Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο μεταναστευτικός κώδικας
  • [02] Μ. Ρέντσι: Πρώτα η ανάπτυξη
  • [03] Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Κριμαία
  • [04] Η Deutsche Telecom θα καταργήσει 4.900 θέσεις εργασίας
  • [05] Ρεάλ και Τσέλσι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

  • [01] Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο μεταναστευτικός κώδικας

    Με την στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει παρών, υπερψηφίστηκε επί της αρχής από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τον μεταναστευτικό κώδικα ενώ καταψήφισαν ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

    Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, χαρακτήρισε θετικό αλλά άτολμο το νομοσχέδιο, ενώ χαρακτήρισε ρατσιστική και επικίνδυνη την τροπολογία με την οποία, όπως είπε, στερεί την ιθαγένεια από αλλοδαπούς που έχουν καταδικαστική ποινή, ακόμα και αν έχει παρέλθει ο χρόνος αναστολής της.

    «Μέσα από το σχέδιο νόμου δίνεται η ευκαιρία να τακτοποιηθούν θέματα που για χρόνια ήταν «αγκάθια» για την κοινωνία μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, καταθέτοντας σειρά βελτιωτικών αλλαγών και δηλώνοντας ανοικτός και για νέες προτάσεις.

    «Με τις νέες ρυθμίσεις κάνουμε ένα βήμα μπροστά δεν επιλύουμε όμως όλα τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης γιατί σήμερα συζητάμε για τους νόμιμους και όχι τους παράνομους μετανάστες», σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος.

    «Το παρόν σχέδιο νόμου καταπολεμά την γραφειοκρατία, παίρνει μέτρα για την προστασία των οικογενειών, δίνει κίνητρα για τους μακροχρόνια διαμένοντας στην Ελλάδα αλλά και την δυνατότητα για παιδιά σπουδαστές να έχουν άμεση πρόσβαση στο δικαίωμα της εργασίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

    [02] Μ. Ρέντσι: Πρώτα η ανάπτυξη

    «Μας έλεγαν επί χρόνια ότι θα αντιμετωπίζαμε τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα και έτσι αδυνάτισαν, περιόρισαν αισθητά τις προσδοκίες μας» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Ιταλού κεντροαριστερού πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα με τον τίτλο Non solo Euro (Όχι μόνον Ευρώ).

    «Έχει ωριμάσει η διαπίστωση ότι μια Ευρώπη που βασίζεται μόνο στη στενή τήρηση των τεχνοκρατικών παραμέτρων απομακρύνει όλο και περισσότερο τους πολίτες» είπε ο Ρέντσι.

    Ο νέος κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας επανέλαβε ότι «πριν από το πρόβλημα του χρέους υπάρχει αυτό της ελλιπούς ανάπτυξης. . . σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις επέλεξαν από την αρχή να επικεντρωθούν σε διαφορετικού είδους κινήσεις».

    [03] Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Κριμαία

    Δύο άνθρωποι, ένας ουκρανός στρατιώτης και ένα μέλος των φιλορωσικών «δυνάμεων αυτοάμυνας», σκοτώθηκαν σήμερα στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, από πυροβολισμούς σε μια ουκρανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας.

    Δύο ακόμη άνδρες, ένας ουκρανός στρατιώτης και ένας φιλορώσος παραστρατιωτικός, τραυματίστηκαν, σημείωσε η Όλγκα Κοντρατσόβα.

    Η εκδοχή αυτή των γεγονότων διαφέρει από εκείνη του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έχει κάνει λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες μεταξύ των ουκρανών στρατιωτών.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένας σπουδαστής της σχολής ναυτικών δοκίμων, ο Σ. Κακούριν, σκοτώθηκε από μια σφαίρα στο στήθος στη διάρκεια μιας επίθεσης εναντίον της μονάδας του στη Συμφερόπολη. Ο πλοίαρχος Β. Φεντούν τραυματίστηκε στον λαιμό και το χέρι και ένας τρίτος στρατιώτης τραυματίστηκε στο κεφάλι και το πόδι από χτυπήματα με γκλομπ.

    «Οι δράστες φορούσαν στολές ρώσων στρατιωτών και έφεραν αυτόματα όπλα και ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε από την πλευρά της ότι «από την έρευνα στο σημείο καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως τα πυρά, που είχαν στόχο τόσο τους ουκρανούς στρατιώτες όσο και τα μέλη των δυνάμεων αυτοάμυνας προήλθαν από το ίδιο σημείο».

    Ο ουκρανός στρατιώτης που σκοτώθηκε φρουρούσε τη βάση αυτή στην οποία βρίσκονται οι φωτογραφικές υπηρεσίες του στρατιωτικού κέντρου τοπογραφίας και ναυτιλίας, διευκρίνισε ο Βλάντισλαβ Σελέζνεφ εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

    [04] Η Deutsche Telecom θα καταργήσει 4.900 θέσεις εργασίας

    Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών, η Deutsche Telecom, θα καταργήσει 4.900 θέσεις εργασίας στη Γερμανία μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, αρχής γενομένης από τη θυγατρική της εταιρεία συστημάτων πληροφορικής T-Systems, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της DT στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Θα καταργήσουμε 2.700 θέσεις φέτος και 2.200 τον επόμενο χρόνο στη Γερμανία» υποστήριξε ο εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) που δημοσιεύονται στο φύλλο της που κυκλοφορεί αύριο.

    Αντιμέτωπη με έναν ισχυρό ανταγωνισμό στον τομέα της, η T-Systems έχει δυσκολίες εδώ και χρόνια, δίνοντας μάχη για να επιτύχει κέρδη. Στην εταιρεία εργάζονται περίπου 50.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο.

    [05] Ρεάλ και Τσέλσι στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ

    Σε μια ρεβάνς τυπικής σημασίας, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 3-1 τη Σάλκε στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", σφραγίζοντας την πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει από τον πρώτο αγώνα, όπου η "βασίλισσα" είχε συντρίψει 6-1 τους αντιπάλους της στο Γκελζενκίρχεν. Σήμερα, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκούρασε σχεδόν όλους τους βασικούς καθώς πλησιάζει το "κλάσικο" με τη Μπαρτσελόνα.

    Άνετη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Τσέλσι, που με παρακαταθήκη το 1-1 της Κωνσταντινούπολης νίκησε 2-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Γαλατασαράι στο δεύτερο αγώνα, σημειώνοντας και τα δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2014 - 22:30:22 UTC