Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη αναβάθμισης της θέσης της Ευρώπης και της επιρροής της στον κόσμο
  • [02] Στο αγκυροβόλιο του Πειραιά δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία
  • [03] Η Ουκρανία επικύρωσε συμφωνία για τη χορήγηση δανείων 610 εκατ. ευρώ από την ΕΕ
  • [04] Με οικονομικά αντίποινα απειλεί το Κρεμλίνο τις ΗΠΑ
  • [05] Με άνοδο 3% άνοιξε το χρηματιστήριο της Μόσχας - Ανάκαμψη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • [06] Η απασχόληση των νέων στο επίκεντρο διάσκεψης στην Καβάλα
  • [07] Εντολή Πούτιν να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα στις βάσεις τους
  • [08] Εβδομήντα οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα
  • [09] Ανακαλύφθηκε σπάνια γενετική μετάλλαξη που προστατεύει από τον διαβήτη

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Ανάγκη αναβάθμισης της θέσης της Ευρώπης και της επιρροής της στον κόσμο

    Την ανάγκη δρομολόγησης «ενός νέου ευρωπαϊκού Οδικού Χάρτη που να οδηγεί στην ίδρυση του λεγόμενου ευρωπαϊκού κράτους, με πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση της θέσης της Ευρώπης και της επιρροής της στον κόσμο» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στη Βοστώνη για το μέλλον της Ευρώπης.

    «Δεν είναι η αποτυχία του ευρωπαϊκού ιδεώδους που οδήγησε στην κρίση, αλλά η απουσία πολιτικής βούλησης και οράματος. Η Ευρώπη δεν απέτυχε. Τα έθνη κράτη και οι πολιτικές ελίτ απέτυχαν» εκτίμησε ο κ. Αβραμόπουλος, προειδοποίησε για «μια νέα μορφή διάκρισης που διαχωρίζει την Ευρώπη σε μία ζώνη προόδου από τη μία και μια ζώνη χρέους από την άλλη, μια διάκριση που δεν ακυρώνει μόνο την ιδέα μιας κοινής Ευρωπαϊκής εστίας και υποδαυλίζει την αρχή της κοινωνικής συνοχής, αλλά πολύ περισσότερο απειλεί τη δημοκρατία στην Ευρώπη» και πρόσθεσε: «Η άνοδος του εξτρεμισμού, του λαϊκισμού και σε ορισμένες χώρες του φασισμού, αποτελεί ενσάρκωση αυτής της απειλής».

    [02] Στο αγκυροβόλιο του Πειραιά δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία

    Στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κατέπλευσαν δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία, στο πλαίσιο προγραμματισμένης εθιμοτυπικής επίσκεψης. Πρόκειται για τα αεροπλανοφόρα USS George H. W. Bush και το USS Philippine Sea.

    Τα δύο πλοία αναμένεται να αποπλεύσουν από τον Πειραιά την Παρασκευή 07/03.

    [03] Η Ουκρανία επικύρωσε συμφωνία για τη χορήγηση δανείων 610 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

    Το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία του Φεβρουαρίου 2013 για την χορήγηση δανείων ύψους 610 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η συμφωνία δεν είχε επικυρωθεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    [04] Με οικονομικά αντίποινα απειλεί το Κρεμλίνο τις ΗΠΑ

    Μία επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος», ενώ η Μόσχα θα εκμηδενίσει την οικονομική της εξάρτηση από τις ΗΠΑ προειδοποίησε το Κρεμλίνο. Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξαιτίας της Ουκρανίας, η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκασθεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.

    Ο Σεργκέι Γκλαζίεφ, σύμβουλος στο Κρεμλίνο, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από την ρωσική ηγεσία στη διατύπωση σκληρών θέσεων, αλλά δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, πρόσθεσε ότι, εάν η Ουάσινγκτον παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία ρωσικών επιχειρήσεων και ιδιωτών, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.

    [05] Με άνοδο 3% άνοιξε το χρηματιστήριο της Μόσχας - Ανάκαμψη και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Με άνοδο κατά τουλάχιστον 3% άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Μόσχας, μετά τη βουτιά πάνω από 10% που κατέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση όπου επικράτησε πανικός στους επενδυτές απέναντι στις συνέπειες για τη ρωσική οικονομία μιας ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία. Ο δείκτης Micex σημείωσε άνοδο 3,20% και ο δείκτης RTS άνοδο 3,30%. Οι χρηματαγορές ανακτούν το ρυθμό τους, μετά τη χθεσινή βουτιά στις συναλλαγές και στην ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος, όπου οι δείκτες Micex και RTS έκλεισαν με πτώση 10,79% και 12,01% αντίστοιχα.

