Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για αναδρομικό έλεγχο «πόθεν έσχες» πολιτικών
  • [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ
  • [03] Νέες επαφές, στις 26 Μαρτίου, για το θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ
  • [04] Μ. Γλέζος: Η Γερμανία θα υποχρεωθεί να πληρώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα, αν οι δύο χώρες υπογράψουν συνθήκη ειρήνης
  • [05] Ξεκίνησε στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία
  • [06] Αποσύρθηκε το άρθρο με τη διάταξη για απέλαση λαθρομεταναστών
  • [07] Για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδος και Ισραήλ
  • [08] Αντ. Σαμαράς: Βασικός στόχος η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής
  • [09] Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων συζήτησε ο Κάρ. Παπούλιας με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
  • [10] Γ. Κουμουτσάκος: Η Αττική χρειάζεται ΔΑΔΑ, δηλαδή Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια και Αλληλεγγύη
  • [11] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ
  • [12] Ξεκινά σε λίγη ώρα, η συναυλία της ΑΔΕΔΥ
  • [13] Εντατικοποίηση των ελέγχων για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών πρόσληψης στο Δημόσιο
  • [14] Διακοπή δρομολογίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λόγω εργασιών
  • [15] Στους 104 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη
  • [16] Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ
  • [17] «Η επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στις αγορές σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για τις ελληνικές τράπεζες»
  • [18] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το «κοινωνικό μέρισμα»
  • [19] Η Δούμα ενέκρινε τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία
  • [20] Ο Ερντογάν απειλεί να «απαγορεύσει την απαγόρευση» του προεκλογικού τηλεοπτικού βίντεο του κόμματός του
  • [21] Περιορισμένη η ορατότητα στην περιοχή που βρέθηκαν αντικείμενα του Boeing

  • [01] Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για αναδρομικό έλεγχο «πόθεν έσχες» πολιτικών

    Υπερψηφίστηκε, με 142 ψήφους υπέρ, 93 κατά και 10 «παρών», μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η τροπολογία που προβλέπει εξάμηνη παράταση για τον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα. Υπέρ της νέας ρύθμισης τάχθηκαν όλοι οι βουλευτές τής ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πλην του Απόστολου Κακλαμάνη, που καταψήφισε μαζί με όλη την αντιπολίτευση, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».

    [02] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

    «Θα θέλαμε η μεταφορά φυσικού αερίου προς τη Ευρώπη να διέλθει από την Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί οι ενδιαφερόμενοι αλλά αυτός είναι ο πιο επωφελής δρόμος για όλους», είπε στον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιγκτόρ Λίμπερμαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας, που υποδέχθηκε τον κ. Λίμπερμαν στο Προεδρικό Μέγαρο, προσέθεσε ότι είναι πολύ σημαντικά αυτά που έχει αποφασίσει το Ανώτατο Κυβερνητικό Συμβούλιο και θα πρέπει να παρακολουθούνται ως προς την εφαρμογή τους. Δήλωσε δε αισιόδοξος για τις σχέσεις των δυο χωρών καθώς όπως είπε: «Και οι δύο επιθυμούμε την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λαών μας». Εξάλλου, ο κ. Λίμπερμαν ανέφερε ότι επισκέπτεται την Ελλάδα ως συνέχεια των όσων συμφωνήθηκαν πριν από έξι μήνες υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών και για να διαπιστώσει στην πράξη την πρόοδο στην εφαρμογή τους. «Θα υπάρξει συνέχεια στον αμυντικό και τον ενεργειακό τομέα», σημείωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

    [03] Νέες επαφές, στις 26 Μαρτίου, για το θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ

    Νέες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί στη Νέα Υόρκη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Σε σημερινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται ότι ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στις συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς, κάλεσε τους αντιπροσώπους των δυο χωρών, πρέσβη Αδαμάντιο Βασιλάκη και πρέσβη Ζόραν Γιόλεφσκι, να συναντηθούν στην έδρα του ΟΗΕ στις 26 Μαρτίου και ανέφερε ότι οι δυο πλευρές έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση. Όπως σημειώνεται, ο κ. Νίμιτς θα συναντηθεί με τους δύο αντιπροσώπους χωριστά και στη συνέχεια από κοινού, με σκοπό τη συνέχιση των συνομιλιών στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την «εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης» στο θέμα του ονόματος.

