Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Ευ. Βενιζέλος
  • [02] Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της GPO
  • [03] Με την κατάθεση της Α. Τσεμπερά συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [04] Αναζητείται από την Αστυνομία ο Κ. Σακκάς
  • [05] Πιστώνονται οι λογαριασμοί δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης
  • [06] Στους καπνούς «πνίγηκε» η Μελβούρνη από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές
  • [07] Για ένα νέο κύμα χιονιά προετοιμάζονται νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ
  • [08] Αρχίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό
  • [09] Ελένη Γερασιμίδου: Τα παιδιά της βιοπάλης δεν προλαβαίνουν να είναι αμήχανα
  • [10] Οι κανόνες της ΕΕ στερούν από τα παιδιά με καρκίνο το δικαίωμα στη δοκιμή νέων φαρμάκων, υποστηρίζουν επιστήμονες

  • [01] Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Ευ. Βενιζέλος

    Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα προεδρεύσει σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της ελληνικής Προεδρίας.

    Στην ημερήσια διάταξη, περιλαμβάνονται, επίσης, η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου, το οποίο θα εστιαστεί σε θέματα ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και απασχόλησης.

    [02] Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της GPO

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις ευρωεκλογές, καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% και η ΝΔ 20,2%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,4% και η ΔΗΜΑΡ με 3,8%.

    Στο ερώτημα «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 42,8% των ερωτηθέντων, έναντι 30% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 26,3% των ερωτηθέντων.

    Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20,8% και η ΝΔ 19%. Και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, και το ΚΚΕ με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%.

    [03] Με την κατάθεση της Α. Τσεμπερά συνεχίζεται η δίκη για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Για 8η μέρα συνεχίζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης.

    Η διαδικασία επαναλαμβάνεται με τη «μαραθώνια» κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά. Η βασική μάρτυρας κατηγορίας, που καταθέτει για 7η συνεχή συνεδρίαση, εξετάζεται από την υπεράσπιση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Γι΄ αυτή την εβδομάδα, το δικαστήριο έχει προγραμματίσει τρεις δικάσιμους (Τρίτη-Πέμπτη).

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση, οι υπερασπιστές του τέως δημάρχου προσκόμισαν στο δικαστήριο στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης έκανε από το 1997 αναλήψεις μετρητών από τα ταμεία του δήμου και λίγη ώρα μετά, αυτά κατέληγαν σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς, ενισχύοντας έτσι τη γραμμή ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν αναλάβει τη διοίκηση του δήμου ο Β. Παπαγεωργόπουλος.

    [04] Αναζητείται από την Αστυνομία ο Κ. Σακκάς

    Ο 30χρονος Κώστας Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (κάτι που ο ίδιος αρνείται), και είχε αφεθεί για δεύτερη φορά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο μήνα, αναζητείται και πάλι από την Αστυνομία από τα μεσάνυχτα, για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

    [05] Πιστώνονται οι λογαριασμοί δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

    Με ποσό που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 19 εκατ. ευρώ θα πιστωθούν την Πέμπτη 13 τρέχοντος, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των 165 χιλιάδων δικαιούχων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης. Σχετική ανάρτηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook - Twitter) έκανε πριν λίγο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

    [06] Στους καπνούς «πνίγηκε» η Μελβούρνη από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές

    Στον καπνό «πνίγηκαν» περιοχές της Μελβούρνης, σήμερα, από τις φωτιές που μαίνονται βορειοδυτικά της. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι φωτιές κατέστρεψαν συνολικά πάνω από 50 σπίτια και περίπου 18 μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται σε όλη τη Βικτώρια. Οι μεγαλύτερες φωτιές είναι στο Κίλμορ, βόρεια της Μελβούρνης όπου έχουν καεί 23.000 εκτάρια, στο Λα Τρομπ Βάλεϊ και στο Ιστ Γκίπσλαντ. Αν και βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο, εντούτοις ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί προειδοποιεί η Μετεωρολογική και υπογραμμίζει ότι δεν αποκλείεται να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Στο μεταξύ η αστυνομία διεξάγει έρευνα καθώς εικάζεται ότι 16 πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό.

