Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οτ. Κάρας: Η τρόικα ήταν αναγκαίο κακό
  • [02] «Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη» δηλώνει ο Γ. Κουμουτσάκος
  • [03] Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Λήγουν οι προθεσμίες για τα αυθαίρετα
  • [05] Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για το ΕΕΤΗΔΕ

  • [01] Οτ. Κάρας: Η τρόικα ήταν αναγκαίο κακό

    «Η τρόικα ήταν αναγκαίο κακό, γιατί η ΕΕ δεν διέθετε τα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά παρά τα λάθη, οι προσπάθειες υπήρξαν αποτελεσματικές και κανείς δεν λέει σήμερα ότι η ευρωζώνη κινδυνεύει, ούτε ότι η Ελλάδα κινδυνεύει. Τώρα συζητούμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, για δημοκρατική νομιμοποίηση και έλεγχο των εφαρμοζόμενων πολιτικών» δήλωσε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής, Ότμαρ Κάρας, του ΕΛΚ, επικεφαλής της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, που διερευνά τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας, στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Αθήνα.

    Τα περισσότερα λάθη της τρόικας έγιναν στην πρώτη φάση, πρόσθεσε, λέγοντας ότι ήταν μια διακυβερνητική διαδικασία και δεν λειτούργησε με κανόνες, αλλά διαφορετικά από χώρα σε χώρα. «Κανένα κράτος-μέλος δεν είναι μόνο του, έχουμε κοινή ευθύνη καιτο σημαντικό» είπε «είναι να μην κλείσουμε τις πόρτες».

    Διαβάστε επίσης:

    Διαφωνούν οι ευρωβουλευτές για τις προτάσεις Αλ. Τσίπρα

    [02] «Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη» δηλώνει ο Γ. Κουμουτσάκος

    Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για το τι πραγματικά ειπώθηκε, και τι όχι, στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας με τους συντάκτες της Έκθεσης για τον ρόλο και τις εργασίες της τρόικας, κ.κ. Ότμαρ Κάρας και Λιέμ Χοάνγκ-Νγκοκ, στο Στρασβούργο, στις 11 Δεκεμβρίου 2013, ο ευρωβουλευτής ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, τόνισε:

    «Είναι κοινό μυστικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στη συνάντηση εκείνη, η "συμβολή" του κ. Τσίπρα περιορίστηκε στην κατάθεση ενός κειμένου καταγραφής των συνεπειών της πολιτικής της Τρόικα.

    Στις επανειλημμένες ερωτήσεις του κ. Κάρας για το εάν υπάρχουν και ποιές είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε τη γνωστή βολική τακτική: "η σιωπή μου προς απάντησή σου". Καμία απάντηση, καμία συγκεκριμένη πρόταση.

    Tότε αφωνία. Τώρα φωνασκίες.

    Η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ εξάγεται πλέον και στην Ευρώπη».

    [03] Στο «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ

    Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις 47 νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το περιστατικό με τους μετανάστες έξω από το Φαρμακονήσι.

    Έντονη ήταν η αντιπαράθεση τόσο ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καυτηρίασαν, δε, έντονα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

    Ο κ. Αθανασίου κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι καπηλεύεται, για λόγους εντυπωσιασμού, ένα θλιβερό γεγονός που συνέβη στο Φαρμακονήσι, προδικάζοντας τις δικαστικές έρευνες, που είναι σε εξέλιξη, ενώ καταγγέλλει χωρίς στοιχεία, αστυνομική βία και πρόσθεσε ότι «οι συμπεριφορές αυτές δεν τιμούν το Κοινοβούλιο».

    Από την πλευρά της η κ Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι η αστυνομία ασκώντας βία και καταπατώντας σειρά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνέλαβε 47 νέους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «τόλμησαν να αμφισβητήσουν την απάνθρωπη πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας με τα λευκά φέρετρα», τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, ενώ δεν επετράπη στους συνηγόρους τους να τους πλησιάσουν.

    [04] Λήγουν οι προθεσμίες για τα αυθαίρετα

    Tην επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014, λήγουν οι προθεσμίες υπαγωγής στον νέο νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων όσων έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του προηγούμενου νόμου 4014/2011 και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν πληρώσει μόνο παράβολο, ενώ η ίδια μέρα έχει τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, για την ωφέλεια των 102 μηνιαίων -ή 17 εξαμηνιαίων δόσεων- καθώς από τις 8/2/2014 και μετά, οι ενδιαφερόμενοι περνούν στην επόμενη κατηγορία, δηλαδή σε 84 μηνιαίες ή 14 εξαμηνιαίες δόσεις.

    «Όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου. Όσο νωρίτερα δηλώσουν οι πολίτες κάποιο αυθαίρετό τους, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα θα έχουν για να αποπληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο. Διάστημα που φτάνει σχεδόν τα εννέα χρόνια», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης και προσέθεσε πως «η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να εντοπίσει τα αυθαίρετα κτίσματα και να σταματήσει την πρακτική της αυθαίρετης δόμησης».

    [05] Διευκρινίσεις του υπουργείου Οικονομικών για το ΕΕΤΗΔΕ

    Σε εκπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ που έληγαν μέχρι 21 Ιουνίου 2013 και συμπεριελάμβαναν ποσό ΕΕΤΗΔΕ (έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων) οφείλονται τα σημειώματα που έλαβαν φορολογούμενοι με τα οποία καλούνται να καταβάλουν το ποσό αυτό του ΕΕΤΗΔΕ στην εφορία.

    Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζοντας τον λόγο για τον οποίο πολλοί φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν τώρα τον φόρο, ενώ θεωρούσαν ότι τον είχαν καταβάλλει.

    Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για διπλοπληρωμή του φόρου και διευκρινίζει ότι:«Η ΔΕΗ όπως είχε ενημερώσει το κοινό με σχετικό Δελτίο Τύπου στις 31.5.2013, πραγματοποίησε εκκαθάριση ανεξόφλητων ποσών ΕΕΤΗΔΕ στις 22.6.2013 και τα απέστειλε στο Υπουργείο Οικονομικών.Στον επόμενο λογαριασμό μετά τις 21.6.13, εμφανίστηκε σε όσους είχαν ανεξόφλητο ΕΕΤΗΔΕ, μια διακριτή γραμμή με τίτλο "Επιστροφή ΕΕΤΗΔΕ ΔΟΥ" και το ανεξόφλητο ποσό πιστωμένο. Συνεπώς, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ποσό πιστώθηκε στον λογαριασμό της ΔΕΗ και ως εκ τούτου οφείλεται από τους φορολογούμενους που καλούνται να εξοφλήσουν. Δεν τίθεται δηλαδή ζήτημα διπλοπληρωμής».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 January 2014 - 17:30:22 UTC