Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μικρή ένταση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης καθαριστριών
  • [02] Ο πρώην αντάρτης Σάντσες Σερέν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ελ Σαλβαδόρ
  • [03] Δύο νεκροί από τα επεισόδια στην Τουρκία
  • [04] Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη
  • [05] Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στη Βενεζουέλα
  • [06] Το Boeing βρισκόταν στον αέρα για τουλάχιστον 4 ώρες πριν χαθεί
  • [07] Tζούλιαν Μπαρνς: Η δύναμη της αγάπης και της μνήμης
  • [08] Πιο κοντά σε φάρμακο που θα προστατεύει τις γυναίκες από τον ιό του AIDS

  • [01] Μικρή ένταση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης καθαριστριών

    'Ενταση δημιουργήθηκε το πρωί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, για την απόλυσή τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καθαρίστριες είχαν κλείσει την είσοδο του ΓΛΚ, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί τις απομάκρυναν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή ένταση.

    Παρά το μικροεπεισόδιο, οι καθαρίστριες παραμένουν έξω από το Γενικό Λογιστήριο.

    [02] Ο πρώην αντάρτης Σάντσες Σερέν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ελ Σαλβαδόρ

    Ο πρώην αντάρτης Σάντσες Σερέν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Εκλογικό Δικαστήριο, μετά τον έλεγχο των πρακτικών της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου που διεξήχθη την Κυριακή. Το δικαστήριο θα πρέπει, ωστόσο, να περιμένει τρεις ημέρες πριν διακηρύξει επίσημα τον νικητή, εν αναμονή ενδεχόμενων προσφυγών.

    Ο 69χρονος Σάντσες, υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της αριστεράς, της πρώην ανταρτικής οργάνωσης Φαραμπούντο Μαρτί Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FMLN), επικράτησε μόλις με μερικές χιλιάδες ψήφους έναντι του αντιπάλου του Νόρμαν Κιχάνο, της δεξιάς Εθνικιστικής Ρεπουμπλικανικής Συμμαχίας (ARENA), ο οποίος επίσης διεκδίκησε τη νίκη, κατηγορώντας το αντίπαλο στρατόπεδο για νοθεία. Το Εκλογικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της Κυριακής, δίνοντας 50,11% των ψήφων στον Σάντσες Σερέν έναντι 49,89% που έλαβε ο Κιχάνο, ο πρώην δήμαρχος του Σαν Σαλβαδόρ.

    [03] Δύο νεκροί από τα επεισόδια στην Τουρκία

    Δύο νεκροί, ένας αστυνομικός και ένας νεαρός 22 ετών είναι ο απολογισμός της χτεσινής επεισοδιακής ημέρας στην Τουρκία όπου σε πολλές πόλεις της Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με αφορμή την κηδεία του δεκαπεντάχρονου Μπερκίν Ελβάν.

    Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην πόλη Τούντζελι εν ώρα υπηρεσίας και από καρδιακή προσβολή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το καρδιακό επεισόδιο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία. Τον θάνατο του 22χρονου διαδηλωτή επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η νομαρχία Κωνσταντινούπολης.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη

    [04] Ένας διαδηλωτής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη

    Ένας 22χρονος Τούρκος διαδηλωτής έχασε την Τετάρτη τη ζωή του μετά από τραυματισμό που υπέστη στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων ομάδων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος. Τον θάνατο του διαδηλωτή επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η νομαρχία Κωνσταντινούπολης.

    Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι περίπου στις 22:30 τη νύχτα σημειώθηκε στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα της Κωνσταντινούπολης ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου (22) και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

    [05] Μεγαλώνει ο απολογισμός των νεκρών από τις συγκρούσεις στη Βενεζουέλα

    Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στο Καράκας της Βενεζουέλας μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους ακόμα 3 άνθρωποι, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών, τον τελευταίο μήνα των αναταραχών, στους 25. Χιλιάδες υποστηρικτές και αντίπαλοι του προέδρου, Νικολά Μαδούρο, βγήκαν στους δρόμου της πρωτεύουσας σε διαφορετικές διαδηλώσεις. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μέλη της Εθνοφρουράς εμπόδισαν διαδηλωτές να φύγουν από το την περιοχή Πλάζα της Βενεζουέλας με κατεύθυνση προς τα γραφεία του κρατικού επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη. Φοιτητές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

