Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καταγραφή των ζημιών σε πολιτιστικά μνημεία της Κεφαλονιάς προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού
  • [02] Στο Αργοστόλι το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"
  • [03] Κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο της Σπάρτης
  • [04] Ι. Στουρνάρας: Δεν εξετάζεται μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό
  • [05] «Ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΕ η τραπεζική ένωση»
  • [06] Αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ουκρανία, ζητούν ευρωπαίοι ηγέτες

  • [01] Σε καταγραφή των ζημιών σε πολιτιστικά μνημεία της Κεφαλονιάς προχωρά το υπουργείο Πολιτισμού

    Στην Κεφαλονιά, μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα, η γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από ειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τις ζημιές, που προξένησε σε κομμάτια της πολιτιστικής κληρονομιάς ο σεισμός της Κυριακής.

    Όπως έγινε γνωστό, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ ζήτησε, έως την Παρασκευή, από τις υπηρεσίες του υπουργείου λίστα με αναλυτική καταγραφή των συγκεκριμένων ζημιών.

    Εξάλλου, σε ανοιχτή και διαρκή επικοινωνία με τις Αρχές του νησιού βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλος, όσο και η γγ του υπουργείου, Λ. Μενδώνη, προκειμένου να διαχειριστούν τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στα μνημεία από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου.

    [02] Στο Αργοστόλι το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

    Στο λιμάνι του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, θα καταπλεύσει στις 7 το απόγευμα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο θα αντικαταστήσει το πλοίο «Superfast 11».

    Στο πλοίο, που διαθέτει 11 καταστρώματα και έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.250 επιβατών και 850 οχημάτων, θα φιλοξενηθούν κάτοικοι του νησιού, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

    [03] Κρούσμα φυματίωσης σε σχολείο της Σπάρτης

    Καθησυχαστικοί είναι οι αρμόδιοι φορείς, για κρούσμα φυματίωσης, που εκδηλώθηκε σε μαθητή Λυκείου της Σπάρτης, την περασμένη εβδομάδα. Ο μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    Εν τω μεταξύ, με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκαν από ιατρική ομάδα του νοσοκομείου Σπάρτης, εξετάσεις σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Λυκείου της πόλης, όπου βρέθηκαν 52 άτομα θετικοί στο μικροβακτηρίδιο της φυματίωσης. Μετά από αυτό και χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία, δεδομένου ότι οι μαθητές είχαν εμβολιαστεί για φυματίωση, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πήγε στη Σπάρτη και στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις (ακτινογραφίες) στα 52 άτομα που βρέθηκαν θετικά στο μικροβακτηρίδιο, όπου αποδείχτηκε ότι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

    Παρά ταύτα και υπό τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχιστεί ο περαιτέρω εργαστηριακός - μικροβιολογικός έλεγχος κι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

    [04] Ι. Στουρνάρας: Δεν εξετάζεται μεταφορά του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό

    Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι δεν εξετάζεται, ούτε εξετάστηκε ποτέ, ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό, ούτε αλλαγής του καταστατικού του.

    [05] «Ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΕ η τραπεζική ένωση»

    Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση και ο Ενιαίος Μηχανισμός Εκκαθάρισης των Τραπεζών (Single Resolution Mechanism) πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, υπογράμμισαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, λίγο μετά τη λήξη του Ecofin στις Βρυξέλλες.

    Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και προεδρεύων του Ecofin, τόνισε ότι η ελληνική Προεδρία φιλοδοξεί να ολοκληρώσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την τραπεζική ένωση πριν τις ευρωεκλογές. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά κρίσιμες τις δύο επόμενες συνεδριάσεις του Ecofin, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, επισημαίνοντας ότι η ελληνική Προεδρία είναι έτοιμη να συζητήσει όλα τα ανοικτά θέματα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    Από την πλευρά του, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΕ και των ευρωπαϊκών οργάνων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ΕΕ και θα ενισχύσει τη ρευστότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία.

    [06] Αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ουκρανία, ζητούν ευρωπαίοι ηγέτες

    Την ανάγκη αποφυγής της κλιμάκωσης της βίας και της αποκατάστασης της πολιτικής σταθερότητας στην Ουκρανία, με σεβασμό στη θέληση του λαού της και των δημοκρατικών κανόνων, υπογράμμισε η ευρωπαϊκή ηγεσία στη Μόσχα κατά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Ρωσίας στις Βρυξέλλες, όπου κυριάρχησε το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτινυποστήριξε ότι η Ρωσία σέβεται πάντα τα κυριαρχικά δικαιώματα των εταίρων της, αλλά και ότι κάθε χώρα λαμβάνει αποφάσεις με ανεξάρτητο τρόπο.

    Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές, αλλά οικονομικά συμφέροντα που κυριαρχούν. Κάλεσε να ληφθεί πρωτίστως υπόψη το όφελος του λαού της Ουκρανίας. Ανέφερε ακόμη ότι εάν η αντιπολίτευση ανέβει στην εξουσία η Μόσχα δεν θα ακυρώσει το δάνειο των 15 δισεκ. δολαρίων, το οποίο έχει χορηγήσει στην Ουκρανία, τονίζοντας ωστόσο ότι "θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2014 - 17:30:25 UTC