Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κεφαλονιά ο πρωθυπουργός
  • [02] Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Βλ. Πούτιν
  • [03] Αντιολισθητικές αλυσίδες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [04] ΣτΕ: Αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση του Mall στο Μαρούσι
  • [05] Συνάντηση Αθ. Τσαυτάρη με την Πανελλαδική Επιτροπή των "μπλόκων"
  • [06] «Πρώτα η καταβολή των ασφαλίστρων»
  • [07] Ισόβια και 25 χρόνια στον Πακιστανό για την κακοποίηση της Μυρτούς
  • [08] Σε οκτώ μήνες το «βραχιολάκι» των κρατουμένων
  • [09] «Καθυστερεί η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»
  • [10] Μέχρι την άνοιξη το διαζύγιο του Σ. Μπερλουσκόνι

  • [01] Στην Κεφαλονιά ο πρωθυπουργός

    Στην Κεφαλονιά, που «χτυπήθηκε» από τον σεισμό την Κυριακή, θα διανυκτερεύσει απόψε ο πρωθυπουργός. Όπως έγινε γνωστό, ο Αντώνης Σαμαράς επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή στον πιλότο του κρατικού αεροσκάφους, αντί για την Αθήνα να κατευθυνθεί στην Κεφαλονιά, καθώς αποφάσισε να διανυκτερεύσει εκεί απόψε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Μιχελάκης: Η Κεφαλονιά μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο στον τομέα τής αντισεισμικής προστασίας

    [02] Σε πολύ θετικό κλίμα η συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Βλ. Πούτιν

    «Συναντιόμαστε σήμερα ως φίλοι. Ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός έχουν ιστορία, θρησκεία και παράδοση που τους ενώνει». Με αυτά τα λόγια και απευθυνόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

    «Πάνω σε αυτή τη φιλία χτίζουμε. Δεν υπάρχει διεθνής σταθερότητα, χωρίς συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Απευθυνόμενος στον Ρώσο Πρόεδρο, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα ξεπερνά μια μακρά και πολύ επώδυνη ύφεση και ως εκ τούτου οι χαμηλές τιμές ενέργειας είναι καθοριστικές για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Συνεχίζοντας, ο Αντ. Σαμαράς υπογράμμισε το ρωσικό ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα, το οποίο, όπως είπε, επικεντρώνεται σε δύο κυρίως τομείς: στους σιδηρόδρομους και στα λιμάνια, κυρίως αυτό της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για την Ελλάδα θα ήταν σημαντικό να υπάρξουν σύγχρονοι σιδηρόδρομοι, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για αγροτικά ελληνικά προϊόντα προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα.

    Ξέρουμε τις δυσκολίες που περνά τώρα η Ελλάδα, τόνισε, απαντώντας στον Αντ. Σαμαρά ο Ρώσος Πρόεδρος. «Θέλω να σημειώσω ότι κατά την περσινή χρονιά οι συναλλαγές οι εμπορικές μεταξύ μας αυξήθηκαν κατά 16%. Πραγματικά, είναι εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στον τομέα του τουρισμού, 1.200.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα σας πέρσι. Υπάρχουν και επενδυτικά σχέδια» ανέφερε ο Βλ. Πούτιν.

    [03] Αντιολισθητικές αλυσίδες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

    Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας, στην Πέλλα και στην επαρχιακή οδό Καστανερής - Λιβαδίων, στο Κιλκίς. Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στον δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) και Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), στους δρόμους Φλώρινα-Κοζάνη και Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή, καθώς και στον δρόμο Γρεβενά-Σαμαρίνα και Γρεβενά-Ιωάννινα.

    [04] ΣτΕ: Αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση του Mall στο Μαρούσι

    H Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 376/2014 απόφασή της έκρινε μεν ότι η ανέγερση και κατασκευή του εμπορικού κέντρου «The Mall» στο Μαρούσι Αττικής είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όμως όπως έλεγαν δικαστές τα προβλήματα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν με νεότερες αποφάσεις της Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατεδάφισή του.

    Η δικαστική περιπέτεια ανέγερσης του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στα Βαλκάνια άρχισε το 2006, απασχόλησε το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και επανήλθε πάλι στην Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία εξέδωσε την οριστική απόφασή της.

