Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά
  • [02] Στην «Εθνική Άμυνα» τερματίζει το μετρό και σήμερα
  • [03] Μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές στην Αυστραλία
  • [04] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Στάινμαγιερ στο Αφγανιστάν
  • [05] Επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας
  • [06] Οι New York Times για τη διαφθορά με τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα
  • [07] Βίαιες διαδηλώσεις κατά του νέου περιοριστικού νόμου για το Διαδίκτυο στην Τουρκία
  • [08] Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία στη Σαχαλίνη, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους

  • [01] Συνεχίζεται η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά

    Με αρκετούς μετασεισμούς από τα ξημερώματα, ξύπνησε σήμερα η Κεφαλονιά, ενώ ιδιαίτερα αισθητός, ήταν εκείνος που σημειώθηκε στις 10:20 το πρωί και είχε μέγεθος 4.4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας. Οι κάτοικοι του νησιού, όπως λένε έχουν συνηθίσει, να ζουν με το φαινόμενο και δεν πανικοβάλλονται κάθε φορά που η μετασεισμική δραστηριότητα είναι πιο έντονη.

    Η νύχτα στο Ληξούρι κύλησε ήσυχα, με τους σεισμόπληκτους μέσα στα αυτοκίνητα, το κλειστό Γυμναστήριο και σε κάποια αντίσκηνα. Μέχρι το μεσημέρι αναμένεται ο κατάπλους του κρουαζιερόπλοιου το οποίο έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 600 πολιτών.

    [02] Στην «Εθνική Άμυνα» τερματίζει το μετρό και σήμερα

    Διακόπηκαν για δύο ημέρες, χθες και σήμερα, τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα» έως το αεροδρόμιο, λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιηθούν για την εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού βελτίωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, στη γραμμή 3 του Μετρό. Ως εκ τούτου οι συρμοί του μετρό τερματίζουν τα δρομολόγια στο σταθμό «Εθνική Άμυνα».

    Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας του παραπάνω τμήματος, έχει δημιουργηθεί προσωρινή λεωφορειακή γραμμή «EXPRESS X5», από τον σταθμό «Εθνικής Άμυνα» έως τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» και αντιστρόφως.

    [03] Μαίνονται δεκάδες πυρκαγιές στην Αυστραλία

    Πυροσβέστες στη νοτιοανατολική Αυστραλία δίνουν μάχη με δεκάδες εστίες πυρκαγιών, μια κατάσταση την οποία αξιωματούχοι χαρακτήρισαν ως τη χειρότερη εδώ και πέντε χρόνια. Σύσταση έχει γίνει στους κατοίκους που βρίσκονται στη γραμμή του πυρός να μην προσπαθήσουν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς είναι ήδη πολύ αργά και να παραμείνουν σε αυτά αντί να φύγουν με τα οχήματά τους στους δρόμους που είναι γεμάτοι καπνό.

    «Την Κυριακή οι συνθήκες θα είναι οι χειρότερες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Βικτώρια από το 2009», δήλωσε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Γκρεγκ Λάπσλεϊ. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη». Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για την κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

    [04] Αιφνιδιαστική επίσκεψη Στάινμαγιερ στο Αφγανιστάν

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ πραγματοποιεί σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε μία εκπρόσωπος γης γερμανικής διπλωματίας. Στην πόλη αυτή, στο βόρειο Αφγανιστάν, εδρεύουν οι περισσότεροι από τους 3.000 Γερμανούς στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα.

    Την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για δέκα μήνες τη στρατιωτική αποστολή της στο Αφγανιστάν, μέχρι το τέλος του 2014. Η Κάτω Βουλή θα πρέπει ωστόσο να επικυρώσει την απόφαση αυτή. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Σοσιαλδημοκράτη υπουργού στο Αφγανιστάν μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία.

    [05] Επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας

    Ένας Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί σε αεροπορική επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από παλαιστινιακές και ισραηλινές πηγές. Ο Παλαιστίνιος χτυπήθηκε ενώ οδηγούσε το μηχανάκι του στην κοινότητα Ντέιρ αλ Μπάλαχ, ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν ότι πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον του Αμπντάλα Χάρτι τον οποίο χαρκτηρίζουν «σημαντικό μέλος των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης». Σύμφωνα με την πηγή αυτή ο Χάρτι, που είναι 29 ετών, «εμπλέκεται σε πολλές επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

    Από τις αρχές του έτους 33 πύραυλοι έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους και το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνη την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς για τις επιθέσεις αυτές.

    [06] Οι New York Times για τη διαφθορά με τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα

    «Η διαφθορά ήταν τόσο εκτεταμένη εντός του ελληνικού Πενταγώνου, που, ακόμα κι ένας σχετικά χαμηλός στην ιεραρχία αξιωματούχος -ο Α. Κάντας- μπορούσε να συγκεντρώσει 19 εκατομμύρια δολάρια, μόλις μέσα σε 5 χρόνια σ' αυτή τη θέση». Αυτό αναφέρεται σε σημερινό εκτενές πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ των New York Times με θέμα τη διαφθορά στην Ελλάδα και με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, Αντώνη Κάντα.

    Στην ανταπόκριση από την Αθήνα παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με τη δραστηριότητα του κ. Κάντα, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι χρηματίστηκε για 12 εξοπλιστικά συμβόλαια, καθώς και για το πως διακινούσε τα χρήματα μεταξύ λογαριασμών του εξωτερικού, όπως επισημαίνεται. Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας καταγράφεται ότι οι Οι Έλληνες είναι συνηθισμένοι σε ιστορίες διαφθοράς, αλλά η δίωξη και οι ομολογίες του κ. Κάντα έχουν δημιουργήσει την ελπίδα ότι επιτέλους είναι η αρχή του τέλους της «ασύστολης διαφθοράς» που συνέβαλε στη βύθιση της Ελλάδας στην τρέχουσα κρίση της.

    [07] Βίαιες διαδηλώσεις κατά του νέου περιοριστικού νόμου για το Διαδίκτυο στην Τουρκία

    Σε βίαιες εξελίχθηκαν οι διαδηλώσεις στην Τουρκία κατά του νέου περιοριστικού νόμου που αφορά στο Διαδίκτυο, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, με τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, οι οποίοι δημιούργησαν οδοφράγματα κοντά στην πλατεία, πέταξαν πέτρες και πυροτεχνήματα κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με ρήψη δακρυγόνων και σφαίρες καουτσούκ.

    Την Πέμπτη το βράδυ το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τροποποιήσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο που αφορά στην ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου στο Διαδίκτυο και ο οποίος επιτρέπει στις αρχές να εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστοσελίδες χωρίς να έχουν εκ των προτέρων δικαστική εντολή. Επιτρέπει επίσης στις αρχές να εξουσιοδοτούν τις εταιρείες που προμηθεύουν τις υπηρεσίες του Ίντερνετ να αποθηκεύουν για διάστημα δύο ετών τα δεδομένα από τις σελίδες που έχει επισκεφτεί κάθε χρήστης. Ο νόμος αυτός θα πρέπει να υπογραφεί και από τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    [08] Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε εκκλησία στη Σαχαλίνη, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους

    Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε έναν καθεδρικό ναό στο ρωσικό νησί της Σαχαλίνης, στην Άπω Ανατολή, σκοτώνοντας μία μοναχή και έναν πιστό ενώ τραυματίσε και άλλους έξι ανθρώπους, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA.

    Το πρακτορείο Ιντερφάξ από την πλευρά του ανέφερε ότι ο δράστης συνελήφθη και ότι εργαζόταν σε μια ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 February 2014 - 9:30:27 UTC