Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σχεδιάζουν να μας φορέσουν νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές
  • [02] Την άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό εισηγείται η Επιτροπή
  • [03] Υπερκαλύφθηκε έξι φορές η έκδοση τριετούς ομολόγου της Πειραιώς
  • [04] Πρωταθλητές στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα
  • [05] Οι Oυκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία εξουσιοδοτήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους
  • [06] Βλ. Πούτιν: Η Κριμαία επιστρέφει εκεί όπου ανήκει
  • [07] Αρ. Γιατσενιούκ: Η αντιπαράθεση στην Κριμαία μπήκε σε στρατιωτική φάση

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Σχεδιάζουν να μας φορέσουν νέο μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές

    Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία με την τρόικα εξαπολύει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς να αποκρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας, που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο που σχεδιάζουν να μας φορέσουν μετά τις ευρωεκλογές».

    Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της, αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την Τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό, αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους».

    Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Την άρση ασυλίας για Μιχαλολιάκο, Παππά και Λαγό εισηγείται η Επιτροπή

    Με ψήφους 7 «υπέρ» και 1 «κατά», η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, για προμήθεια και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Κατά της άρσης ψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ως μέλος της Επιτροπής, κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

    Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απολογία των τριών βουλευτών στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου μετέβη το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας.

    Η Επιτροπή άκουσε έναν-έναν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε χώρο των γυναικείων φυλακών. Κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε «συνεργάσιμος» και «ευγενικός» απέναντι στις ερωτήσεις που του ετέθησαν. Όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία στην κατοχή του, τα απέδωσε στην καταγωγή του λέγοντας πως «σε όποιο σπίτι και αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα» ενώ όταν αντίκρισε τους βουλευτές τους είπε "καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό για να δείτε και το χώρο που θα φιλοξενηθείτε αργότερα".

    [03] Υπερκαλύφθηκε έξι φορές η έκδοση τριετούς ομολόγου της Πειραιώς

    Την ολοκλήρωση σήμερα με εξαιρετική επιτυχία της έκδοσης και διάθεσης στις διεθνείς αγορές, τριετούς ομολόγου κυρίου χρέους ποσού 500 εκατ. ευρώ για την άντληση μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς. Το νέο ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου και φέρει ετήσιο τοκομερίδιο 5%.

    Το βιβλίο προσφορών, που παρέμεινε ανοικτό για λίγες ώρες, συγκέντρωσε συνολικό ενδιαφέρον που ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ (υπερκάλυψη 6 φορές). Συμμετείχαν 240 θεσμικοί επενδυτές προερχόμενοι από 25 χώρες, επιβεβαιώνοντας την απήχηση που είχε η έκδοση στο διεθνές επενδυτικό κοινό.

    Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των αγορών στην Τράπεζα Πειραιώς και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς αποτελεί το πρώτο ομόλογο κύριου χρέους ελληνικής τράπεζας που εκδίδεται από το 2009.

    Μέσω αυτής της έκδοσης, η Τράπεζα Πειραιώς αποκτά εκ νέου πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρέους, διαφοροποιώντας τις πηγές ρευστότητάς της και ενισχύοντας το στόχο της να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

    [04] Πρωταθλητές στις αποδόσεις τα ελληνικά ομόλογα

    Πρωταθλητές στις αποδόσεις αναδεικνύονται τα ελληνικά ομόλογα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των χωρών της Ευρωπαϊκής περιφέρειας. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι και σήμερα (στο κλείσιμο της ΗΔΑΤ) πριν από λίγο, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου είχε υποχωρήσει κατά περίπου 20% (σ.σ στο 6,83%). Ισόποση άνοδο είχε σημειώσει η τιμή των ομολόγων, η οποία πάντα κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με την απόδοση των τίτλων. Αντίστοιχα οι τιμές των Πορτογαλικών ομολόγων έχουν καταγράψει άνοδο κατά 10% και των Ισπανικών κατά 5,3%.

    Το θετικό κλίμα που επικρατεί στην αγορά ενίσχυσε το κλείσιμο της συμφωνίας σήμερα το πρωί με τη Τρόικα, εξέλιξη η οποία διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας από τον Μηχανισμό του Μνημονίου. Παράλληλα όμως οι εξελίξεις αυτές διευκολύνουν την έξοδο της χώρας στις αγορές. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοίδης, δήλωσε χθες στο πρακτορείο Bloomberg, ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να πραγματοποιήσει την έξοδο στις αγορές πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μελετά μία περιορισμένη έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία κρίνεται αναγκαία για να καλύψει την γκάμα των κρατικών ομολόγων της χώρας.

    [05] Οι Oυκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία εξουσιοδοτήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους

    Οι ουκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία έλαβαν σήμερα εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους μετά την επίθεση εναντίον μιας βάσης του στρατού στη Συμφερόπολη που στοίχισε τη ζωή σε έναν στρατιώτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

    "Για να προστατευθεί η ζωή των στρατιωτών μας οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες στην Κριμαία έλαβαν την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους", αναφέρει μια ανακοίνωση του υπουργείου.

    Την εξουσιοδότηση επιβεβαίωσε με χωριστή ανακοίνωσή του και το γραφείο του υπηρεσιακού προέδρου της χώρας.

    [06] Βλ. Πούτιν: Η Κριμαία επιστρέφει εκεί όπου ανήκει

    Η Κριμαία, η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ουκρανίας, επιτέλους επιστρέφει εκεί όπου ανήκει, τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας σε συγκέντρωση μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, στην Κόκκινη Πλατεία.

    «Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη επιστρέφουν στις. . . δικές τους ακτές, στη βάση τους, στη Ρωσία!» είπε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ένα πλήθος που φώναζε ρυθμικά «Ρωσία!» και «Πούτιν!» λίγη ώρα αφότου υπέγραψε ένα κείμενο με το οποίο η χερσόνησος αυτή της Μαύρης Θάλασσας εντάσσεται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

    Ο Πούτιν έκλεισε την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία με το σύνθημα «Δόξα στη Ρωσία!».

    [07] Αρ. Γιατσενιούκ: Η αντιπαράθεση στην Κριμαία μπήκε σε στρατιωτική φάση

    Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του να οργανώσει κατεπείγουσα συνάντηση με τη συμμετοχή της Ρωσίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη, με θύματα δύο Ουκρανούς στρατιώτες.

    «Σήμερα Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν τους Ουκρανούς στρατιωτικούς. Πρόκειται για έγκλημα πολέμου», είπε ο Γιατσενιούκ, τονίζοντας ότι η αντιπαράθεση στην Κριμαία πέρασε σήμερα σε «στρατιωτική φάση». «Η σύγκρουση μετατρέπεται από πολιτική σε στρατιωτική εξαιτίας των Ρώσων στρατιωτών» είπε, σημειώνοντας ότι το «έγκλημα πολέμου», στο οποίο προέβησαν οι Ρώσοι, δεν παραγράφεται.

    Νωρίτερα, ένας Ουκρανός στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας λοχαγός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης που δεν είναι σαφές από ποιον διαπράχθηκε εναντίον μιας ουκρανικής βάσης στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, τη Συμφερόπολη, σύμφωνα με εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που επικαλέστηκαν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Oυκρανοί στρατιώτες στην Κριμαία εξουσιοδοτήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 March 2014 - 18:30:24 UTC