Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες επισκέπτονται οι Κ. Παπούλιας και Γ. Γκάουκ
  • [02] Στο Δουβλίνο ο πρωθυπουργός για το συνέδριο του ΕΛΚ
  • [03] «Κόκκινες γραμμές» σε εργασιακά, απολύσεις για το 2015 και γάλα
  • [04] Πούτιν: Εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές με τις ΗΠΑ για το θέμα της Ουκρανίας
  • [05] Ομπάμα και Άμπε συμφωνούν πως οι κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια ειρήνη
  • [06] Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία
  • [07] Ο Ερντογάν απειλεί να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube
  • [08] «Σημαντική» συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Α. Μέρκελ στο Δουβλίνο
  • [09] Όταν η swing έγινε μόδα στην Ελλάδα

  • [01] Το μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες επισκέπτονται οι Κ. Παπούλιας και Γ. Γκάουκ

    Στα Γιάννενα και το δημοτικό διαμέρισμα Λιγκιάδων μεταβαίνουν σήμερα το μεσημέρι οι Πρόεδροι της Ελλάδας και της Γερμανίας, Κάρολος Παπούλιας και Γιόακιμ Γκάουκ. Στους Λιγκιάδες τον Οκτώβριο το 1943, οι Γερμανοί είχαν εκτελέσει 81 κατοίκους και μέλη της εβραϊκής κοινότητας. Νωρίτερα, ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών νεοφυών καινοτόμων εξαγωγικών επιχειρήσεων. Στα Γιάννενα, ο κ. Γκάουκ θα επισκεφθεί και την τοπική Συναγωγή και θα έχει συνάντηση με μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Ιωαννίνων.

    «Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περικοπές. Ο κοινωνικά δίκαιος επιμερισμός των βαρών είναι επιβεβλημένος, αλλά δεν αρκεί...η βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να επιτευχθεί μόνο παραλλήλως με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις. Και αυτές δεν πρόκειται να γίνουν εάν δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος».Με αυτή τη διατύπωση έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τα προβλήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης, στην προσφώνησή του στον Γερμανό ομόλογό του, Γιόακιμ Γκάουκ, στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε χθες βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας έθεσε και τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.

    Με τη παρότρυνση να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις με τόλμη και χωρίς δισταγμούς για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση αλλά και με επανάληψη της σταθερής θέσης της Γερμανίας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική, παρά μόνον ηθικής και πολιτικής τάξεως ανάληψη ευθύνης, όπως είπε χαρακτηριστικά, για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, απάντησε ο Γερμανός Πρόεδρος Γιόακιμ Γκάουκ, στον Κάρολο Παπούλια, στην αντιφώνησή του.

    [02] Στο Δουβλίνο ο πρωθυπουργός για το συνέδριο του ΕΛΚ

    Στη συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Δουβλίνο. Χθες βράδυ παρακάθισε στο δείπνο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

    Ο πρωθυπουργός έχει προτείνει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το χρίσμα του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν.

    [03] «Κόκκινες γραμμές» σε εργασιακά, απολύσεις για το 2015 και γάλα

    Με τρεις «κόκκινες γραμμές» διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικας. Όπως αποκάλυψε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση δεν δέχεται να νομοθετήσει:

    - Για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    - Για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015

    - Για να αλλάξει η πρόταση της ελληνικής πλευράς για το γάλα.

    Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι πολιτική απόφαση να μην νομοθετήσουμε» υποχωρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας. Πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι εάν χρειαστεί μια υποχώρηση από τα τρία αυτά ζητήματα, αυτή θα αφορά στο θέμα του γάλακτος.

    Από τις έως σήμερα διαπραγματεύσεις κατέστη απολύτως σαφές ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα των τραπεζών, που παραμένουν το μεγαλύτερο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν οι απαιτήσεις της τρόικας για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς.

    Το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η ελληνική συμβιβαστική πρόταση για τις τράπεζες παραμένει στο τραπέζι και πως «ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο Eurogroup» και σε πολιτική λύση για αυτό το θέμα. Προσθέτοντας, ότι είναι πιθανόν να υπάρξουν επιπρόσθετες συζητήσεις την Κυριακή στις Βρυξέλλες (στο περιθώριο της προετοιμασίας του Eurogroup της Δευτέρας) με αξιωματούχους του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, κατά πολύ υψηλότερα ιστάμενους των κ. Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ.

    [04] Πούτιν: Εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές με τις ΗΠΑ για το θέμα της Ουκρανίας

    Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η απόσταση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ παραμένει μεγάλη στο θέμα της Ουκρανίας, πρόσθεσε όμως πως οι δύο χώρες δεν πρέπει να θυσιάσουν τις σχέσεις τους εξαιτίας μιας διαφωνίας για ένα μεμονωμένο, αν και πολύ σημαντικό, διεθνές πρόβλημα. Σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε σήμερα από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος ηγέτης είπε στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πως οι νέοι ηγέτες της Ουκρανίας, οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία μ' ένα αντισυνταγματικό πραξικόπημα, επέβαλαν «απολύτως παράνομες αποφάσεις στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιφέρειες και στην περιφέρεια της Κριμαίας».

    Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που διήρκεσε μια ώρα, ο Ομπάμα κάλεσε τον Πούτιν να δεχθεί τους όρους για μια διπλωματική επίλυση της σύγκρουσης, η οποία έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Χθες, το κοινοβούλιο της νότιας ουκρανικής περιφέρειας της Κριμαίας ψήφισε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου για να γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κινήσεις για τις οποίες οι φιλοδυτικοί ηγέτες στο Κίεβο υποστηρίζουν πως παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία

    Ομπάμα και Άμπε συμφωνούν πως οι κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια ειρήνη

    [05] Ομπάμα και Άμπε συμφωνούν πως οι κινήσεις της Μόσχας στην Ουκρανία απειλούν την παγκόσμια ειρήνη

    Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και συμφώνησαν ότι η επέμβαση της Ρωσίας εκεί απειλεί την παγκόσμια ειρήνη, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Λευκός Οίκος.

    «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν απειλή για τι διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και υπογράμμισαν τη σημασία της διαφύλαξης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» αναφέρει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών. «Δεσμεύθηκαν να εργασθούν με άλλους εταίρους της G-7 (σ.σ.: η Ομάδα των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών) για να επιμείνουν ότι η Ρωσία οφείλει να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και τις δεσμεύσεις της έναντι της κυριαρχίας της Ουκρανίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [06] Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Πούτιν για την Ουκρανία

    Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για μία ώρα με θέμα την κρίση στην Ουκρανία, με τον Αμερικανό πρόεδρο να ζητά από τον Ρώσο ομόλογό του να αποδεχτεί τους όρους μιας ενδεχόμενης διπλωματικής λύσης.

    Στη δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία τους κατά τις τελευταίες έξι μέρες, ο Ομπάμα υπογράμμισε στον Πούτιν ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας αυτής, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε ότι η Ρωσία παραβίασε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, κάτι που μας οδήγησε να λάβουμε μέτρα αντιποίνων, σε συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    [07] Ο Ερντογάν απειλεί να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube

    Ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχει εμπλακεί σε ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, απείλησε να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ. «Υπάρχουν νέα μέτρα που λαμβάνουμε στον τομέα αυτό μετά τις 30 Μαρτίου ( ... ) καθώς και η απαγόρευση (για το YouTube και το Facebook )», δήλωσε ο Ερντογάν στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ATV.

    Μία ημέρα νωρίτερα ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης εμφανίστηκε και πάλι αγανακτισμένος για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που αποκαλύφθηκαν, μιλώντας για «ανηθικότητα» και κατηγορώντας τους αντιπάλους του ότι σχεδιάζουν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του. Ο Ερτογάν υποσχέθηκε την Τετάρτη να αποχωρήσει από την πολιτική αν το κόμμα του δεν κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στις 30 Μαρτίου.

    [08] «Σημαντική» συνάντηση Ν. Αναστασιάδη - Α. Μέρκελ στο Δουβλίνο

    Συνάντηση, που χαρακτηρίστηκε πολύ σημαντική, θα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την Καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου των αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σήμερα στο Δουβλίνο.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο αναμένεται να τεθούν το Κυπριακό και η οικονομία, όπως δήλωσαν ενημερωμένες πηγές.

    [09] Όταν η swing έγινε μόδα στην Ελλάδα

    Έχοντας τις βάσεις της στις αρχές του περασμένου αιώνα, η swing μουσική, αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με όλο και περισσότερους καλλιτέχνες να «προσηλυτίζονται» στο είδος. Η μουσική που κάνει το κοινό να λικνίζεται ασταμάτητα στους ρυθμούς της, με τη ρετρό αισθητική της, έρχεται για να αλλάξει ριζικά τα μουσικά πράγματα. Το μουσικό αυτό και χορευτικό είδος που γεννήθηκε στην Αμερική την περίοδο του μεσοπολέμου, αποτελεί ουσιαστικά ένα ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και στη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία.

    Για τη μουσική τους, μίλησαν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ανερχόμενοι μουσικοί από συγκροτήματα που χτίζουν βήμα βήμα την καριέρα τους, με την κυκλοφορία των πρώτων τους δίσκων αλλά και με τις εμφανίσεις τους σε γνωστές σκηνές τις Αθήνας, δηλώνοντας έτσι δυναμικά την παρουσία τους στον χώρο. Ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι και οι «JazzMatazz», οι οποίοι συστάθηκαν στα τέλη του 2011.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 March 2014 - 7:30:27 UTC