    «Θα λάβω δραστικά μέτρα κατά αυτών που επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους», είπε εξαγριωμένος ο πρόεδρος Μαδούρο κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

    [06] Το Boeing βρισκόταν στον αέρα για τουλάχιστον 4 ώρες πριν χαθεί

    Οι αμερικανικές αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines εκτιμούν ότι το Μπόινγκ παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις έρευνες. Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αρχές παραμένουν αβέβαιες ως προς το που να αναζητήσουν το αεροπλάνο το οποίο αγνοείται από το Σάββατο λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πληροφορία αυτή αυξάνει την πιθανότητα το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες να ταξίδεψε για εκατοντάδες επιπλέον μίλια υπό άγνωστες ακόμη συνθήκες.

    Όσο υπάρχει μία «αχτίδα ελπίδας» η Κίνα δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ, και κάλεσε την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους εν μέσω της έντονης δυσαρέσκειας που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές αρχές. Από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.

    Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό αντικειμένων που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια του Boeing και είχαν καταγραφεί από κινεζικό δορυφόρο.

    [07] Tζούλιαν Μπαρνς: Η δύναμη της αγάπης και της μνήμης

    Ένα έργο για την αγάπη, τη μνήμη και το πένθος, ένα τρίπτυχο για το ύψος, την επιφάνεια και το βάθος είναι το βιβλίο του Τζούλιαν Μπαρνς «Τα τρία επίπεδα της ζωής», που κυκλοφορεί σε μετάφραση Θωμά Σκάσση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Η πρώτη ενότητα του βιβλίου, υπό τον τίτλο «Το αμάρτημα του ύψους», έχει ως κεντρικό της πρωταγωνιστή τον γάλλο φωτογράφο και αεροναύτη Φελίξ Τουρνασόν (1820-1910), γνωστό και ως Ναντάρ, που απαθανάτισε τον Μποντλέρ και υπήρξε η πηγή έμπνευσης για το μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Πέντε εβδομάδες με αερόστατο» (1863). Στη δεύτερη ενότητα, που τιτλοφορείται «Στην επιφάνεια», τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν ο Αγγλος στρατιωτικός, ταξιδευτής και αεροπλόος Φρεντ Μπάρναμπι (1842-1855) και η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Σάρα Μπερνάρ (1844-1923).

    [08] Πιο κοντά σε φάρμακο που θα προστατεύει τις γυναίκες από τον ιό του AIDS

    Οι επιστήμονες έκαναν ένα ακόμη βήμα για να δημιουργήσουν ένα φάρμακο με μορφή κολπικής γέλης (τζελ) που θα εφαρμόζεται τοπικά και θα προστατεύει τις γυναίκες από τον ιό HIV του AIDS ακόμα και μετά το σεξ. Οι Αμερικανοί ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία το φάρμακο σε θηλυκές μαϊμούδες τρεις ώρες αφότου αυτές είχαν εκτεθεί στον ιό. Οι ειδικοί δήλωσαν εντυπωσιασμένοι, αλλά μένει να αποδειχτεί αν το φάρμακο θα είναι αποτελεσματικό και στους ανθρώπους.

    Οι γιατροί ελπίζουν ότι θα αξιοποιήσουν την ανακάλυψη για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, που θα «πυροδοτεί» παρόμοια αντίδραση του ανσοποιητικού συστήματος στους οροθετικούς ασθενείς. Ελάχιστοι φορείς του ιού δημιουργούν με φυσικό τρόπο τέτοια αντισώματα κατά του HIV. H σχετική μελέτη, με επικεφαλής τον δρα Μπάρτον Χάινς, διευθυντή του Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Εμβολίων του Πανεπιστημίου Ντιούκ, έγινε στο περιοδικό κλινικών ερευνών "Journal of Clinical Investigation" και σε αυτήν συμμετείχε η ελληνικής καταγωγής Γεωργία Τομαρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 8:30:24 UTC