Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Την παραίτηση του Κ. Χατζηδάκη ζήτησε ο Α. Λοβέρδος
  • [03] Πάπας Φραγκίσκος: Σοφός άνθρωπος ο κ. Παπούλιας
  • [04] Παράταση προθεσμίας δήλωσης διακοπής επιχειρηματικών εργασιών έως τις 20 Ιουνίου
  • [05] Η έκδοση των συντάξεων θα γίνεται σε λίγες ημέρες
  • [06] Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,750 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς
  • [07] Β. Πούτιν: Τα γεγονότα της Κριμαίας έδειξαν τις νέες ικανότητες του ρωσικού στρατού
  • [08] Έκλεισε η φωνή του Ερντογάν
  • [09] Θύματα κυβερνοεπιθέσεων δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, σύμφωνα με τη Google
  • [10] Να σβήσουν τα φώτα, αύριο το βράδυ, καλούνται οι πολίτες, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»
  • [11] Ελλιπής η προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες

  • [01] Με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

    Με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β' συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για εκκλησιαστικά θέματα, μετά τη σύναξη των προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Κωνσταντνούπολη, αλλά και για θέματα μεσογειακής και αφρικανικής πολιτικής. Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε θερμά τον πατριάρχη για τη βοήθειά του σε αυτά τα θέματα, ενώ ο κ. Θεόδωρος ο οποίος δήλωσε ότι είναι ο «πατριάρχης των φτωχών στην ήπειρο του μέλλοντος» ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο που τον άκουσε για τις δύσκολες μέρες που περνάει ο κόσμος της Μέσης Ανατολής και, κυρίως, η Αίγυπτος, όπως σημείωσε.

    [02] Την παραίτηση του Κ. Χατζηδάκη ζήτησε ο Α. Λοβέρδος

    Την παραίτηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ζήτησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, υποστηρίζοντας ότι έμπλεξε την ελληνική κοινωνία σε μία άνευ λόγου περιπέτεια, ενώ κατέστησε οιονεί μνημονιακή υποχρέωση θέματα που δεν έπρεπε. Ο κ. Λοβέρδος, δήλωσε ότι ο ίδιος θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι οι νέες ρυθμίσεις που έγιναν κατόπιν παρεμβάσεων άλλων υπουργών, δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο που δεν επιτρέπουν στον κ. Χατζηδάκη να παραμείνει στη θέση του.

    [03] Πάπας Φραγκίσκος: Σοφός άνθρωπος ο κ. Παπούλιας

    Σαράντα λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Σημειώνεται ότι η συνηθισμένη διάρκεια των συνομιλιών του Ποντίφικα με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, δεν ξεπερνά συνήθως το ένα τέταρτο της ώρας. «Συγχαρητήρια για τον Πρόεδρό σας. Είναι ένας σοφός άνθρωπος» τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος. Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς τον Ποντίφικα αν θα επισκεφθεί την Ελλάδα, ο ίδιος απάντησε ότι είναι κάτι που θα του άρεσε πολύ, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, του απηύθυνε σχετική πρόσκληση.

    «Ενδιαφέρουσα» και «εγκάρδια» χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τον Ποντίφικα, αλλά και τον πρωθυπουργό του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν.

    [04] Παράταση προθεσμίας δήλωσης διακοπής επιχειρηματικών εργασιών έως τις 20 Ιουνίου

    Παράταση της προθεσμίας εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης διακοπής εργασιών έως τις 20 Ιουνίου προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Taxisnet: «Η προθεσμία που είχε δοθεί μέχρι 31-03-2014 με το ΔΕΣΓ 1013171 ΕΞ 2014 έγγραφό μας για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, παρατείνεται μέχρι την 20-06-2014. Κατόπιν των ανωτέρω, τα φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες μπορούν, για τη διακοπή των εργασιών τους, σύμφωνα με τις 1030160/650/ΔΜ/ΠΟΛ.1068/19-3-2001, 1016769/389/ΔΜΒ/ΠΟΛ.1028/21-2-2003 και 1053873/867/ΔΜ/ΠΟΛ.1071/28-5-2009 εγκυκλίους, να υποβάλουν στον υπάλληλο του τμήματος ή γραφείου της Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Δ.Ο.Υ., στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα της επιχείρησης, τη δήλωση διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, (έντυπο Μ4), μέχρι 20/06/2014».

    [05] Η έκδοση των συντάξεων θα γίνεται σε λίγες ημέρες

    Καταργείται, από την 1η Ιουνίου 2014, η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, καθώς, με την εφαρμογή του νέου συστήματος «Άτλας» που εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον on line από τους ίδιους τους παρόχους υγείας. Έτσι, μπαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία και τις ουρές των ασφαλισμένων.

    Ακόμη, από τον φετινό Νοέμβριο, οι νέοι ασφαλισμένοι, δηλαδή όσοι ασφαλίστηκαν μετά την 1/1/1994, θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους το σύνολο της ασφάλισής τους από την πρώτη ημέρα του ασφαλιστικού βίου τους. Περιορίζεται δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για την απονομή των συντάξεων καθώς, ακόμη και σε περιπτώσεις σύνθετης διαδοχικής ασφάλισης θα χρειάζονται μόνο λίγες ημέρες για την έκδοση της σύνταξης, ενώ τώρα απαιτούνται μήνες έως και τρία χρόνια.