    [04] Μ. Γλέζος: Η Γερμανία θα υποχρεωθεί να πληρώσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα, αν οι δύο χώρες υπογράψουν συνθήκη ειρήνης

    «Το αίτημά μας σήμερα είναι ένα: Υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία που αποφεύγουν να υπογράψουν οι πάντα νομότυποι Γερμανοί, γιατί μόνο τότε θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στην Ελλάδα», τόνισε ο Μανώλης Γλέζος, βουλευτής και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στην ΕΣΗΕΑ. Αφορμή για τη συνέντευξη Τύπου στάθηκε η συγγνώμη που ζήτησε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις αρχές Μαρτίου στο χωριό Λιγκιάδες της Ηπείρου- από τις οικογένειες των θυμάτων για τις θηριωδίες που διέπραξαν οι ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρουσία προέδρων Πανελλήνιων Αντιστασιακών Οργανώσεων, μελών του Εθνικού Συμβουλίου και βουλευτών, επιχειρήθηκε ένας απολογισμός της επίσκεψης του κ. Γκάουκ στην Ελλάδα και της συνολικής παρέμβασης του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης και άσκηση πίεσης για την άμεση συγκρότηση και ενεργοποίηση της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. «Είναι εύκολο να ζητήσει κάποιος συγγνώμη, αν δεν θέλει να αναλάβει τις συνέπειες και να πάρει αποφάσεις» είπε στο μήνυμά του ο Κριστόφ Σμικ-Γκουστάβους, καθηγητής της Ιστορίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης, ο οποίος τεκμηρίωσε και ανέδειξε το Ολοκαύτωμα στους Λιγκιάδες, σημειώνοντας πως χωρίς πίεση από την Ελλάδα στο θέμα των διεκδικήσεων η κατάσταση δεν θα αλλάξει ποτέ.

    [05] Ξεκίνησε στη Βουλή, η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία

    Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να τονίζει ότι δημιουργείται το πλαίσιο που θα αντιστρέψει την αρνητική κατάσταση της Ελλάδας στον χώρο των τουριστικών πλοίων, το σχετικό νομοσχέδιο εισήχθη προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, αποσπώντας τη θετική δήλωση ψήφου και της ΔΗΜΑΡ, πλην της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεδομένου ότι η Ελλάδα κατατάσσεται σε μία από τις χαμηλότερες θέσεις όσον αφορά τις δομές και τον αριθμό σε σκάφη και μαρίνες, ο κ. Βαρβιτσιώτης διαμήνυσε ότι βασικές στοχεύσεις του υπουργείου Ναυτιλίας είναι η προσέλκυση τουριστικών πλοίων στην ελληνική σημαία, καθώς και τουριστικών πλοίων κοινοτικής και τρίτης σημαίας στις ελληνικές θάλασσες. Ο υπουργός Ναυτιλίας εξειδίκευσε πως με το νομοθέτημα αυτό επιτυγχάνεται η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων, η κατάργηση των αναχρονιστικών και γραφειοκρατικών ρυθμίσεων, η αύξηση των θέσεων εργασίας, ενώ τόνισε πως εισάγονται απλές και σύγχρονες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος.

    Εκ μέρους της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Κούζηλος ανέφερε ότι όχι μόνο δεν λύνονται προβλήματα, αλλά αντιθέτως θα κατακλυσθεί η χώρα με σκάφη υπό ξένη σημαία και η ανεργία στη ναυτιλία θα αυξηθεί. Η Μαρία Ρεπούση, ειδική αγορήτρια της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο. Ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ) έκανε λόγο για νομοσχέδιο που καταρτίστηκε κατά παραγγελία των εφοπλιστών, οξύνει τα προβλήματα στον χώρο της ναυτιλίας, αυξάνει την ανεργία και στρέφεται κατά των ναυτικών. Από τους «Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές», ο Πάρις Μουτσινάς, μίλησε για σχέδιο νόμου που περιέχει θετικές ρυθμίσεις, έχει όμως και αντιφάσεις.

