Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σχεδιάζει η Deutsche Telekom
  • [02] Αλβανός κακοποιός ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα
  • [03] «Θύματα παρενόχλησης το 10% των μαθητών»
  • [04] Μία σύλληψη για τα επεισόδια έξω από το γραφείο του υπ. Ναυτιλίας
  • [05] Ι. Στουρνάρας: Στην Αθήνα η τρόικα τις επόμενες μέρες
  • [06] «Μέτρα ενίσχυσης της βιομηχανίας ισοδυναμούν με μέτρα κοινωνικής πολιτικής»

  • [01] Επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σχεδιάζει η Deutsche Telekom

    Με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Deutsche Telekom, Τιμόθεο Χέτγκες, την Κλαούντια Νεμάτ, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει ο Όμιλος Deutsche Telekom για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ μέσα σε 12 μήνες, σε συνέχεια των επιτυχημένων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης που πραγματοποίησε.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η έμπρακτη εμπιστοσύνη που καταδεικνύει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως η Deutsche Telekom έρχεται σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Από την πλευρά του ο κ. Χέτγκες υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας.

    [02] Αλβανός κακοποιός ισχυρίζεται ότι εμπλέκεται σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα

    Οι ισχυρισμοί ενός Αλβανού κακοποιού, για συμβόλαια θανάτου και τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα, ο οποίος έχει συλληφθεί από τις Αλβανικές αρχές, αποτελούν αντικείμενο ενδιαφέροντος για το κλιμάκιο Ελλήνων αστυνομικών, που βρίσκεται στα Τίρανα και εξετάζει τον 28χρονο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα.

    Ο Αλβανός Τζουλιάν Σινανάι, ο οποίος κρατείται στην Αλβανία, δήλωσε κατά την εξέτασή του από Αλβανούς αστυνομικούς, ότι έχει διαπράξει πολλές πληρωμένες δολοφονίες στην Αλβανία και στην Ελλάδα, ενώ κάποια στιγμή ισχυρίστηκε ότι αυτός τοποθέτησε τη βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2010, η οποία αποδίδεται στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

    Ο Σινανάι πράγματι χαρακτηρίζεται πληρωμένος δολοφόνος από τις αλβανικές αρχές και κατηγορείται για τη δολοφονία τουλάχιστον δύο ατόμων στην Αυλώνα το 2012 και το 2013, και για κατασκευή βομβών.

    [03] «Θύματα παρενόχλησης το 10% των μαθητών»

    Ποσοστό 10% του συνόλου των μαθητών γίνονται θύματα επιθετικής παρενόχλησης από συνομηλίκους τους ή παιδιά διαφορετικών ηλικιών, σύμφωνα με έρευνα σε σχολεία της επικράτειας, την οποία επικαλείται ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 28 Ιανουαρίου.

    Το ποσοστό των θυτών ανέρχεται στο 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής. «Οι σοβαρές επιπτώσεις της ενδοσχολικής βίας στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου» αναφέρει ο κ. Αρβανιτόπουλος στο έγγραφο που αποτελεί απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

    [04] Μία σύλληψη για τα επεισόδια έξω από το γραφείο του υπ. Ναυτιλίας

    Ένα άτομο συνελήφθη τελικά από τους 47 που προσήχθησαν το πρωί, μετά τα επεισόδια έξω από το κτίριο που βρίσκεται το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στην Αθήνα. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί ομάδα φοιτητών της Αριστερής Ενότητας και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και για να παραδώσουν σχετικό ψήφισμα στον υπουργό.

    Οι υπόλοιποι 46 από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο συλληφθείς, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κρατήθηκε για εξύβριση σε βάρος των αστυνομικών και αντίσταση κατά την προσαγωγή του και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [05] Ι. Στουρνάρας: Στην Αθήνα η τρόικα τις επόμενες μέρες

    Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι συζήτησαν ενόψει της άφιξης της τρόικας και πως στόχος είναι να έχουμε πρώτα συμφωνία και μετά την εκταμίευση της δόσης έως το Μάρτιο.

    «Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ενώ είπε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες.

    [06] «Μέτρα ενίσχυσης της βιομηχανίας ισοδυναμούν με μέτρα κοινωνικής πολιτικής»

    Στη δεύτερη ευρωπαϊκή υπουργική σύνοδο των φίλων της βιομηχανίας, συμμετείχε σήμερα στην Ρώμη ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης. Στη σύνοδο πήραν μέρος, επίσης, υπουργοί και υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης άλλων επτά ευρωπαϊκών χωρών, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ τις εργασίες έκλεισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα.

    «Η βιομηχανική πολιτική είναι μια από τις βασικές προτεραιότητές μας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας. Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και τις γενικότερες ανησυχίες που υπάρχουν για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργηθεί μια βάση για να υιοθετηθεί μια σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη τα μέτρα για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ισοδυναμούν, ουσιαστικά, με μέτρα κοινωνικής πολιτικής. «Μόνο με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας μπορούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αντιμετωπισθεί η ανεργία και για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

    Αφού υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να γίνει σύντομα η μετάβαση από την θεωρεία στην πράξη, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η Ευρώπη πλήρωσε στο παρελθόν το ότι η βιομηχανία δεν ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων και δράσεών της.

    «Ως ελληνική Προεδρία έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες: καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, αντιμετώπιση του προβλήματος σε σχέση με το κόστος της ενέργειας, προώθηση της καινοτομίας, πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προώθηση των πολιτικών για την επαγγελματική κατάρτιση», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

    Για τον λόγο αυτό, ακριβώς, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε τέλος, ότι τρία συμβούλια υψηλού επιπέδου, τους επόμενους πέντε μήνες (στις 20 Φεβρουαρίου το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας στις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί και το Συμβούλιο Κορυφής στις 20 Μαρτίου, αλλά και το 'Ατυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στην Αθήνα τον Μάιο) θα είναι αφιερωμένα στην βιομηχανική πολιτική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 19:30:24 UTC