    Για «πραγματική επανάσταση και θεμελιακή αλλαγή στη λειτουργία του ασφαλιστικού» έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα και χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική για το υπουργείο Εργασίας». «Πρόκειται για την πιο σημαντική και ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του υπουργείου Εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες, για ένα δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα, καθώς αξιοποιούνται συνολικά περισσότερες από 29 δισεκατομμύρια ψηφιοποιημένες ημέρες ασφάλισης από το 1970 έως σήμερα» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας. «Η απαράδεκτη διαδικασία, όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, της αναμονής για απονομή σύνταξης τελειώνει για πάντα και η απονομή σύνταξης καθίσταται ζήτημα ημερών, μετατρέπεται σε μία απλή διαδικασία χωρίς ενδιάμεσους, γραφειοκρατία και βασανιστική πολύχρονη ταλαιπωρία» πρόσθεσε.

    [06] Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,750 δισ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς

    Οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των κοινών και προνομιούχων μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της για άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των 1,75 δισ. ευρώ με καταβολή μετρητών, μέσω έκδοσης νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Ειδικότερα, αποφασίστηκε να εκδοθούν έως 1.029.411.764 νέες κοινές μετοχές στην τιμή των 1,70 ευρώ, ανά μετοχή. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ) υλοποιείται μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό με συμμετοχή διεθνών θεσμικών και άλλων ειδικών επενδυτών, καθώς και μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα. Ήδη, όπως ανακοινώθηκε από την Τράπεζα στις 26 Μαρτίου 2014, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία βιβλίου προσφορών εκτός Ελλάδος, με τη συμμετοχή θεσμικών και άλλων ειδικών επενδυτών, με αποτέλεσμα να επίκειται η έκδοση 1.029.411.764 νέων κοινών μετοχών στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή, με συνολικό ύψος αντλούμενων κεφαλαίων 1,75 δισ.ευρώ.

    [07] Β. Πούτιν: Τα γεγονότα της Κριμαίας έδειξαν τις νέες ικανότητες του ρωσικού στρατού

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία, ρόλος που έδειξε τις «νέες ικανότητες» του ρωσικού στρατού. «Τα γεγονότα στην Κριμαία ήταν μία δοκιμασία. Εδειξαν τις νέες ικανότητες των ενόπλων μας δυνάμεων και το σθεναρό ηθικό των ανδρών» δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι ρώσοι στρατιώτες διεξήγαγαν τις επιχειρήσεις κατάληψης της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας, κάνοντας λόγο για δράση τοπικών «ομάδων αυτοάμυνας». «Πρέπει τώρα να συνεχίσουμε να αναπτύσουμε τις ικανότητες των μονάδων των ενόπλων μας δυνάμεων στη μάχη. Και στην Αρκτική» πρόσθεσε.

    [08] Έκλεισε η φωνή του Ερντογάν

    Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα συμμετάσχει σήμερα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών της Κυριακής για να ξεκουράσει τη φωνή του έπειτα από εβδομάδες εκστρατείας σε όλη τη χώρα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του, ενώ ο τουρκικός Τύπος αναφέρει σήμερα πως ο εισαγγελέας της Άγκυρας άρχισε έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν χθες στο Ίντερνετ τα πρακτικά μιας συνεδρίασης κατά την οποία τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

    [09] Θύματα κυβερνοεπιθέσεων δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, σύμφωνα με τη Google

    Εικοσιένας από τους 25 μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο έχουν υπάρξει στόχοι κυβερνοεπιθέσεων που πιθανόν να έχουν κυβερνητική εξουσιοδότηση, σύμφωνα με δύο μηχανικούς δικτύων που εργάζονται στην Google. Ενώ πολλοί χρήστες του Ίντερνετ δέχονται επιθέσεις μέσω email που έχουν στόχο να υποκλέψουν προσωπικά τους δεδομένα, οι δημοσιογράφοι προτιμώνται μαζικά από τους δράστες, δήλωσε ο Σέιν Χάντλεϊ, μηχανικός λογισμικού συστημάτων ασφαλείας της Google. Τις επιθέσεις εξαπέλυσαν χάκερς, οι οποίοι είτε εργάζονται για κάποια κυβέρνηση, είτε υποστηρίζουν μία κυβέρνηση και βάζουν συγκεκριμένα στο στόχαστρό τους δημοσιογράφους, λέει ο Χάντλεϊ και ο έτερος μηχανικός δικτύων της Google, ο Μόργκαν Μαρκί-Μπουάρ. Σχετική έκθεσή τους παρουσιάστηκε σήμερα σε σύνοδο των αποκαλούμενων Black Hat χάκερ στη Σιγκαπούρη.

    [10] Να σβήσουν τα φώτα, αύριο το βράδυ, καλούνται οι πολίτες, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»

    Περισσότερες από 157 χώρες και περιοχές θα λάβουν μέρος φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η Ώρα της Γης, με κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)».

    Το Σάββατο 29 Μαρτίου, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία - σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και σπίτια. Η Ελλάδα συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

    [11] Ελλιπής η προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε σήμερα να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή η χώρα μας δεν εξασφάλισε επαρκή προστασία για τις θαλάσσιες χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση. Η υπόθεση αφορά σχέδια ανάπτυξης στον Κυπαρισσιακό Κόλπο στη Δυτική Πελοπόννησο, μία από τις σημαντικότερες παραλίες φωλεοποίησης της θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στη Μεσόγειο και μια περιοχή που προστατεύεται βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ. Στην περιοχή, πολλά σχέδια ανάπτυξης και κατασκευαστικές δραστηριότητες γίνονται ανεκτά και αδειοδοτούνται, γεγονός που έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 March 2014 - 12:30:26 UTC