    [06] Αποσύρθηκε το άρθρο με τη διάταξη για απέλαση λαθρομεταναστών

    Την απόσυρση του άρθρου 19, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η επίμαχη διάταξη που αφορούσε απέλαση μεταναστών μετά από ψευδή καταγγελία για ρατσιστική βία από μέλη των σωμάτων ασφαλείας, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκος. Προηγήθηκε ένα έντονο παρασκήνιο, τόσο μεταξύ του κ. Γρηγοράκου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όσο και του προέδρου και του αντιπροέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη και Γ. Τραγάκη με στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα. Σημειώνεται, ότι η διάταξη είχε δεχθεί τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, που την χαρακτήρισε τρομοκρατική και ρατσιστική αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ και είχε αποσυρθεί δύο φορές. Η πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Ι. Μιχελάκη, να ανακοινώσει την επανακατάθεσή της προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις, όχι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας την τροπή και τις διαστάσεις που πήρε η επίμαχη διάταξη, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι «ήταν μία κακή εικόνα της κυβέρνησης αυτό που παρουσιάστηκε στη Βουλή». Οι ίδιοι κύκλοι επισήμαναν ότι ο κ. Γρηγοράκος κατέθεσε και απέσυρε την τροπολογία χωρίς να υπάρχει η υπογραφή του γγ της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι δεν έγινε καλή συνεννόηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού.

    [07] Για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Ελλάδος και Ισραήλ

    «Με διαφάνεια και ειλικρίνεια», η κυβέρνηση του Ισραήλ θα συζητήσει το θέμα της μεταφοράς των κοιτασμάτων του φυσικού αερίου μέσω Κύπρου και Ελλάδας, αφού όμως ολοκληρωθεί η αξιολόγηση επί τη βάση των κριτηρίων που θέτει ο ιδιωτικός τομέας, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν. Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Ισραηλινό υπουργό, ο κ. Λίμπερμαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι το θέμα της μεταφοράς τού φυσικού αερίου είναι «μια πανάκριβη επένδυση» και σε αυτήν τη φάση η εξαγωγή και διερεύνηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου βρίσκεται στα χέρια του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος και θα κρίνει «αν και ποιος αγωγός» θα κατασκευαστεί. «Περιμένουμε τα πορίσματα της εταιρείας που εκπονεί τη μελέτη σκοπιμότητας και μετά θα κάνουμε τις διαβουλεύσεις με ειλικρίνεια και διαφάνεια για την προώθηση του έργου» είπε ο κ. Λίμπερμαν. Επ' αυτού, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «υπάρχει μια παράμετρος που αναφέρεται στον ρόλο του ιδιωτικού τομέα, υπάρχει όμως και μια παράμετρος θεσμική, πολιτική και διακυβερνητική», και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «ακολουθεί τις βασικές αρχές της ΕΕ ως προς την ενεργειακή της πολιτική, οι οποίες (χάριν της ασφάλειας) προβλέπουν διαφοροποίηση των πηγών προέλευσης των υδρογονανθράκων και διαφοροποίηση των οδών διέλευσης».

    [08] Αντ. Σαμαράς: Βασικός στόχος η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής

    Μετά από επτά μήνες συνεχόμενων και δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, το τελικό αποτέλεσμαυπογραμμίζει τη μεγάλη βελτίωση που έχει σημειώσει η Ελλάδα τους τελευταίους 20 μήνες στην εκπλήρωση των βασικών δημοσιονομικών στόχων και στην εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια αναφέρθηκαν στην επιτυχία της ελληνικής Προεδρίας να ολοκληρώσει την τραπεζική ενοποίηση οι Ζ. Μπαρόζο και Χ. Ρομπάι, οι οποίοι συνεχάρησαν τις προσπάθειες της Αθήνας και τα αποτελέσματα που πέτυχε.

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους προέδρους της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων μετά την ολοκλήρωση τηςΚοινωνικής Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μετά από πολλές δεκαετίες έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από τους στόχους του προγράμματος, με αποτέλεσμα να διαμορφωθείένα κοινωνικό μέρισμα 525 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στους πιο ευάλωτους σε έναν μήνα, κάτι που αποτελεί επιτυχία του ελληνικού λαού που υπέστη τεράστιες θυσίες.

