Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά
  • [02] Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [03] Μάχη με τον χρόνο στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων
  • [04] Στην Αθήνα ο Άγγελος Φιλιππίδης
  • [05] Κάμερες στα διόδια και πρόστιμο στους παραβάτες
  • [06] Σεισμική δόνηση κοντά στο Αίγιο
  • [07] Στη Φρανκφούρτη αύριο ο Ι. Στουρνάρας
  • [08] Συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας για επανένωση οικογενειών που χωρίστηκαν στον πόλεμο
  • [09] Σύσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι
  • [10] Έντονη ανησυχία του Μπαν Κι Mουν για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ταϊλάνδη

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη για την Κεφαλονιά

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, συγκαλεί σήμερα στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάχη με τον χρόνο στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

    [02] Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Στη ΓΑΔΑ οδηγείται ο Αγγελος Φιλιππίδης μετά την άφιξή του στις 09:05 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με πτήση των τουρκικών αερογραμμών. Ο 'Αγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές, παρελήφθη από αστυνομικούς της ασφάλειας και μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

    [03] Μάχη με τον χρόνο στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

    Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα ή ελλείψεις στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά δίνει ο κρατικός μηχανισμός, ενώ συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στο νησί, με χιλιάδες κατοίκους να φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος σημείωσε πως έως το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 250 νέες αυτοψίες σε κτίρια στο Ληξούρι, με το ποσοστό των κτισμάτων που χρειάζονται επισκευές να ανέρχεται πλέον στο 55%. Τόνισε πως, με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση οι σεισμόπληκτοι θα δικαιούνται διετή επιδότηση από 200 έως 400 ευρώ στο ενοίκιο που θα καταβάλουν, ανάλογα με τις οικογενειακές τους ανάγκες.

    Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να ζητήσει η Ελλάδα βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης των ζημιών σε σπίτια και υποδομές του νησιού.

    [04] Στην Αθήνα ο Άγγελος Φιλιππίδης

    Στην Αθήνα φτάνει σε λίγη ώρα ο πρώην επικεφαλής του ΤΤ Αγγελος Φιλιππίδης. Επιβαίνει στην πτήση ΤΚ 1845 των τουρκικών αερογραμμών με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 09:05.

    Ο Αγγελος Φιλιππίδης, που καταζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές θα παραληφθεί από αστυνομικούς της ασφάλειας προκειμένου να μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η άφιξη του καταζητούμενου επιτεύχθηκε κατόπιν συνεννόησης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με τις τουρκικές αρχές.

    [05] Κάμερες στα διόδια και πρόστιμο στους παραβάτες

    Οι πρώτες φωτογραφικές κάμερες, που καταγράφουν όσους δεν πληρώνουν τέλος στα διόδια και στη συνέχεια θα τους έρχεται πρόστιμο στο σπίτι, άρχισαν να λειτουργούν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου.

    Όπως ανακοινώθηκε απο την Τροχαία, τα «εγκαίνια» των Ειδικών Ηλεκτρονικών Τεχνικών Συσκευών έγιναν στα εξης σημεία:

    - Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας

    - Πλευρικός Σταθμός Διοδίων Κόμβου 3 Ν. Περάμου

    - Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων Κόμβου 5 Πάχης

    Σε βάρος των παραβατών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ, καθώς και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων για 20 ημέρες, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

    [06] Σεισμική δόνηση κοντά στο Αίγιο

    Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα στο Αίγιο, την Πάτρα, τη Ναύπακτο και άλλες παραλιακές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της Κορινθίας.

    Σύμφωνα με τη πρώτη μέτρηση του ευρωμεσογειακού σεισμολογικού κέντρου, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίστηκε, κοντά στις Καμάρες του Αιγίου. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο προσδιορίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, στο ύψος της Αιγιάλειας.

    [07] Στη Φρανκφούρτη αύριο ο Ι. Στουρνάρας

    Επίσκεψη εργασίας στη Φρανκφούρτη πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους τους επιχειρηματικού κόσμου και του τραπεζικού τομέα. Ο κ. Στουρνάρας θα έχει επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Deutsche Bundesbank)

    Επίσης, θα μιλήσει σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft fur Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

    [08] Συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας για επανένωση οικογενειών που χωρίστηκαν στον πόλεμο

    Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν σήμερα στην επανάληψη της διαδικασίας επανένωσης των οικογενειών που χωρίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1950-53 στην κορεατική χερσόνησο.

    Η συμφωνία προβλέπει την πραγματοποίηση των συναντήσεων των χωρισμένων οικογενειών στην τουριστική περιοχή του Όρους Κουμγκάνγκ της Βόρειας Κορέας, στην περιοχή των συνόρων, από τις 20 Φεβρουαρίου και για έξι ημέρες και συνάπτεται μετά την αιφνίδια διακοπή των συναντήσεων αυτών από την Πιονγκγιάνγκ τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξή τους.

    [09] Σύσκεψη κορυφής στον Λευκό Οίκο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Τρίτη με τους επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας, για να συζητήσουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά την αμερικανική υποστήριξη στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος .

    Οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας διαβεβαίωσαν τον Ομπάμα ότι « όλα τα απαραίτητα μέτρα» έχουν ληφθεί για την προστασία των Αμερικανών στο Σότσι. Δύο πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ με 600 ναύτες είναι στη Μαύρη Θάλασσα για να προσφέρουν υποστήριξη αν ζητηθεί στους Ρώσους. Τα πλοία εστάλησαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Δεκεμβρίου στο Βολγκογκράντ από τους μαχητές της περιοχής του Καυκάσου που απειλούν να χτυπήσουν και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [10] Έντονη ανησυχία του Μπαν Κι Mουν για το πολιτικό αδιέξοδο στην Ταϊλάνδη

    Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία στην Ταϊλάνδη, μετά από την πολιτική ασάφεια που δημιούργησαν οι εθνικές εκλογές του Σαββατοκύριακου. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν εξέφρασε με ανακοίνωσή του σοβαρές ανησυχίες για το πολιτικό αδιέξοδο που προκάλεσαν οι εκλογές της Κυριακής και κάλεσε τις πολιτικές αντίπαλες παρατάξεις να επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.

    «Οποιαδήποτε ενέργεια που υπονομεύει τις δημοκρατικές διαδικασίες και εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού της Ταϊλάνδης , δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», σημειώνει ανακοίνωση του γγ του ΟΗΕ. «Ενώ αναγνωρίζει την πολυπλοκότητα της κατάστασης και ότι ορισμένοι πολίτες επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στις εκλογές , ο γενικός γραμματέας είναι ανήσυχος καθώς ένας αριθμός πολιτών της Ταϊλάνδης δεν ήταν σε θέση να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμά», επισημαίνει η ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 February 2014 - 7:30:24 UTC