Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην ουκρανική κρίση
  • [02] Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία όλα τα άρθρα του μεταναστευτικού κώδικα
  • [03] Αδ. Γεωργιάδης: Όλα κύλησαν ομαλά με το ΠΕΔΥ, παρά τις αντίθετες προβλέψεις
  • [04] Ευ. Χριστοφιλοπούλου: Χωρίς ενότητα της Κεντροαριστεράς θα μαραζώσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ
  • [05] Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς»
  • [06] Μπ. Ομπάμα: Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων
  • [07] Η Δούμα ενέκρινε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην ουκρανική κρίση

    Η ΕΕ είναι ενωμένη απέναντι στην ουκρανική κρίση, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος πριν από λίγο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

    «Η Ευρώπη καλείται να απαντήσει στην ουκρανική κρίση. Πλέουμε σε ταραγμένα νερά, αλλά είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Προχωράμε προς περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη» δήλωσε ο Α. Σαμαράς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πρόσθεσε, ακόμη, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει και για άλλα ακανθώδη θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και η ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ.

    [02] Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία όλα τα άρθρα του μεταναστευτικού κώδικα

    Με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζει αρκετά άρθρα και να δηλώνει «παρών» στα υπόλοιπα, υπερψηφίστηκαν, στην Ολομέλεια της Βουλής, όλες οι νέες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον μεταναστευτικό κώδικα.

    [03] Αδ. Γεωργιάδης: Όλα κύλησαν ομαλά με το ΠΕΔΥ, παρά τις αντίθετες προβλέψεις

    Ικανοποίηση επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας, κατά την έναρξη λειτουργίας των Μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Παρότι η πρώτη ημέρα αλλά και η εβδομάδα που θα ακολουθήσει χαρακτηρίζεται ως περίοδος προπαρασκευής, από κύκλους του υπουργείου «όλα κύλησαν εξαιρετικά ομαλά» όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλες οι μονάδες παρελήφθησαν από τους νέους διευθυντές, ενώ η καταγραφή των υλικών εξελίχθηκε κανονικά χωρίς να καταγραφούν ζημιές, παρότι οι μονάδες έμειναν κλειστές για σημαντικό χρονικό διάστημα» ανέφερε. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πέρα από «τις προβλεπόμενες από πολλούς αντιδράσεις, ξεκίνησε σήμερα σε κλίμα ομαλότητας μια μεταρρύθμιση που την περιμέναμε 30 ολόκληρα χρόνια».

    [04] Ευ. Χριστοφιλοπούλου: Χωρίς ενότητα της Κεντροαριστεράς θα μαραζώσουν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ

    Την ανάγκη της αναγέννησης και της ενότητας της κεντροαριστεράς γιατί αλλιώς "είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΔΗΜΑΡ, είτε άλλα μικρά σχήματα θα μαραζώσουν" τονίζει σε συνέντευξή της στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,Εύη Χριστοφιλοπούλου. Το μεγάλο θέμα είναι η ενότητα και επειδή η ενότητα αυτή μέχρι τις ευρωεκλογές δεν πρόκειται να επιτευχθεί, μετά τις εκλογές πρέπει να γίνουν πολύ σημαντικές προσπάθειες μιας ενότητας που θα ξεπεράσει τα σημερινά πολιτικά σχήματα και να πάμε σε μια αναγέννηση της κεντροαριστεράς. Αν δεν γίνει αυτό, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η ΔΗΜΑΡ, είτε άλλα μικρά σχήματα, θα μαραζώσουν γιατί θα έχει μαραζώσει ο χώρος. Η Ελλάδα χρειάζεται μια υγιή και μεγάλη κεντροαριστερά. Τη χρειάζεται στην προσπάθεια της επόμενης μέρας" σημειώνει η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ερωτηθείσα, τέλος, για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα στο δημόσιο, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 μετακινήσεων, αλλά και της αποσύνδεσης της κινητικότητας από τη διαθεσιμότητα. "Η κινητικότητα-διαθεσιμότητα ολοκληρώνει τον κύκλο της. Σύντομα θα δείτε ότι αυτός ο αριθμός έχει επιτευχθεί, υπάρχουν κάποιες τελευταίες που θα βγουν και έχουμε ήδη και τις αναγκαστικές μετατάξεις υπαλλήλων από το ΥΠΟΙΚ και από το υπουργείο Παιδείας. Από εδώ και πέρα η κινητικότητα αποσυνδέεται από τις διαθεσιμότητες. Διαθεσιμότητες, όπως ορίζει ο νόμος, θα υπάρχουν όπως υπήρχαν και παλιά και τώρα που έχουμε αναδιαρθρώσεις όταν καταργούνται θέσεις, όπως ορίζει ο νόμος. Η διαθεσιμότητα είναι κάτι ξεχωριστό και η κινητικότητα θα είναι ένας μηχανισμός με βάση τον οποίο οι πλεονάζοντες υπάλληλοι από μια υπηρεσία, π.χ. ενός υπουργείου, θα πηγαίνουν σε ένα ασφαλιστικό ταμείο, ας πούμε των συντάξεων, που ταλαιπωρεί τον κόσμο, και θα στελεχώνουν τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Αυτός θα είναι ο μηχανισμός κινητικότητας, τίποτε άλλο. Και αυτό νομίζω είναι μια κατάκτηση, η οποία έγινε με σκληρή διαπραγμάτευση".