    Το ρούβλι ενισχύεται επίσης, μετά τη χθεσινή πτώση ρεκόρ της ισοτιμίας του έναντι του δολαρίου και του ευρώ. Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες αύξηση του επιτοκίου στο 7% (έναντι 5,5% παλαιότερα) προκειμένου να αποκαταστήσει τη «χρηματοπιστωτική σταθερότητα». Ανάκαμψη σημειώνουν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη βουτιά που κατέγραψαν στις χθεσινές συνεδριάσεις τους εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, η οποία ωστόσο συνεχίζει να ανησυχεί ιδιαίτερα τους επενδυτές.

    [06] Η απασχόληση των νέων στο επίκεντρο διάσκεψης στην Καβάλα

    Την πεποίθηση ότι η ΕE θα συνεχίσει να ενισχύει, σε θέματα εργασίας και ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, τις περιφέρειες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, εξέφρασε από την Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα απασχόλησης Λάζλο Άντορ. Ο κ. Άντορ επισκέπτεται την Ελλάδα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) με αφορμή τη συμμετοχή του στη διάσκεψη που διοργανώνεται σήμερα στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με θέμα: «Ο ρόλος των Περιφερειών στην εφαρμογή της Εγγύησης για τη Νεολαία 2014- 2020».

    Στην Καβάλα ο Ευρωπαίος επίτροπος Απασχόλησης επισκέφθηκε δυο κοινωνικές δομές που χρηματοδοτήθηκαν και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και λειτουργούν στην πόλη. Πρόκειται για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ) και τον πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό της συνοικίας Νεάπολης.

    [07] Εντολή Πούτιν να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα στις βάσεις τους

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στα στρατεύματα που συμμετείχαν σε στρατιωτικά γυμνάσια αυτή την εβδομάδα στην κεντρική και δυτική Ρωσία να επιστρέψουν στις βάσεις τους αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα εκπρόσωπο του Κρεμλίνου κι αναμεταδίδει το Ρόιτερς. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και τα οποία η Μόσχα αρνείται ότι συνδέονται με τα γεγονότα στην Ουκρανία, υπήρξαν επιτυχημένα.

    Τα στρατιωτικά γυμνάσια ολοκληρώθηκαν όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Ρώσος πρόεδρος παρακολούθησε χθες Δευτέρα την τελευταία ημέρα των ασκήσεων. «Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή προς όλα τα στρατεύματα και τις μονάδες που μετείχαν στα στρατιωτικά γυμνάσια, να επιστρέψουν στις βάσεις τους» δήλωσε ο Πεσκόφ. Δεν υπήρξε αναφορά σε κινήσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.

    Διαβάστε επίσης:

    Διπλωματικός «πυρετός» για την κρίση στην Ουκρανία

    [08] Εβδομήντα οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα

    Τους 70 έφθασαν οι θάνατοι από τη γρίπη, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία ανεβάζουν στα 208 τα άτομα που έχουν νοσηλευθεί συνολικά με γρίπη, ενώ αυτήν τη στιγμή 53 ασθενείς παραμένουν σε ΜΕΘ.

    Οι περισσότεροι ασθενείς δεν είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη και είναι επιβαρυμένοι με χρόνια νοσήματα επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι οποίοι εκτιμούν ότι το φαινόμενο της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε αποδρομή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

    [09] Ανακαλύφθηκε σπάνια γενετική μετάλλαξη που προστατεύει από τον διαβήτη

    Μια διεθνής ερευνητική ομάδα εντόπισε για πρώτη φορά μεταλλάξεις σε ένα γονίδιο, οι οποίες μειώνουν σημαντικά -κατά τα δύο τρίτα- τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ακόμα και σε ανθρώπους που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου λόγω παχυσαρκίας, ηλικίας και άλλων παραγόντων. Όσοι έχουν αυτό το γονίδιο, παράγουν περισσότερη ινσουλίνη στο πάγκρεάς τους και, παράλληλα, έχουν μικρότερο επίπεδο σακχάρου στο αίμα τους. Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται μια γενετική μετάλλαξη με προστατευτική δράση για τον διαβήτη.

    Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι, σε επόμενο στάδιο, θα βρουν ένα φάρμακο που θα μιμείται την προστατευτική δράση του εν λόγω γονιδίου, πράγμα που θα ανοίξει νέους θεραπευτικούς δρόμους για τη συγκεκριμένη ασθένεια, η οποία τείνει να εξελιχτεί σε παγκόσμια επιδημία, καθώς από αυτήν εκτιμάται ότι πάσχουν πάνω από 300 εκατ. άνθρωποι. Ήδη οι φαρμακευτικές εταιρίες Pfizer (που χρηματοδότησε τη μελέτη) και Amgen (η ισλανδική θυγατρική της εταιρία γενετικών ερευνών deCODE συνέβαλε στην έρευνα) ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν άμεσα έρευνες για ένα νέο φάρμακο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 March 2014 - 9:30:24 UTC