Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [02] Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ
  • [03] Διαμαρτυρίες γιατρών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Παίδων Πεντέλης»
  • [04] Βιβλία και εισιτήρια εκδηλώσεων θα θεωρούν στην Εφορία οι συνδυασμοί των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών
  • [05] Μπ. Ομπάμα: Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί διπλωματική λύση στο ζήτημα της Κριμαίας
  • [06] Σ. Αξιόνοφ: Οι ρωσόφωνες επαρχίες να οργανώσουν δημοψηφίσματα για ένωση με τη Ρωσία
  • [07] Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε να σταματήσει η κλιμάκωση στην κρίση στην Ουκρανία
  • [08] Η ουκρανική αντιπολίτευση ζητάει μεγαλύτερη αυτονομία στις ρωσόφωνες επαρχίες
  • [09] Στους ρυθμούς του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η Θεσσαλονίκη

  • [01] Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις αδικίες, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας

    Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες έχουν γίνει εις βάρος των εργαζομένων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έδωσε από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση με δημοτικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, απολυμένους ΕΟΠΠΥ, νοσηλευτές και εργαζόμενους της ΕΡΑ.

    Μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο πείραμα που συντελέστηκε τα 3-4 τελευταία χρόνια στη χώρα μας, όπου κάποιοι τεχνοκράτες αποφάσισαν να βάλουν μια ολόκληρη κοινωνία στην «κρεατομηχανή» και να την δεσμεύσουν, καθώς η Ελλάδα έχει πλούτο, παραγωγή και εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό που έγινε, είπε ο κ. Τσίπρας είναι να ρίξουν τον κόσμο στον Καιάδα της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της φτώχειας και της μετανάστευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως όλοι οι απολυμένοι αποτελούν σήμερα το «success story» της κυβέρνησης Σαμαρά, που ετοιμάζεται τώρα να πουλήσει και πλεονάσματα θράσους.

    [02] Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ

    Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την κατάθεση και έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.

    Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, ενώ θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στους νομούς όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και δραστηριότητες της ΔΕΗ, για τις αρνητικές όπως αναφέρει επιπτώσεις από την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΗ.

    [03] Διαμαρτυρίες γιατρών και εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αττικόν» και «Παίδων Πεντέλης»

    Συγκέντρωση και παράσταση στη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν» διοργανώνουν τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, γιατροί και εργαζόμενοι στο ίδρυμα μαζί με ασθενείς και φορείς της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις προσωπικού και υγειονομικού υλικού καθώς και την «απαξίωση», όπως αναφέρουν «των ασθενών στα ράντζα».

    Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι γιατροί στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών. Στέλνουν «τελεσίγραφο» στο υπουργείο Υγείας, ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα, τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν προγράμματα εξωτερικών εφημεριών στο Νοσοκομείο, θα κλείσουν τα τακτικά, πρωινά, απογευματινά και εξωτερικά ιατρεία και οι ειδικευόμενοι θα προβούν σε επίσχεση εργασίας.

    [04] Βιβλία και εισιτήρια εκδηλώσεων θα θεωρούν στην Εφορία οι συνδυασμοί των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών

    Bιβλία εσόδων-εξόδων και εισιτήρια εκδηλώσεων θα θεωρούν στην Εφορία οι πολιτικοί συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

    Απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη για τη θεώρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων, καθώς και εισιτηρίων εκδηλώσεων από τους συνδυασμούς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, προβλέπει πως οι αρμόδιες Εφορίες πρέπει να θεωρούν τα διπλότυπα εισιτήρια εκδηλώσεων και το ειδικό βιβλίο (εσόδων-εξόδων) που προσκομίζουν οι περιφερειακοί και δημοτικοί συνδυασμοί. Σημειώνεται ότι πρόκειται για υποχρέωση που προβλέπεται από το 2010.

    [05] Μπ. Ομπάμα: Ελπίζουμε ότι θα βρεθεί διπλωματική λύση στο ζήτημα της Κριμαίας

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθεί μια διπλωματική λύση στο ζήτημα της Κριμαίας, προειδοποιώντας ωστόσο τη Μόσχα ότι θα υπάρξουν "συνέπειες" εάν αποτύχει η οδός της διπλωματίας.

    Ο Ομπάμα έκανε τις δηλώσεις αυτές από τον Λευκό Οίκο την ώρα που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι συναντιόταν στον Λονδίνο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουν το θεμα και να βρουν μια διέξοδο στην κρίση πριν από το δημοψήφισμα για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, το οποίο είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή.

    "Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι μπορεί να βρεθεί διπλωματική λύση" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντα Κένι στο Οβάλ Γραφείο.

