Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη την Τετάρτη για την Κεφαλονιά
  • [02] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ αναστάτωσε το βράδυ την Κεφαλονιά
  • [03] Ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κρίσης, καταλογίζει στην Ευρωζώνη αξιωματούχος του ΔΝΤ
  • [04] Το «φιλί» πρόδωσε τον ληστή
  • [05] «Η NSA ενδέχεται να κατασκόπευε ακόμη και γερουσιαστές και βουλευτές»
  • [06] «Σοβαρές αλλά αντιμετωπίσιμες οι ζημιές στα μνημεία της Κεφαλονιάς»

  • [01] Κυβερνητική σύσκεψη την Τετάρτη για την Κεφαλονιά

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών, συγκαλεί αύριο στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά.

    Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Μιχελάκης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Νίκος Δένδιας, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη. Επίσης θα συμμετάσχουν οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων

    [02] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ αναστάτωσε το βράδυ την Κεφαλονιά

    Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε πριν από λίγο και αναστάτωσε εκ νέου τους κατοίκους όλης της Κεφαλονιάς.

    Συγκεκριμένα, ο δυνατός μετασεισμός, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

    Ο σεισμός που σημειώθηκε στις 21:42 αναστάτωσε τους ταλαιπωρημένους από την έντονη σεισμική δραστηριότητα κατοίκους της Κεφαλονιάς ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Ζάκυνθο.

    [03] Ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κρίσης, καταλογίζει στην Ευρωζώνη αξιωματούχος του ΔΝΤ

    Ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης καταλογίζει στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρμόδιος για την Ευρώπη, Ρίζα Μοχαντάμ.

    Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Agence Europe, o αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο κλειστής συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι η ευρωζώνη περίμενε, πριν παρέμβει, μέχρις ότου οι χώρες που αντιμετώπιζαν δημοσιονομικές δυσκολίες να βρεθούν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σύμφωνα με τον Moχαντάμ, τα κράτη μέλη άφησαν ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα να περάσει πριν να αναλάβουν δράση καθώς δεν γνώριζαν τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης.

    [04] Το «φιλί» πρόδωσε τον ληστή

    Ένας κλέφτης που, εκτός από κοσμήματα, "έκλεψε" και ένα... φιλί από την ιδιοκτήτρια του χρυσοχοείου που πήγε να ληστέψει, στο Παρίσι, συνελήφθη τελικά, αφού έκανε το λάθος να αφήσει το γενετικό του υλικό στο πρόσωπο του θύματός του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien ο ένας από τους δράστες πήγε στο κοσμηματοπωλείο και έκλεψε μετρητά και κοσμήματα ενώ ο άλλος φρουρούσε την 56χρονη γυναίκα. Προτού την απελευθερώσει, την φίλησε στο μάγουλο. Η αστυνομία απομόνωσε το DNA του ληστή από το πρόσωπο της γυναίκας και δέκα μήνες μετά, από τις εργαστηριακές αναλύσεις, εξακρίβωσε την ταυτότητά του. Διαπιστώθηκε έτσι ότι είχε ήδη συλληφθεί στη νότια Γαλλία ως ύποπτος για άλλο αδίκημα.

    [05] «Η NSA ενδέχεται να κατασκόπευε ακόμη και γερουσιαστές και βουλευτές»

    Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενδέχεται να συνέλεγαν δεδομένα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των μελών του Κογκρέσου, παραδέχτηκε σήμερα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζέιμς Κόουλ, αρνούμενος ωστόσο να διευκρινίσει εάν παρακολουθούνταν και τα τηλεφωνήματα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    Ο Κόουλ ρωτήθηκε για το θέμα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων η συνεδρίαση της οποίας ήταν αφιερωμένη στον σάλο που έχει προκληθεί όσον αφορά το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA), ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της υπηρεσίας αυτής, Έντουαρντ Σνόουντεν.

    [06] «Σοβαρές αλλά αντιμετωπίσιμες οι ζημιές στα μνημεία της Κεφαλονιάς»

    «Περίπου 25 μνημεία της Κεφαλονιάς, εκκλησιαστικά και κοσμικά, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς. Θα χρειαστούν άμεσες σωστικές επεμβάσεις και μελέτες αποκατάστασης, ενώ άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου και το Κάστρο με τα μνημεία του, που έχουν σοβαρά προβλήματα». Τα παραπάνω δήλωσε η γγ του ΥΠΠΟΑ Λ. Μενδώνη στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αμέσως μετά τον ερχομό της από το νησί, όπου μετέβη μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο για την αποτίμηση της κατάστασης.

    Όσον αφορά τις αρχαιότητες, η γγ πληροφόρησε ότι περίπου 20 αγγεία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου «άνοιξαν» στις συγκολλήσεις και 5-6 γυάλινα αγγεία έσπασαν, εκείνο όμως που υπέστη τις σημαντικότερες και από ό,τι φαίνεται μη αναστρέψιμες ζημιές ήταν το Μουσείο, στο οποίο παρατηρήθηκε μεταξύ πρώτου και δεύτερου μεγάλου σεισμού οριζόντια ρηγμάτωση στις κολόνες του ισογείου. «Το Κάστρο και τα μνημεία του έχουν πρόβλημα. Μαζί με το Μουσείο, είναι δύο σημεία που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και λόγω των συνεπειών στον τουρισμό», σημείωσε η γγ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 February 2014 - 21:30:23 UTC