    [05] Συνάντηση Αθ. Τσαυτάρη με την Πανελλαδική Επιτροπή των "μπλόκων"

    Με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη, στις 2.15 μετά το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης. Η αντιπροσωπεία θα θέσει στον υπουργό τα αιτήματα της αγωνιστικής κινητοποίησης των αγροτών που συνεχίζεται με τη συγκέντρωση τρακτέρ στις πλατείες εκατοντάδων χωριών σε όλη τη χώρα.

    Νωρίτερα, ο κ. Τσαυτάρης θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής. Εκτός από την απόσυρση των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, οι αγρότες της Αργολίδας ζητούν να ενισχυθούν οικονομικά για την ακαρπία της ελιάς και για τα εσπεριδοειδή που έπαθαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

    [06] «Πρώτα η καταβολή των ασφαλίστρων»

    Να στείλουν ενημερωτική επιστολή προς όλους τους ασφαλισμένους τους, προκειμένου να τους κατατοπίζουν για την αλλαγή που έχει επέλθει σχετικά με την προείσπραξη των ασφαλίστρων, ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

    Σε σχετική επιστολή της ένωσης προς τους διευθύνοντες συμβούλους και τους γενικούς διευθυντές των ασφαλιστικών εταιρειών αναφέρει ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση όλων των ασφαλισμένων ότι σύμφωνα με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος: «από την 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι η κάλυψη των ασφαλιστικών συμβολαίων τους δεν θα αρχίζει πριν την καταβολή του ασφαλίστρου. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει πρώτα να καταβάλουν τα ασφάλιστρα και αμέσως μετά θα τίθενται σε ισχύ τα συμβόλαια τους».

    [07] Ισόβια και 25 χρόνια στον Πακιστανό για την κακοποίηση της Μυρτούς

    Ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο της Σύρου στον 23χρονο Πακιστανό Αχμέτ Βακάς που ομολόγησε την κακοποίηση και τον βιασμό της 16χρονης Μυρτούς, το 2012 στην Πάρο.

    Η 16χρονη Μυρτώ, βρίσκεται σήμερα σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα, όπου συνεχίζει τη θεραπεία της μετά από πολύμηνη παραμονή σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ.

    [08] Σε οκτώ μήνες το «βραχιολάκι» των κρατουμένων

    Σε επτά με οκτώ μήνες θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων (το λεγόμενο «βραχιολάκι»), ενημέρωσε τη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Ο κ. Αθανασίου προανήγγειλε την εφαρμογή προηγουμένως του πιλοτικού προγράμματος στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη σε διάστημα δύο - τριών μηνών από σήμερα και όταν ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία θα καταστεί εφικτή η συνολική εφαρμογή του στην επικράτεια.

    [09] «Καθυστερεί η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων»

    Σημαντική καθυστέρηση στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην πέσουν και οι τιμές στην αγορά, διαπιστώνει η έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή στην έκθεση για την ελληνική οικονομία το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

    «Ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος, χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον δεύτερο πυλώνα που είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτές σχετίζονται με τις ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, στη γραφειοκρατία, στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στην αγορά, στη δικαιοσύνη, στην παιδεία, στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της έκθεσης. Και εξηγούν ότι «Για παράδειγμα, ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης επιδιώχθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέσω των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και κυρίως με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας ενώ αγνοήθηκε (ή δεν επιδιώχθηκε επιτυχώς) η ταυτόχρονη μεταρρύθμιση στην αγορά αγαθών. Έτσι οι τιμές δεν έπεσαν επαρκώς, ένα μικρό μέρος της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας διαβρώθηκε από την ανατίμηση του ευρώ και το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών μειώθηκε δραματικά».

    [10] Μέχρι την άνοιξη το διαζύγιο του Σ. Μπερλουσκόνι

    «Μέχρι το τέλος της άνοιξης ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα έχει πάρει διαζύγιο και θα πρέπει να είναι, κατά συνέπεια, ελεύθερος να ξαναπαντρευτεί» γράφει η ιταλική εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

    Σήμερα έλαβε χώρα μια ακόμη δικάσιμος, στο δικαστήριο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο, για τον καθορισμό των λεπτομερειών της υπόθεσης διαζυγίου του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού από τη σύζυγο σε διάσταση, Βερόνικα Λάριο.

    Προς το παρόν, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η απόφαση των δικαστών θα αφορά μόνον το διαζύγιο αυτό κάθε αυτό, χωρίς να θίγεται η οικονομική παράμετρος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2014 - 19:30:24 UTC