Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας «ξανακατήργησε» το μνημόνιο
  • [02] Στα ΚΕΠ τα πιστοποιητικά ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ
  • [03] Αυστηροποιείται το καθεστώς αποφυλάκισης τρομοκρατών
  • [04] Έκτακτη συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με την Α. Σακελλαρίου του ΤΧΣ
  • [05] Οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων
  • [06] Σ. Λαβρόφ: Μόσχα και Ουάσινγκτον δεν έχουν «κοινό όραμα»
  • [07] Άτυπο "δημοψήφισμα" οργανώνουν την Κυριακή οι φιλορώσοι κάτοικοι του Χαρκόβου
  • [08] Βλ. Πούτιν: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι νόμιμο

  • [01] Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας «ξανακατήργησε» το μνημόνιο

    Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου για την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Τσίπρας σήμερα «ξανακατήργησε» το μνημόνιο και μέχρι να κατέβει στην Αθήνα θα το «επαναδιαπραγματευτεί», θα το «ακυρώσει», θα το «επανεξετάσει», θα το «επαναθεωρήσει».

    «Μάλιστα δεσμεύεται ότι θα τηρήσει όλες του τις υποσχέσεις. Προφανώς και την επαναπρόσληψη όλων των επίορκων στο δημόσιο», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

    [02] Στα ΚΕΠ τα πιστοποιητικά ιθαγένειας και οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ

    Δύο ακόμη δικαιολογητικά θα μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες μέσω των ΚΕΠ, σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

    Πρόκειται για το πιστοποιητικό ιθαγένειας και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ΟΓΑ.

    Με την απόφαση καθορίζονται νέα έντυπα που αντιστοιχούν στο καθένα από τα δύο δικαιολογητικά και τα οποία θα πρέπει να συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος προκειμένου να εκδώσει, χωρίς κόστος, το αντίστοιχο δικαιολογητικό.

    [03] Αυστηροποιείται το καθεστώς αποφυλάκισης τρομοκρατών

    Αυστηρότερο γίνεται το νομοθετικό πλαίσιο για την αποφυλάκιση κρατουμένων, που εκτίουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και έχει τον τίτλο: «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το επίμαχο νομοσχέδιο παρατείνεται από τα 16 στα 20 έτη, ο χρόνος για την αποφυλάκιση όσων έχουν καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ παράλληλα αφήνεται ελεύθερος όποιος έχει συλληφθεί για οποιαδήποτε εγκληματική πράξη (εκτός από τρομοκρατικές ενέργειες) και δώσει πληροφορίες για αποκάλυψη ή εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Επίσης, προβλέπεται ότι όσοι είναι υπόδικοι για συμμετοχή σε οποιασδήποτε εγκληματική πράξη (εκτός από συμμετοχή σε τρομοκρατική ή εγκληματική οργάνωση) αναστέλλεται η σε βάρος τους ποινική δίωξη και αποφυλακίζονται, εάν πριν από την αμετάκλητη καταδίκη τους, «με δική τους πρωτοβουλία» συντέλεσαν με παροχή πληροφοριών στην ανακάλυψη ή εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης ή στην ανακάλυψη και σύλληψη φυγόδικων ή φυγόποινων για πράξεις τρομοκρατίας.

    [04] Έκτακτη συνάντηση του Ι. Στουρνάρα με την Α. Σακελλαρίου του ΤΧΣ

    Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιείται αυτή την ώρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου. Στην σύσκεψη θα εξεταστεί ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα της Eurobank.

    Ο νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναμένεται να κατατεθεί την Δευτέρα 17 Μαρτίου.

    [05] Οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

    Στο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφετινής φορολογικής δήλωσης θα περιληφθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών.Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη συμπλήρωση και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σε ό,τι αφορά τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης η ένταξή του στο εκκαθαριστικό σημαίνει ότι θα μπορεί να εξοφληθεί σε τρεις δόσεις μαζί με τον φόρο εισοδήματος.

    Εξάλλου, στην εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη διευκρινίζεται μεταξύ άλλων, ότι οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, από τις 20.03.2014 έως τις 30.06.2014.

    [06] Σ. Λαβρόφ: Μόσχα και Ουάσινγκτον δεν έχουν «κοινό όραμα»

    Η Ρωσία «δεν σκοπεύει να επέμβει στη νοτιοανατολική Ουκρανία» διαβεβαίωσε σήμερα από το Λονδίνο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

    «Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επέμβει στη νοτιοανατολική Ουκρανία με την πρόφαση των δικαιωμάτων των Ρώσων, των Ούγγρων, των Βούλγαρων και των Ουκρανών, τα οποία πρέπει να προστατευθούν» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε πάντως ότι η χώρα του και οι ΗΠΑ δεν έχουν «κοινό όραμα» όσον αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία.

    «Δεν έχουμε κοινό όραμα» όσον αφορά τα πρακτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία, ακόμη κι αν «ο διάλογος ήταν πραγματικά εποικοδομητικός», σημείωσε ο Λαβρόφ. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουάσινγκτον «συμφώνησε ότι η συνταγματική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική».

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προειδοποίησε ότι η Δύση θα αντιδράσει ακόμη εντονότερα εάν η Ρωσία οξύνει την ένταση στην Ουκρανία και απειλήσει τον λαό της χώρας αυτής.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και η διεθνής κοινότητα δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία.

    Διαβάστε επίσης: Άτυπο "δημοψήφισμα" οργανώνουν την Κυριακή οι φιλορώσοι κάτοικοι του Χαρκόβου

    Βλ. Πούτιν: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι νόμιμο

    Μπ. Ομπάμα: Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί διπλωματική λύση στο ζήτημα της Κριμαίας

    Σ. Αξιόνοφ: Οι ρωσόφωνες επαρχίες να οργανώσουν δημοψηφίσματα για ένωση με τη Ρωσία

    [07] Άτυπο "δημοψήφισμα" οργανώνουν την Κυριακή οι φιλορώσοι κάτοικοι του Χαρκόβου

    Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο σήμερα στην ανατολική Ουκρανία, μετά την ανακοίνωση φιλορώσων ακτιβιστών από το Χάρκοβο ότι θα οργανωσουν την Κυριακή ένα άτυπο "δημοψήφισμα", την ώρα που οι κάτοικοι της Κριμαίας θα ψηφίζουν για την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.

    Στην προκήρυξη που εξέδωσε το φιλορωσικό κίνημα του Χαρκόβου, όπου ανακοινώνεται επίσης ότι αύριο θα οργανωθούν διαδηλώσεις στην πόλη αυτή αλλά επίσης και στο Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ, τη Μαριούπολη και την Οδησσό, προτείνεται να διεξαχθεί μια ψηφοφορία παρόμοια με αυτήν της Κριμαίας. Το ερώτημα για τους κατοίκους των περιοχών αυτών θα είναι το ίδιο, εάν δηλαδή προτιμούν να τους παραχωρηθεί διευρυμένη αυτονομία ή να ενωθούν με τη Ρωσία.

    Οι υπογράφοντες το κείμενο ανέφεραν ότι στην κεντρική πλατεία του Χαρκόβου θα στηθούν 100-200 κάλπες και πρότειναν "να καταλάβουν την εξουσία" και "να ζητήσουν τη βοήθεια της Ρωσίας".

    [08] Βλ. Πούτιν: Το δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι νόμιμο

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα ότι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία είναι σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Γκι-μουν.

    Ο Ρώσος πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας συζήτησαν το θέμα του δημοψηφίσματος και "ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα είναι απολύτως σύμφωνη με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας του ΟΗΕ" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 18:30:26 UTC