Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Βουδούρη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας
  • [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Και οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στον Ωρωπό θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Β. Ελλάδα
  • [04] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [05] Τηλεκατευθυνόμενοι νανοκινητήρες τοποθετήθηκαν μέσα σε ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα
  • [06] Το πρώτο ασύρματο κοχλιακό εμφύτευμα αυτιού

  • [01] Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Βουδούρη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

    Αρνητική στάση κράτησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, απέναντι στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πραγματοποιήθηκε μακρά και διεξοδική συζήτηση που κατέληξε σε ψηφοφορία, από την οποία η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη δεν έλαβε θετική ψήφο. Αντίθετα 9 ψήφισαν κατά και 4 λευκό.

    Η Νομαρχιαρχή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ζητεί να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να υπάρξει επιλογή άλλου προσώπου στη βάση των προτάσεων που έχουν κατατεθεί στις δύο συνεδριάσεις του Συντονιστικού της Περιφέρειας που συνεδρίασε στις 19 & 31 Ιανουαρίου.

    Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής έδωσε το "παρών" και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

    [02] Μ. Χρυσοχοΐδης: Και οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στον Ωρωπό θα εξαιρεθούν από τις αυξήσεις στα διόδια

    Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν και όσοι έχουν εξοχικά στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, τόνισε με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να πάρουν και αυτοί βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους περίπου 40.000 μόνιμους κατοίκους του δήμου Ωρωπού. Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις στα διόδια είναι αυτές που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις Αφίδνες, είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν.

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στη Β. Ελλάδα

    Με ενίσχυση των μπλόκων που ήδη έχουν στηθεί αλλά και δημιουργία νέων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Β. Ελλάδας, προχωρώντας ταυτόχρονα σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με στελέχη της κυβέρνησης. Ήδη, στον δρόμο προς την Αθήνα βρίσκεται αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας», προκειμένου να έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ επιδιώκεται συνάντηση για αύριο και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Ημαθίας Κώστας Λιολιόπουλος.

    Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες τηρούν στάση αναμονής και δεν αποκλείεται να προβούν σε κάποιου είδους συμβολική κινητοποίηση εντός της ημέρας. Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη, στις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

    Και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας κάλεσε τους κτηνοτρόφους να πυκνώσουν τα μπλόκα συμπαρατασσόμενοι με τα αιτήματα των αγροτών.

    [04] Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

    Η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος τον Απρίλιο, θα ανοίξει το δρόμο και για τη μείωση του χρέους με οποιονδήποτε τρόπο. Χωρίς ωστόσο ευρωπαϊκή και διεθνή ρύθμισή του, το χρέος δεν πρόκειται να γίνει βιώσιμο - εκτίμησε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Π. Λιαργκόβας, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την Έκθεση του Γραφείου του, επί του Προϋπολογισμού του 2013.

    Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του Γραφείου, υποδεικνύοντας προβλέψεις του που κατά τη γνώμη του αποδείχθηκαν λανθασμένες. Στην πραγματικότητα, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν στα 6,65 δισ. ευρώ, (υψηλότερες κατά 540 εκατ. ευρώ έναντι του 2012), ενώ οι συνολικές επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 3,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 420 εκατ. ευρώ έναντι του 2012. Το κράτος έχει ήδη μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κατά 50% το 2013 - ληξιπρόθεσμες οφειλές, που το Δεκέμβριο του 2013 ανέρχονται, μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, στα 4,7 δισ. ευρώ, έναντι 9,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012».

    Ειδική μνεία επεφύλασσε ο κος Σταϊκούρας και στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, το οποίο - όπως τόνισε - θα είναι πολύ υψηλότερο των προβλεπόμενων 812 εκατ. ευρώ (0.4% του ΑΕΠ) και θα φτάσει στα 3,9 δισ. (2,1% του ΑΕΠ), με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών, που αποδέχεται η Eurostat. «Με τις επιπτώσεις της στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκύπτει πρωτογενές έλλειμμα 8,3% του ΑΕΠ» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

    [05] Τηλεκατευθυνόμενοι νανοκινητήρες τοποθετήθηκαν μέσα σε ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα

    Για πρώτη φορά επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να εισάγουν μέσα σε ζωντανά ανθρώπινα κύτταρα μικροσκοπικούς συνθετικούς νανοκινητήρες, τους οποίους μάλιστα πέτυχαν να τους τηλεκατευθύνουν μέσω υπερηχητικών κυμάτων και μαγνητικών δυνάμεων. Οι νανοκινητήρες, που έχουν σχήμα πυραύλου και στην ουσία είναι μεταλλικά σωματίδια, μπορούν να κινούνται μέσα στα κύτταρα και να «προσκρούουν» εκ των έσω πάνω στην κυτταρική μεμβράνη. Η δυνατότητα αυτή μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην ιατρική στο μέλλον, βοηθώντας στη θεραπεία διαφόρων νόσων, όπως ο καρκίνος, μέσω επιλεκτικής καταστροφής των καρκινικών κυττάρων.

    [06] Το πρώτο ασύρματο κοχλιακό εμφύτευμα αυτιού

    Ερευνητές των πανεπιστημίων ΜΙΤ και Χάρβαρντ των ΗΠΑ δημιούργησαν το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα αυτιού για ανθρώπους με σοβαρή απώλεια ακοής. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που βρίσκονται στα όρια της κώφωσης, χρησιμοποιούν τέτοιου είδους εμφυτεύματα και, σε ένα βαθμό τουλάχιστον, μπορούν να ακούνε. Τα υπάρχοντα εμφυτεύματα στον κοχλία του αυτιού, που απευθύνονται σε άτομα για τα οποία δεν είναι επαρκή τα ακουστικά βαρυκοΐας, είναι μικροσκοπικές συσκευές που ενεργοποιούν συνεχώς ηλεκτρικά το ακουστικό νεύρο. Όμως, μέχρι τώρα, συνοδεύονται από ένα εξωτερικό μέρος σε σχήμα μικρού δίσκου, τον επεξεργαστή με την μπαταρία τροφοδοσίας, που προσαρμόζεται στο κρανίο και συνδέεται μέσω σύρματος με το εμφυτευμένο εσωτερικό μέρος (τον ηλεκτρικό διεγέρτη). Η σημαντική καινοτομία είναι ότι για πρώτη φορά καθίσταται περιττό όλο το εξωτερικό τμήμα (επεξεργαστής - μπαταρία) και μένει μόνο το εσωτερικό εμφύτευμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 9:30:24 UTC