    [05] Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μίσθωση του «Μακεδονία Παλλάς»

    Σύμβαση για τη μίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης υπογράφηκε ανάμεσα στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), και τη μισθώτρια εταιρεία που ανέλαβε την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου. Η μίσθωση, που υπογράφεται από την υποδιοικήτρια του ΙΚΑ Βασιλική Τριανταφυλλίδη και εκπρόσωπο της μισθώτριας εταιρείας, ξεκινά από τις 3 Μαρτίου 2014, είναι διάρκειας 30 ετών με δικαίωμα παράτασης για 10 επιπλέον έτη, ενώ το μίσθωμα ορίστηκε στα 143.500 ευρώ τον μήνα ή 1.722.000 ευρώ τον χρόνο. Εκτός από το ποσό αυτό, η εταιρεία θα καταβάλει κάθε χρόνο στο ΙΚΑ ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, το οποίο ορίστηκε, σε 12% αν ο κύκλος εργασιών κυμαίνεται από 7.000.000 έως 11.000.000 ευρώ, σε 10% από τα 11.000.000 έως τα 15.000.000 ευρώ και σε 8% για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο από 15.000.000 ευρώ. Επιπλέον, η εταιρεία που αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου δεσμεύεται να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ελαχίστου ύψους 5.000.000 ευρώ μέσα σε δυο χρόνια από την έναρξη της μίσθωσης.

    [06] Μπ. Ομπάμα: Νέες κυρώσεις σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων

    Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και μιας ρωσικής τράπεζας, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ ταυτόχρονα έδωσε το πράσινο φως για τη λήψη μέτρων σε βάρος βασικών τομέων της ρωσικής οικονομίας, σε απάντηση για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι οι απειλές της Ρωσίας για τη νότια και την ανατολική Ουκρανία συνιστούν έναν σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης της κρίσης στην περιοχή. Όπως ανέφερε σε σύντομο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο, υπέγραψε ήδη την εντολή που επιτρέπει την επιβολή κυρώσεων σε βασικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας στην περίπτωση που η Μόσχα δεν αλλάξει τη στάση της.

    Ο Ομπάμα χαρακτήρισε "αταλάντευτη" τη στήριξη που θα προσφέρει η Ουάσινγκτον στις συμμάχους της, τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και ότι σκοπεύει να επισημάνει το γεγονός αυτό στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη συνάντηση που θα έχει μαζί τους στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια που θα διεξαχθεί στη Χάγη.

    [07] Η Δούμα ενέκρινε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

    Η Δούμα, η Κάτω Βουλή της Ρωσίας, ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία τη συνθήκη με την οποία η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που σημαίνει ότι απομένει μόνο ένα διαδικαστικό βήμα ώστε η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας να απορροφηθεί και τυπικά από τη Ρωσική Δημοκρατία.

    Μόλις ένα μέλος της Δούμας ψήφισε εναντίον της συνθήκης αυτής, ενώ το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η Άνω Βουλή της Ρωσίας, αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία επικύρωσής της αύριο Παρασκευή. Τη συνθήκη έχουν υπογράψει ήδη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς και οι ηγέτες της Κριμαίας από την Τρίτη.

    Τα μέλη της Δούμας σηκώθηκαν από τις θέσεις τους για την ανάκρουση του εθνικού ύμνου μετά την ψηφοφορία, στην οποία τη συνθήκη ενέκριναν 443 βουλευτές. Στη συνεδρίαση καταγράφηκε σχεδόν πλήρης απαρτία.

    «Στο εξής και για πάντα η Δημοκρατία της Κριμαίας και η Σεβαστούπολη θα ανήκουν στη Ρωσική Ομοσπονδία» δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, στέλεχος της Δούμας που θεωρείται στενά συνδεόμενο με το Κρεμλίνο, κατά την ομιλία του προς τα μέλη της Δούμας πριν από την ψηφοφορία.

    Στο μεταξύ, οπρόεδρος Β. Πούτιν κάλεσε τους επιχειρηματίες με εξωχώριες εταιρείες να τις επαναπατρίσουν, ενώ ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντ. Σιλουάνοφ δήλωσε ότι δε θα «διασωθούν» επιχειρήσεις που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 March 2014 - 16:30:23 UTC