    «Επιτύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική διόρθωση με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών και τώρα βασικός στόχος είναι να διορθώσουμε τα λάθη με τηναποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ακόμη ότι στην Ελλάδα εξερχόμαστε με σταθερό τρόπο από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ελλάδα γίνεται ισχυρότερη και η Ευρώπη γίνεται επίσης ισχυρότερη και τελικά το μήνυμα είναι η ανάγκη για εμβάθυνση της κοινωνικής διάστασης ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης θα οδηγήσουν σε μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη.

    [09] Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων συζήτησε ο Κάρ. Παπούλιας με τον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους

    Οι ενέργειες στις οποίες προχωρά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να εκδώσει πόρισμα σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννη Σακελλαρίου, τον οποίο δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. «Με καλέσατε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Σας έχω φέρει και το πόρισμα, ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε» είπε ο κ. Σακελλαρίου. «Πολύ ωραία. Είναι φλέγον θέμα. Και όταν λέτε για πόρισμα, έχετε καταλήξει;» τον ρώτησε ο κ. Παπούλιας. Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους εξήγησε ότι δεν είναι η οριστική απόφαση αλλά είναι ένα στάδιο για να ταξινομηθεί το υλικό που υπάρχει και για να μπορέσει μετά αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν βάση στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου, η οποία θα διατυπώσει και σχετικό πόρισμα. Και όταν ο κ. Παπούλιας ζήτησε να μάθει τι εκτίμηση, μη δεσμευτική, για την υπόθεση γενικότερα, κάνει ο κ. Σακελλαρίου, αυτός απάντησε: «Είμαστε αισιόδοξοι». «Αυτό είναι καλό. Είναι μεγάλο θέμα, όχι μόνο οικονομικής σημασίας αλλά και εθνικό» σχολίασε ο κ. Παπούλιας.

    [10] Γ. Κουμουτσάκος: Η Αττική χρειάζεται ΔΑΔΑ, δηλαδή Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια και Αλληλεγγύη

    «Η Αττική πρέπει να αλλάξει πρόσωπο, χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο και ΔΑΔΑ, δηλαδή Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια και Αλληλεγγύη» σημειώνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος. «Αυτές είναι τέσσερις περιοχές πρώτης προτεραιότητος για μένα και τώρα, αλλά και μετά, ως περιφερειάρχης. Είναι μια εμπειρία εξωτερικού, αλλά εφαρμογής εσωτερικού. Και αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο, καθώς η Ευρώπη περνά στην εποχή των ευρωπαϊκών περιφερειών. Κάθετι που μπορεί να συνδέσει το ευρωπαϊκό με το περιφερειακό, με το τοπικό, είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί εκεί είναι το μέλλον. Ο,τιδήποτε άλλο είναι παρελθόν. Άκουσα πολλές φορές για τα σαλόνια, που εγκαταλείφθηκαν για τα αλώνια της Αττικής. Είναι μεγάλο λάθος, ν΄αντιμετωπίζουμε την Αττική, τους ανθρώπους της και τα προβλήματά της με την σχεδόν απαξιωτική έκφραση "το αλώνι της Ελλάδας". Είναι "το σαλόνι της Ελλάδας", εδώ θα πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει καλύτερο, για ν΄ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ανθρώπων. Και τα προβλήματα είναι πολλά, οι πιέσεις που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι της Αττικής, όπως και όλης της Ελλάδας, είναι πολύ μεγάλες όλα αυτά τα χρόνια και η περιφέρεια μπορεί, έχει τη δυνατότητα, με μία στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων, ν΄ αντιμετωπίσει σοβαρά τα προβλήματα». Θεωρεί ύψιστης προτεραιότητας θέμα την επίλυση του προβλήματος των αστέγων. «Τα πέτρινα χρόνια της κρίσης δημιούργησαν χιλιάδες αστέγους, κάτι πρωτόγνωρο για τα χρόνια της ανάπτυξης της χώρας. Είναι μια πολύ δυνατή γροθιά στον ανθρωπισμό μας, τις αξίες μας και τον πολιτισμό μας. Γιατί σε μια πόλη που θέλει να είναι ζωντανή οι εικόνες ανθρώπων που δυστυχούν αποτρέπουν την ανάπτυξη. Εχουμε πολλούς λόγους για να λύσουμε το θέμα των αστέγων» σημειώνει μεταξύ άλλων.