    [07] Για ένα νέο κύμα χιονιά προετοιμάζονται νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ

    Αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ προετοιμάζονται για ένα νέο κύμα βαρυχειμωνιάς και καταιγίδων, σχεδόν δύο μόνο εβδομάδες αφότου η σφοδρή πτώση χιονιού παρέλυσε την Ατλάντα και άλλες πόλεις.

    Μια μεγάλη καταιγίδα θα επηρεάσει περιοχές της Λουιζιάνα, του Μισισιπή, της Αλαμπάμα, της Τζόρτια, της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα στα μέσα αυτής της εβδομάδας, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ προειδοποίησε ότι ο πάγος στους δρόμους αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατοστά πάχους. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

    [08] Αρχίζουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό

    Με συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, αρχίζει στις 11.30 το πρωί η νέα φάση των συνομιλιών για συνολική λύση του Κυπριακού. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να χειριστεί με ανοιχτό πνεύμα τη νέα διαδικασία των συνομιλιών. Η σημερινή συνάντηση Αναστασιάδη- Έρογλου θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα και σε αυτήν οι δύο άνδρες, θα επικυρώσουν το κοινό ανακοινωθέν με βάση το οποίο θα γίνουν οι συνομιλίες, οι οποίες στο εξής θα γίνονται από τους διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι. Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα συναντώνται, όταν κρίνεται αναγκαίο από την πορεία των συνομιλιών. Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία, αλλά και οι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν αναμένεται να προβούν σε ενθαρρυντικές, για τη νέα διαδικασία, δηλώσεις.

    [09] Ελένη Γερασιμίδου: Τα παιδιά της βιοπάλης δεν προλαβαίνουν να είναι αμήχανα

    Στη σκηνή μετατρέπεται σε μια γυναίκα σχεδόν θρύλο. Στη ζωή της, είναι πάντα μια αγωνίστρια που ονειρεύεται και ελπίζει ότι μόνο με τη λαϊκή πάλη ο κόσμος θα αλλάξει ουσιαστικά. Κωμικός, από τις πλέον σημαντικές της γενιάς της, η Ελένη Γερασιμίδου, μπορεί να υποδυθεί με ευκολία κωμικούς ρόλους όσο και δραματικούς και να περάσει εύκολα από το ένα είδος στο άλλο. Φέτος στη σκηνή του θεάτρου ΣΗΜΕΙΟ γίνεται Ελένη Τραγγανίδα-Μακρυνιώτη, η τελευταία εν ζωή αντάρτισσα, μεταφέροντας στο κοινό τα βιώματα και τις εμπειρίες μιας 16χρονης τότε κοπέλας που ανέβηκε στο βουνό (1946) για να υπηρετήσει την πατρίδα. Το θεατρικό έργο «Ο ήλιος στην Πέτρα» είναι το έργο που έγραψε η Σοφία Αδαμίδου και σκηνοθέτησε ο Κοραής Δαμάτης. Στην παράσταση τραγουδά η Καλλιόπη Βέττα και τα σκηνικά «υπογράφει» ο Γ. Μεντζικώφ. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συνάντησε την ηθοποιό λίγο πριν την παράσταση και μίλησε μαζί της για το πολιτικό θέατρο, τους αγώνες και τη συντροφικότητα.

    [10] Οι κανόνες της ΕΕ στερούν από τα παιδιά με καρκίνο το δικαίωμα στη δοκιμή νέων φαρμάκων, υποστηρίζουν επιστήμονες

    Τα παιδιά με καρκίνο δεν έχουν πρόσβαση σε δυνητικά σωτήρια φάρμακα, επειδή οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπουν στις φαρμακοβιομηχανίες να παραβλέπουν την ανάγκη για έλεγχο ορισμένων φαρμάκων σε παιδιατρικές δοκιμές, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις ερευνητών.

    Κάνοντας έκκληση για κλείσιμο αυτού του κενού στη νομοθεσία της ΕΕ, επιστήμονες και ειδικοί στην παιδική ογκολογία, υπό την ηγεσία του Βρετανικού Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου (ICR), δήλωσαν ότι η αλλαγή αυτών των κανόνων θα μπορούσε να σώσει τις ζωές πολλών παιδιών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 February 2014 - 7:30:25 UTC