    [06] Σ. Αξιόνοφ: Οι ρωσόφωνες επαρχίες να οργανώσουν δημοψηφίσματα για ένωση με τη Ρωσία

    Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας κάλεσε σήμερα και τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ουκρανίας οι κάτοικοι των οποίων είναι ρωσικής καταγωγής να οργανώσουν δημοψηφίσματα επιδιώκοντας την ένωσή τους με τη Ρωσία.

    "Οι νέες αρχές του Κιέβου ανέλαβαν την εξουσία και τώρα στραγγαλίζουν τις ανατολικές επαρχίες " είπε ο Σεργκέι Αξιόνοφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας.

    "Εάν ένας αρκετά μεγάλος αριθμός ανθρώπων στις περιοχές αυτές υποστηρίξει την ιδέα της επανένωσης με τη Ρωσία, τότε θα πρέπει να οργανωθούν δημοψηφίσματα" πρόσθεσε.

    [07] Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε να σταματήσει η κλιμάκωση στην κρίση στην Ουκρανία

    Ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε να σταματήσει η «κλιμάκωση» στην ουκρανική κρίση, η οποία οδηγεί, σύμφωνα με τον ίδιο, σε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, σε μια επιστολή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.«Το πιο σημαντικό είναι να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση, να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί τους πολίτες της Ουκρανίας και της Ρωσίας, να αποτραπεί ένας νέος ψυχρός πόλεμος», αναφέρει ο Γκορμπατσόφ στην επιστολή του αυτή προς την Κομσομόλσκαγια Πράβντα.

    Ο Γκορμπατσόφ απαντούσε σε μια έκκληση που του είχε απευθύνει μέσω της ίδιας εφημερίδας ο Βιτάλι Τρετιακόφ, ρώσος πρώην αρχισυντάκτης, για να μιλήσει στη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και να της ζητήσει «να μην εμποδίσει την ειρηνική ένωση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία».

    [08] Η ουκρανική αντιπολίτευση ζητάει μεγαλύτερη αυτονομία στις ρωσόφωνες επαρχίες

    Η φιλορωσική αντιπολίτευση της Ουκρανίας ζήτησε σήμερα να αναγνωριστεί η ρωσική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας και να παραχωρηθεί μεγαλύτερη αυτονομία στις φιλορωσικές περιοχές, επισημαίνοντας ότι η νέα κυβέρνηση του Κιέβου δεν είναι σε θέση να αποφύγει την κλιμάκωση της κατάστασης.

    «Θα πρέπει να ψηφίσουμε κατεπειγόντως νόμους που θα παραχωρούν στις επαρχίες μεγαλύτερες εξουσίες και να αναγνωρίσουμε τη ρωσική ως δεύτερη επίσημη γλώσσα του κράτους» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κόμμα των Περιφερειών του αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Το κόμμα έχει πάρει αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο μετά τη φυγή του στη Ρωσία, στα τέλη Φεβρουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ζήτησε να σταματήσει η κλιμάκωση στην κρίση στην Ουκρανία

    [09] Στους ρυθμούς του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ η Θεσσαλονίκη

    Με νεοδιορισθέντα πρόεδρο -τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή- εξασφαλισμένες (παραχωρούνται από τον ιδιώτη πλέον ιδιοκτήτη τους) τις αίθουσες προβολών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τις μέρες της διοργάνωσης, με προϋπολογισμό μόλις 650.000 ευρώ (τον μικρότερο που είχε στα 16 χρόνια της διοργάνωσης του), το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το 3ο σημαντικότερο της Ευρώπης σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, ξεκινά απόψε την 16η διοργάνωσή του.Με την ταινία «Λίναρ» ανοίγει απόψε στις 20:30 την επίσημη αυλαία του «16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης?Εικόνες του 21ου Αιώνα» στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα Νάτσια Ταράσοβα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, ενός μικρό ήρωα της ζωής, που ταξιδεύει από τη Ρωσία στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του.

    Η ουσιαστική έναρξη της διοργάνωσης και των προβολών έγινε πολύ νωρίτερα? στις 3 το μεσημέρι σήμερα στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον», με μια «προφητική» σχεδόν ταινία του Γάλλου κινηματογραφιστή Νικολά Φιλιμπέρ, με έχει τίτλο «Η φωνή του αφέντη του» («His master's voice»). Η ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστεί και φέτος στο 16ο ΦΝΘ, με 59 ελληνικές ταινίες σε σύνολο 191 που προγραμματίστηκε να προβληθούν στο φεστιβάλ, οι οποίες αποτυπώνουν τη νέα πραγματικότητα που αναδιαμορφώνεται στη δίνη κοινωνικών ζυμώσεων. Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή 23 Μαρτίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 March 2014 - 16:30:24 UTC