    [11] Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

    Ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

    'Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, οι βουλευτές κατέθεσαν δέσμη προτάσεων για την καλύτερη επικοινωνία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τις λειτουργίες του κόμματος, ενώ από την πλευρά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, επισημάνθηκε ότι η σύνθεση όλων των απόψεων είναι αυτονόητη και αναγκαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί βουλευτές ζήτησαν από τον κ. Κουβέλη, να ενισχύσει την παρουσία του στη Βουλή, ώστε, πέραν της βελτιωμένης οργανωτικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα πρέπει να αναβαθμιστεί ειδικότερα η πολιτική λειτουργία της, ώστε η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή να είναι περισσότερη διακριτή και εντονότερη.

    [12] Ξεκινά σε λίγη ώρα, η συναυλία της ΑΔΕΔΥ

    Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει στην πλατεία Συντάγματος η συναυλία της ΑΔΕΔΥ με σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά - όχι στις απολύσεις». Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή μετά τη λήξη της οποίας δεκάδες διαδηλωτές, συνοδευόμενοι από δυνάμεις των ΜΑΤ, κατευθύνθηκαν στο Παγκράτι έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο είχε καταληφθεί από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

    [13] Εντατικοποίηση των ελέγχων για την εγκυρότητα των πιστοποιητικών πρόσληψης στο Δημόσιο

    Εντατικοποιείται ο έλεγχος εγκυρότητας των πιστοποιητικών με τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, διασφαλίζοντας την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση εντοπισμού πλαστών εγγράφων, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε προς τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την εγκύκλιο, αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων που εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους, κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους. Η εγκύκλιος αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων. Μέσω αυτής παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την ανάκληση διορισμού και την καταγγελία συμβάσεων υπαλλήλων που εντοπίζονται να έχουν διοριστεί ή προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή ψευδών βεβαιώσεων. Επίσης, αφορά ζητήματα σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται για τα μέλη των οργάνων που εξέδωσαν τις παράνομες πράξεις. Επίσης, επισημαίνεται η δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή τους λόγω του διενεργούμενου ελέγχου. Τέλος, για πρώτη φορά ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, αλλά και να γνωστοποιήσουν συνολικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

    [14] Διακοπή δρομολογίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, λόγω εργασιών

    Προβλήματα στις μετακινήσεις με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς, θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό από αύριο Παρασκευή έως και τη Δευτέρα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, λόγω τεχνικών εργασιών, θα διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς, στη γραμμή 1 της ΣΤΑΣΥ, την Παρασκευή (21/3), το Σάββατο (22/3) και τη Δευτέρα (24/3), από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, στο τμήμα Πειραιάς-Φάληρο και Φάληρο-Πειραιάς, με το ίδιο εισιτήριο, από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές.

    [15] Στους 104 ανέρχονται οι νεκροί από τη γρίπη

    Τους 104 έφθασαν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι σήμερα, εξαιτίας της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, παρότι το φαινόμενο δείχνει να είναι σε φάση αποδρομής, 45 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ συνολικά από την εμφάνιση της γρίπης, 277 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Mονάδες Eντατικής Θεραπείας.

    [16] Άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ

    Μπογιές στους τοίχους και στα σκαλιά του κτιρίου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), που βρίσκεται επί της οδού Στρατηγού Καλλάρη 5 στη Θεσσαλονίκη, πέταξαν το πρωί δύο κουκουλοφόροι.

    Οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, πέταξαν μπογιές στο ισόγειο του κτιρίου και αποχώρησαν. Άνδρες της αστυνομίας πήραν καταθέσεις και ερευνούν την υπόθεση.

    [17] «Η επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στις αγορές σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για τις ελληνικές τράπεζες»

