και όλα αυτά στην Ευρώπη, την πλουσιότερη ήπειρο του πλανήτη. Αγανακτώ όταν ακούω ότι πολλοί Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στην περίθαλψη. Το βρίσκω σκανδαλώδες να συμβαίνει στην Ευρώπη. Και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η λιτότητα δεν είναι πολιτική, δεν ενισχύει την ευημερία και για αυτό πρέπει να κοιτάξουμε για εναλλακτικές λύσεις» προσθέτει ο Φιλίπ Λαμπέρτ.

    [05] Αναζητείται λύση για τη συνέχιση λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Σύσκεψη, με αντικείμενο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τη συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων, στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσης για το ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας των ναυπηγείων, με δεδομένες και τις ενστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή κρατικών ενισχύσεων. Πρόσφατα, είχε ανακοινωθεί και η συμφωνία παράδοσης των τεσσάρων υποβρυχίων στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο θα χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση των εργασιών στις εγκαταστάσεις του Σκαραμαγκά, ώστε, στη συνέχεια, τα υποβρύχια να ενταχθούν στον στόλο.

    [06] «Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή για την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο»

    «Δεν υπάρχει λογική εναλλακτική επιλογή» για την προμήθεια της Ευρώπης σε ενέργεια από το φυσικό αέριο που προέρχεται από τη Ρωσία, δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ καθώς συνεχίζεται η συζήτηση για ενδεχόμενες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, και πρόσθεσε πως είναι απίθανο η Ρωσία να σταματήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου εξαιτίας της κρίσης σχετικά με την Ουκρανία. Πολλοί κάνουν σαν να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές, άλλες από το προερχόμενο από τη Ρωσία φυσικό αέριο, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Ενέργειας, σε ένα φόρουμ για την ενέργεια που οργανώθηκε από την περιφερειακή εφημερίδα "Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ" (NOZ). «Ακόμη και στις πιο σκοτεινές ώρες του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία τήρησε τις εμπορικές δεσμεύσεις της» υπογράμμισε επίσης ο υπουργός, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

    [07] Καταγράφηκαν τα πρώτα στον κόσμο κρούσματα φυματίωσης που μεταδόθηκε από γάτα σε άνθρωπο

    Τα δύο πρώτα στον κόσμο κρούσματα φυματίωσης που μεταδόθηκε από μια γάτα στα αφεντικά της επιβεβαιώθηκαν αυτή την εβδομάδα από τις βρετανικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας (PHE). «Είναι τα δύο πρώτα στον κόσμο κρούσματα μετάδοσης της φυματίωσης της γάτας στον άνθρωπο, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα», ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες αυτές.

    Η ανακάλυψη έγινε έπειτα από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε πέρυσι σχετικά με «εννέα οικόσιτες γάτες φορείς του Mycobacterium bovis στο Μπέρκσαϊρ (ανατολική Αγγλία) και στο Χαμσάιρ (νότια Αγγλία)» από επιστήμονες της εξειδικευμένης στην υγεία των ζώων κτηνιατρικής υπηρεσίας (AHVLA), υπογράμμισε χθες ένα μέλος των PHE. «Οι γάτες αυτές είχαν πιθανόν μολυνθεί οι ίδιες από δάγκωμα ασβού ή τρωκτικών», διευκρίνισαν οι επιστήμονες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 14:30:28 UTC