Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Σταθάκης: «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»
  • [02] Κ. Παπούλιας: «Οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης»
  • [03] Στο Δουβλίνο ο Αλ. Τσίπρας στις 10 - 11 Μαρτίου
  • [04] Ο Φαμπιούς προειδοποιεί τη Μόσχα με αυστηρότερες κυρώσεις
  • [05] Σ. Ναρίσκιν: Το ρωσικό κοινοβούλιο θα σεβαστεί την «ιστορική επιλογή» της Κριμαίας στο δημοψήφισμα
  • [06] Μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή του Κλωντ Ντεμπυσί
  • [07] H ελονοσία «σκαρφαλώνει» σε ολοένα μεγαλύτερα υψόμετρα

  • [01] Γ. Σταθάκης: «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»

    «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μίλησε για «παραποίηση» χθεσινής του δήλωσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

    «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι η δανειακή σύμβαση και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η αναστολή πληρωμής τόκων μέχρις ότου επανέλθει η οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η παραποίηση δηλώσεων από αφελείς μπορεί να απευθύνεται μόνο σε αφελείς» είπε ο κ. Σταθάκης.

    [02] Κ. Παπούλιας: «Οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης»

    Την ανάγκη «να εμπεδωθούν κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με το φύλο στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνική ζωή, στο οικογενειακό περιβάλλον» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο οποίος επισημαίνει ότι «παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί οι γυναίκες εξακολουθούν να πέφτουν θύματα πρωτοφανούς βίας, αδικίας και εκμετάλλευσης. Οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

    «Τιμάμε τους αγώνες της γυναίκας για ισότητα στα ατομικά και στα κοινωνικά δικαιώματα» τονίζει ο κ. Παπούλιας και εύχεται «του χρόνου τέτοια μέρα, εκτός από μηνύματα σεβασμού στα δικαιώματα των γυναικών, να έχουμε να αναφερθούμε και σε συγκεκριμένες κατακτήσεις».

    [03] Στο Δουβλίνο ο Αλ. Τσίπρας στις 10 - 11 Μαρτίου

    Κεντρικός ομιλητής σε διεθνές συνέδριο, στο Δουβλίνο, θα είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην ιρλανδική πρωτεύουσα, στις 10 - 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής. Το πρόγραμμα της επίσκεψής του Α. Τσίπρα στο Δουβλίνο περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με βουλευτές, κόμματα της Αριστεράς, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα, καθώς και με την ελληνική κοινότητα της Ιρλανδίας.

    Το διεθνές συνέδριο συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (Dublin City University) με το ευρωπαϊκό δίκτυο Transform! Europe με γενικό τίτλο «Να αμφισβητήσουμε το νόμο της τρόικας, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», στο οποίο θα εξεταστούν οι οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και οι αντιστάσεις και οι πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή πληθώρας πολιτικών εκπροσώπων, διανοουμένων και εκπρόσωπων κοινωνικών φορέων. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για μια αριστερή εναλλακτική πολιτική για την επανίδρυση της Ευρώπης.

    [04] Ο Φαμπιούς προειδοποιεί τη Μόσχα με αυστηρότερες κυρώσεις

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα ότι αν δεν επιτύχει ο πρώτος γύρος κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για τη στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία, ενδεχομένως να ακολουθήσει και δεύτερος γύρος με στόχο ρωσικές επιχειρήσεις και άτομα του περιβάλλοντος του προέδρου Πούτιν.

    «Αν δεν υπάρξουν πολύ άμεσα αποτελέσματα, θα ληφθούν νέα μέτρα εις βάρος των υπευθύνων και εις βάρος ρωσικών επιχειρήσεων» δήλωσε ο Λοράν Φαμπιούς στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Μπορεί να είναι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, ακυρώσεις ή άρνηση έκδοσης βίζας» πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί. Ο Φαμπιούς χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ουκρανία «μία σοβαρή κρίση, ίσως μία από τις σοβαρότερες μετά τον Ψυχρό Πόλεμο».

    [05] Σ. Ναρίσκιν: Το ρωσικό κοινοβούλιο θα σεβαστεί την «ιστορική επιλογή» της Κριμαίας στο δημοψήφισμα

    Το ρωσικό κοινοβούλιο θα σεβαστεί την «ιστορική επιλογή» της Κριμαίας στο δημοψήφισμα που θα προτείνει στους ψηφοφόρους την ένωση της ουκρανικής χερσονήσου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου. «Θα σεβαστούμε την ιστορική επιλογή του πληθυσμού της Κριμαίας» δήλωσε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, στη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα με μια αντιπροσωπεία του περιφερειακού κοινοβουλίου της Κριμαίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι Ρώσοι βουλευτές θα ψήφιζαν υπέρ της ένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

    «Θα υποστηρίξουμε την ελεύθερη και δημοκρατική επιλογή του πληθυσμού της Κριμαίας» πρόσθεσε.

    [06] Μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή του Κλωντ Ντεμπυσί

    Τη ζωή και τον μουσικό κόσμο του διάσημου Γάλλου συνθέτη Κλωντ Ντεμπισί, συστήνουν απόψε στο κοινό, σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση στον Ιανό, τέσσερις εξαίρετοι Έλληνες καλλιτέχνες η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη, η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος και η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου. Η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του cd/βιβλίου «Claude Debussy, La Μusique a moi», καθώς πρόκειται για το πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα της επιτυχημένης παράστασης που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το Δεκέμβρη του 2012 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών.

    Τα έργα του σημαντικότερου ιμπρεσιονιστή συνθέτη, στην παράσταση «La musique a moi» ερμηνεύουν η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη- στην οποία ανήκει η ιδέα του εγχειρήματος- και ο Διονύσης Μαλλούχος στο πιάνο, ενώ τραγουδά η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Τα κείμενα αφηγείται η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

    [07] H ελονοσία «σκαρφαλώνει» σε ολοένα μεγαλύτερα υψόμετρα

    Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόσο η ελονοσία θα κερδίζει έδαφος, κατακτώντας περιοχές πιο βορινές και πιο ορεινές, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Η μελέτη δείχνει ότι, με το πέρασμα του χρόνου, τα υψίπεδα και τα βουνά που σήμερα είναι προστατευμένα από την ελονοσία, θα γίνουν ευάλωτα, καθώς το παράσιτο της λοιμώδους νόσου θα «σκαρφαλώνει» σε ολοένα μεγαλύτερα υψόμετρα. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να συνδυαστεί με την παράλληλη τάση της ελονοσίας να κινείται σταδιακά από τον θερμότερο Νότο προς τον πιο κρύο Βορρά.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας Μερσέντες Πασκουάλ του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, μελέτησαν τις διαχρονικές εξάρσεις της ελονοσίας στα υψίπεδα της Αιθιοπίας και της Κολομβίας. Απομονώνοντας άλλους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εξάπλωση της ελονοσίας (προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών - φορέων, αντίσταση του πληθυσμού στα φάρμακα, διακυμάνσεις των βροχοπτώσεων κ.α.), βρήκαν ότι χωρίς αμφιβολία τα περιστατικά της νόσου εμφανίζονται σε πιο μεγάλα υψόμετρα, όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν, αντίθετα, το θερμόμετρο πέφτει για κάποια χρόνια, τότε υποχωρεί και η ελονοσία σε μικρότερα υψόμετρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2014 - 9:30:23 UTC