    Η επιστροφή της Τράπεζας Πειραιώς στις κεφαλαιαγορές, με την έκδοση τριετών ομολόγων 500 εκατ. ευρώ με τοκομερίδιο 5% που υπερκαλύφθηκε έξι φορές, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας για τις ελληνικές τράπεζες που έβλεπαν κάποτε τα ομόλογά τους να διαπραγματεύονται (με απόδοση) κοντά στο 20%, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερς. «Η Πειραιώς έχει προσφέρει μία μεγάλη πλατφόρμα για τον δανεισμό άλλων ελληνικών φορέων», δήλωσε το στέλεχος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank Ντέρεκ Μιλς, προσθέτοντας: «Οι επενδυτές ανησυχούν τώρα πολύ λιγότερο για τις αξιολογήσεις των πιστοληπτικών οίκων από ό,τι στο παρελθόν. Για παράδειγμα, τα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και τα ταμεία που επιδιώκουν υψηλές αποδόσεις δεν πιστεύουν στις αξιολογήσεις». Οι ανάδοχοι της έκδοσης του ομολόγου της Πειραιώς -οι τράπεζες BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC- βασίστηκαν κυρίως σε βραχυπρόθεσμους επενδυτές με ρευστότητα και στα hedge funds, που αγόρασαν το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης, για να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

    [18] Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το «κοινωνικό μέρισμα»

    Σε αναζήτηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το «κοινωνικό μέρισμα» στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, έχουν αποδυθεί τα στελέχη της κυβέρνησης. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνου Τσακλόγου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, «τα επιδόματα πρέπει να είναι στοχευμένα, για να βοηθηθούν οι πλέον αδύναμοι και για αυτό τον λόγο συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ως προς αυτούς που το δικαιούνται». Ενώ, από την πλευρά του, άλλος παράγοντας που ήταν παρών στη συνάντηση, ανέφερε ότι «έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα (σ.σ. το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί με παρόμοια κριτήρια), αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας», ενώ αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα.

    [19] Η Δούμα ενέκρινε τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία

    Η Δούμα, η κάτω Βουλή της Ρωσίας, ενέκρινε τη συνθήκη με την οποία η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

    [20] Ο Ερντογάν απειλεί να «απαγορεύσει την απαγόρευση» του προεκλογικού τηλεοπτικού βίντεο του κόμματός του

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να «απαγορεύσει την απαγόρευση» που επιβλήθηκε στο κύριο τηλεοπτικό κλιπ της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, την προβολή του οποίου εμπόδισαν οι εκλογικές Αρχές για κατάχρηση εθνικών συμβόλων.

    Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο δήλωσε πως η χρήση της κόκκινης τουρκικής σημαίας σ' αυτό το διάρκειας ενός λεπτού προεκλογικό βίντεο που προβλήθηκε από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζει τις οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου. «Τότε θα την απαγορεύσουμε. Θα επιβάλουμε μια απαγόρευση στην απαγόρευση», δήλωσε οργισμένος ο Ερντογάν, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες, έπειτα από μια προεκλογική συγκέντρωση αργά χθες στην πόλη Τεκιρντάγ της βορειοδυτικής Τουρκίας.

    [21] Περιορισμένη η ορατότητα στην περιοχή που βρέθηκαν αντικείμενα του Boeing

    Πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού, το HMS Echo, βρίσκεται στη ζώνη του νότιου Ινδικού Ωκεανού, όπου εντοπίσθηκαν από δορυφόρο, πριν από τέσσερις ημέρες, δύο μεγάλα επιπλέοντα αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να προέρχονται από το εξαφανισμένο Boeing 777. Νωρίτερα το νορβηγικό φορτηγό πλοίο Hoegh St. Petersburg είχε φθάσει στην περιοχή αυτή του νότιου Ινδικού Ωκεανού, ανακοίνωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

    Εκπρόσωπός της διευκρίνισε ότι στην περιοχή ήδη πέφτει το σκοτάδι, και έτσι τα χρονικά περιθώρια για την έρευνα στη ζώνη είναι πολύ περιορισμένα για σήμερα. Το νορβηγικό πλοίο κατευθυνόταν από τη Μαδαγασκάρη προς τη Μελβούρνη όταν έλαβε το σήμα των αυστραλιανών αρχών να συμμετάσχει στις έρευνες για τα δύο ακτικείμενα που εντοπίσθηκαν εδώ και τέσσερις ημέρες από δορυφόρο 2.500 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του Περθ της Αυστραλίας. Νωρίτερα δύο αεροσκάφη, ένα αμερικανικό και ένα αυστραλιανό, είχαν πραγματοποιήσει πτήσεις στην περιοχή, χωρίς να εντοπίσουν κάτι και ανέφεραν ότι σύννεφα και βροχή περιορίζουν την ορατότητα στη ζώνη των ερευνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 March 2014 - 14:30:28 UTC