Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου με επίκεντρο τρόικα και Ουκρανία
  • [02] Διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων στην Αθήνα
  • [03] Κατασχέθηκαν στην Αμφιλοχία 213 κιλά χασίς που είχαν προορισμό την Αθήνα
  • [04] Στην Αθήνα αγελαδοτρόφοι από όλη τη χώρα
  • [05] Η Ρωσία πούλησε δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει το ρούβλι
  • [06] Αν. Μαυρογιάννης: Στα «βαθιά» οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [07] Λ. Φαμπιούς: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
  • [08] Συνάντηση Λαβρόφ με τους δυτικούς ομολόγους του, για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην Κριμαία
  • [09] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία

  • [01] Σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου με επίκεντρο τρόικα και Ουκρανία

    Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα αλλά και οι εξελίξεις με την Ουκρανία θα τεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης που θα έχουν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 3 μετά το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Στη σύσκεψη, κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα ενημερώσει για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

    [02] Διαμαρτυρία αγελαδοτρόφων στην Αθήνα

    Συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούν από τις 11:00 αγελαδοτρόφοι από όλη τη χώρα, που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιχειρούμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Αντιπροσωπεία τους θα επιδιώξει συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ενώ αργότερα το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.

    Στη μια μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

    [03] Κατασχέθηκαν στην Αμφιλοχία 213 κιλά χασίς που είχαν προορισμό την Αθήνα

    Ποσότητα 213 κιλών χασίς, εντόπισαν και κατέσχεσαν τα μεσάνυχτα στην Αμφιλοχία, άνδρες της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας από την Άρτα, μέσα σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος ο οποίος και συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο.

    Οι αστυνομικοί έφθασαν στον εντοπισμό του αυτοκινήτου, αξιοποιώντας πληροφορίες. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ., βρήκαν 198 συσκευασίες χασίς, μέσα σε σάκους. Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα στην Ήπειρο, έχουν κατασχεθεί 2,6 τόνοι χασίς, που προέρχονταν από την Αλβανία.

    [04] Στην Αθήνα αγελαδοτρόφοι από όλη τη χώρα

    Συγκέντρωση στην Πλατεία Κάνιγγος αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 11:00 αγελαδοτρόφοι από όλη την χώρα που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επιχειρούμενη επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Αντιπροσωπεία τους θα επιδιώξει συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά, ενώ αργότερα το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο.

    Στη μια μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

    [05] Η Ρωσία πούλησε δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει το ρούβλι

    Η Ρωσία πούλησε τη Δευτέρα ξένα νομίσματα αντί ποσού ρεκόρ 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να στηρίξει το ρούβλι το οποίο δεχόταν ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

    Η κεντρική τράπεζα της χώρας πούλησε ξένα νομίσματα για να αγοράσει ρούβλια, ώστε να περιορίσει την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος σε ελεύθερη πτώση μετά το πράσινο φως που έδωσε η ρωσική Άνω Βουλή στον Βλαντίμιρ Πούτιν για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, προκαλώντας πανικό στις αγορές.

    [06] Αν. Μαυρογιάννης: Στα «βαθιά» οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    Στα «βαθιά» έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών στο Κυπριακό, δήλωσε ο διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ ανέφερε ότι συζητούνται ταυτόχρονα όλα τα κεφάλαια και τα θέματα που απασχολούν τις δύο πλευρές. Αναφερόμενος στις επαφές του στην 'Αγκυρα, ο κ. Μαυρογιάννης, σημείωσε ότι διαπίστωσε πως στην όλη επιχειρηματολογία της Τουρκίας επικρατούσε η ιδέα μιας νέας προσέγγισης των πραγμάτων, η οποία αν όντως επιβεβαιωθεί στην πράξη, μπορεί να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες για λύση.

    Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουρτρέτ Οζερσάι δήλωσε ότι ύστερα από συνάντηση που είχε χθες με τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη, έγινε καθαρότερη η εικόνα για το είδος της λύσης που επιδιώκουν οι δύο πλευρές. Τόνισε, επίσης, ότι επί κάποιων ζητημάτων υπήρξε καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι συζητήθηκαν θέματα εκλογής της ομόσπονδης κυβέρνησης, των ομόσπονδων αρχών και ζητήματα που αφορούν το περιουσιακό. Ο Κουρτρέτ Οζερσάι ανέφερε, ακόμη, πως αν ο στόχος είναι ένας «ομόσπονδος συνεταιρισμός» -κατά την έκφρασή του- δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην εξευρεθεί λύση.

    [07] Λ. Φαμπιούς: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

    Οι ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ που πρόκειται να συναντηθούν εκτάκτως στις Βρυξέλλες αύριο Πέμπτη για να συζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, ενδεχομένως να αποφασίσουν την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία αν δεν έχει υπάρξει «αποκλιμάκωση» μέχρι τότε, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

    Ο Φαμπιούς είπε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV ότι αυτού του τύπου τα μέτρα μπορεί να περιλαμβάνουν πάγωμα θεωρήσεων αδειών εισόδου στην ΕΕ, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών και πάγωμα των συνομιλιών σχετικά με τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Φαμπιούς πριν από τις συνομιλίες με τους ομολόγους του από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και άλλες χώρες στο περιθώριο της Συνόδου για τον Λίβανο στη γαλλική πρωτεύουσα.

    [08] Συνάντηση Λαβρόφ με τους δυτικούς ομολόγους του, για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην Κριμαία

    Στο Παρίσι αναμένονται οι επικεφαλής της αμερικανικής και ρωσικής διπλωματίας Τζων Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ για να συμμετέχουν στη συνάντηση της Διεθνούς ομάδας για την υποστήριξη του Λίβανου, που θα ξεκινήσει στις 14:00 ώρα Ελλάδας στο προεδρικό μέγαρο. Η συνάντηση αναμένεται να επισκιασθεί από την κρίση στην Ουκρανία, παραμονή μάλιστα της αυριανής συνάντησης κορυφής στις Βρυξέλλες για την αναζήτηση μιας διεξόδου στη διένεξη με τη Ρωσία. Το γεγονός ότι οι συζητήσεις δεν θα περιορισθούν στον Λίβανο το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την ευκαιρία χθεσινοβραδυνής του ομιλίας στο ετήσιο δείπνο που οργανώνει το Συμβούλιο των Εβραϊκών Ιδρυμάτων της Γαλλίας (Crif ).

    Θα είναι η πρώτη φορά από μετά το Σαββατοκύριακο που τα ρωσικά στατεύματα πήραν τον έλεγχο της Κριμαίας, που ο Σ. Λαβρόφ συναντιέται με τους δυτικούς ομολόγους του, τον Λοράν Φαμπιούς τον Βρετανό Γουίλιαμ Χέιγκ και τον αμερικάνο Τζων Κέρι, ενώ το βράδυ της Δευτέρας είχε συναντήσει στην Ελβετία τον Γερμανό ομόλογό του. Ολοι αυτοί οι υπουργοί έχουν καταγγείλει τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, μετά την επέμβασή της στην Κριμαία.

    [09] Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την κρίση στην Ουκρανία

    Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και συζήτησαν μια πιθανή επίλυση της κρίσης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα. Οι Ομπάμα και Μέρκελ συζήτησαν τη δυνητική λύση στην κρίση της Ουκρανίας την οποία πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν, όπως σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με αυτήν η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την Κριμαία πίσω στις βάσεις και θα επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να εξασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των Ρώσων, όπως ανέφερε ο αξιωματούχος. Ο Ομπάμα συζήτησε επίσης με την Μέρκελ ότι αυτή η λύση θα περιλαμβάνει την άμεση συνεργασία της Ρωσίας με τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής της G-8 που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, τον προσεχή Ιούνιο, εκτός εάν υπάρξει ρωσική αντιστροφή στην κρίση της Ουκρανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 March 2014 - 9:30:27 UTC