Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής
  • [02] Νέο ραντεβού με την τρόικα
  • [03] Ένας Έλλήνας τραυματίας από την έκρηξη στη Νέα Υόρκη

  • [01] Σήμερα η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της ΧΑ (Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη), θα συνεδριάσει σήμερα η Επιτροπή Δεοντολίας της Βουλής.

    Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, ζητείται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών (με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης) και αποδίδουν την ίδια κατηγορία και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.

    Κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται να μεταβεί την προσεχή Τρίτη στον Κορυδαλλό, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών του κόμματος.

    Διαβάστε επίσης:

    «Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

    [02] Νέο ραντεβού με την τρόικα

    Με τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, σήμερα νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών, θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίες άρχισαν στις 22 Σεπτεμβρίου πέρυσι. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες ότι έχει μεν επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Ενώ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «έχουμε διατρέξει όλα τα κείμενα, υπάρχουν διαφορές, ωστόσο είναι εντοπισμένες». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την απουσία των επικεφαλής της τρόικας, οι συζητήσεις συνεχίζονταν όλο αυτό το διάστημα, σε υπηρεσιακό επίπεδο, με τα τεχνικά κλιμάκια.

    Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, ότι οι διαπραγματεύσεις θα εστιαστούν κυρίως σε διαρθρωτικά θέματα (πχ εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), ενώ παραμένουν υπό συζήτηση τα ζητήματα των φόρων υπέρ τρίτων και της μείωσης κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών.

    [03] Ένας Έλλήνας τραυματίας από την έκρηξη στη Νέα Υόρκη

    Ένας Έλληνας που εμφανιζόταν ως αγνοούμενος από τη χθεσινή έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον 42χρονο ομογενή Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος αναζητείτο από την οικογένειά του. Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, δεν είχε υπάρξει καμία ένδειξη ότι ο Παναγόπουλος βρισκόταν στα τρία νοσοκομεία που νοσηλεύονται τραυματίες, αφήνοντας έτσι την οικογένειά του με τη φοβερή αίσθηση ότι μπορεί να είχε θαφτεί κάτω από τα ερείπια.

    Ο Παναγόπουλος διέμενε στο δεύτερο όροφο του ενός κτιρίου που κατέρρευσε και είχε μιλήσει τηλεφωνικά με τη σύζυγό του Lisbeth Perez, 45 λεπτά πριν από την έκρηξη. Εν τω μεταξύ, αδιασταύρωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για την πιθανότητα να υπάρχουν άλλα δυο ελληνικά ονόματα στον κατάλογο των αγνοουμένων. Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 4 νεκρούς, 74 τραυματίες και 9 αγνοούμενους, ενώ μερικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναζητούνται 12 άτομα.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών και τα όσα ανέφερε χθες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, η ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε δυο κτίρια οφείλεται σε διαρροή αερίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 March 2014 - 6:30:26 UTC