Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Συστράτευση με ισχυροποίηση του ΚΚE
  • [02] Αγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια
  • [03] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Σερραίοι αγρότες
  • [04] Κύπρος: Καθοριστικές εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ
  • [05] Αναστασιάδης: Παντελώς αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το κοινό ανακοινωθέν
  • [06] Δημοψήφισμα στην Ελβετία για επιβολή ή μη περιορισμών στη μετανάστευση από την ΕΕ

  • [01] Δημ. Κουτσούμπας: Συστράτευση με ισχυροποίηση του ΚΚE

    Κάλεσμα συστράτευσης με ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού απηύθυνε ο γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε σημερινή του ομιλία στην Ηλιούπολη υπογραμμίζοντας ότι το δίλλημα των εκλογών είναι «υποταγή ή χειραφέτηση από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων». Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ δίνει ενιαία τη μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς «ενιαία είναι η επίθεση και η πολιτική των μονοπωλίων και της ΕΕ, είναι η ίδια πολιτική επεξεργασμένη από την Ευρωβουλή ως το «τελευταίο» δημοτικό συμβούλιο».

    Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ούτε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης - ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - ούτε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο λαός είναι που θα πληρώνει το χρέος για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος.

    [02] Αγροτικό συλλαλητήριο στη Νίκαια

    Παλλαϊκό αγροτικό συλλαλητήριο είναι σε εξέλιξη στον κόμβο της Νίκαιας επί του οδοστρώματος της εθνικής οδού του οδικού άξονα Πατρών - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (ΠΑΘΕ,) όπου χιλιάδες αγρότες και πολίτες, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων, διαμαρτύρονται για την κυβερνητική πολιτική αλλά και για τα αιτήματα του κλάδου των αγροτών υπό την αυστηρή επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

    Παράλληλα, λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών , η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει θέσεις σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, μέχρι να ολοκληρωθεί η κινητοποίηση διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων που κινούνται στον οδικό άξονα Πατρών - Αθήνας - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων (ΠΑΘΕ) από τον κόμβο Κιλελέρ έως τον κόμβο Πλατυκάμπου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.

    [03] Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Σερραίοι αγρότες

    Συμβολική κατάληψη στο κατάστημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας Σερρών, νυν Πειραιώς, πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο στις 10.00 το πρωί, οι Σερραίοι αγρότες, μετά την απόφαση που πήραν στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, να εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό καθεστώς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννη Τουρτούρα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «οι Σερραίοι αγρότες αποφάσισαν από κοινού να παραμείνουν με τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των δημοτικών διαμερισμάτων, ενώ με αγροτικά αυτοκίνητα πρόκειται να αποκλείσουν την πρώην Αγροτική Τράπεζα Σερρών, νυν Πειραιώς».

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Γιάννη Παναγή, αύριο το μεσημέρι στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων του νομού, πολιτικών, επαγγελματικών και αγροτικών, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών και να αποφασιστεί η από κοινού πολιτική παρέμβαση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη.

    [04] Κύπρος: Καθοριστικές εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ

    Καθοριστικής σημασίας για την πορεία του ΔΗΚΟ είναι οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές, από τις οποίες θα πληρωθούν οι θέσεις του αναπληρωτή προέδρου, του αντιπροέδρου, του γενικού γραμματέα, του οργανωτικού γραμματέα, των 15 αιρετών μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, και των προέδρων και μελών των επαρχιακών επιτροπών.

    Από το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαφανεί, αν το ΔΗΚΟ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, μετά την αποδοχή από τον Κύπριο πρόεδρο του κοινού ανακοινωθέντος για την επανάληψη των συνομιλιών στο Κυπριακό. Με το ανακοινωθέν διαφώνησε έντονα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος. Να σημειωθεί ότι δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές εκλογές έχουν 40.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

    [05] Αναστασιάδης: Παντελώς αβάσιμοι οι ισχυρισμοί για το κοινό ανακοινωθέν

    «Παντελώς αβάσιμους, αστήριχτους και επικίνδυνα αυθαίρετους», χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, ισχυρισμούς, που προβάλλονται για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος στην βάση του οποίου θα αρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ενόψει της συνάντησης του την Τρίτη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, αναφέρει ότι παρακολουθεί με υπομονή, νηφαλιότητα και ιδιαίτερο σεβασμό τις απόψεις και θέσεις, που εκφράζονται από πολιτικούς ηγέτες και άλλους παράγοντες για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος.

    «Αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω με έμφαση ότι, «παρά τα όσα προβάλλονται, δεν έχω παρεκκλίνει ούτε κατά ένα γιώτα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου, είτε έναντι των συναγωνιστών του ΔΗΚΟ, είτε ευρύτερα έναντι του κυπριακού λαού». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες επίκειται η εξαγγελία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ των οποίων και οδικός χάρτης για την Αμμόχωστο.

    Διαβάστε επίσης:

    Κύπρος: Καθοριστικές εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ

    [06] Δημοψήφισμα στην Ελβετία για επιβολή ή μη περιορισμών στη μετανάστευση από την ΕΕ

    Οι Ελβετοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για να δηλώσουν εάν τάσσονται υπέρ η κατά της «μαζικής μετανάστευσης» κυρίως προσώπων που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ένα δημοψήφισμα που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε ευθεία σύγκρουση με τις Βρυξέλλες.

    Η Ελβετία, μια χώρα 8 εκατομμυρίων κατοίκων περικυκλωμένη από χώρες της ΕΕ, δεν ανήκει στην Ένωση. Έχει όμως υπογράψει διμερείς συμφωνίες, μετά από πενταετή διαπραγμάτευση, αποδεχόμενη να ανοίξει την αγορά εργασίας της στα 500 εκατομμύρια των κατοίκων της ΕΕ. Όταν τέθηκε σε ισχύ το σύμφωνο ελεύθερης κυκλοφορίας, κάτι που έγινε σταδιακά από το 2002, οι ελβετικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι αφίξεις μεταναστών έφταναν το πολύ τις 8.000 ετησίως. Σήμερα ωστόσο η Ελβετία υποδέχεται κάθε χρόνο 80.000 ξένους εργαζόμενους γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή του λαϊκιστικού δεξιού κόμματος SVP/UDC, του μεγαλύτερου στο ελβετικό κοινοβούλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 February 2014 - 11:30:24 UTC