Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναυαγός του «Σάμινα» ο αξιωματικός που έσωσε τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι
  • [02] «Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αποχώρησης χώρας από το ευρώ»
  • [03] Όλι Ρεν: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες
  • [04] Αλλαγές στις αποδείξεις
  • [05] Για τροποποίηση των νόμων κατά των διαδηλώσεων δεσμεύτηκε ο Β. Γιανουκόβιτς

  • [01] Ναυαγός του «Σάμινα» ο αξιωματικός που έσωσε τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι

    Σε ηλικία 29 ετών επέβαινε μαζί με τη μητέρα του στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σάμινα» που προσέκρουσε πριν 14 χρόνια στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων Πόρτες, δύο ναυτικά μίλια ανοιχτά της Πάρου και βυθίστηκε. Ο ίδιος κατάφερε να σωθεί. Ωστόσο, η μητέρα του ήταν στη μακροσκελή λίστα των θυμάτων του ναυαγίου.

    Από τότε, σύμφωνα με συνάδελφούς του, ορκίστηκε να υπερασπίζεται οποιαδήποτε ζωή βρεθεί σε κίνδυνο στη θάλασσα με την ίδια του ζωή. Η αγάπη του για το θαλάσσιο στοιχείο και να προσφέρει στο συνάνθρωπό του τον οδήγησαν να ενταχθεί στο λιμενικό σώμα. Πρόκειται για τον 43χρονο ΝΒ σήμερα επικεφαλής του καταδιωκτικού σκάφους που διεξήγαγε τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμοκονησίου για τον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών.

    [02] «Απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αποχώρησης χώρας από το ευρώ»

    Απομάκρυνση του κινδύνου αποχώρησης κάποιας χώρας από την ευρωζώνη, «βλέπει» ο Αμερικανός διεθνούς φήμης οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του «Μπλούμπεργκ» από το Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Ρουμπινί ανέφερε ότι η βελτίωση της οικονομίας στην ευρωζώνη σημαίνει ότι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αποχώρησης κάποιας χώρας από αυτήν.

    «Τα χειρότερα της κρίσης, όσον αφορά τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους, έχουν παρέλθει» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «ορισμένα από τα tail risks (κίνδυνοι από απρόσμενα γεγονότα), των τελευταίων ετών, όπως η διάλυση της ευρωζώνης έχουν ελαχιστοποιηθεί».

    [03] Όλι Ρεν: Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τους προσεχείς μήνες

    Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα ολοκληρωθεί «τους προσεχείς λίγους μήνες», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

    Ο επίτροπος ελπίζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ότι η τρόικα θα συνεχίσει την αποστολή της για την αξιολόγηση του προγράμματος πριν το τέλος Ιανουαρίου και τα υψηλόβαθμα στελέχη της θα επιστρέψουν λίγο αργότερα. «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά της», δήλωσε ο κ. Ρεν, αναφέροντας καθυστερήσεις στην προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ως την αιτία της καθυστέρησης στην πρόοδο της αξιολόγησης.

    Ο επίτροπος δήλωσε ότι βραχυπρόθεσμα οι στόχοι αφορούν την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών της. Η συζήτηση για τον δημοσιονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας τη διετία 2015/16 και τις ενδεχόμενες χρηματοδοτικές ανάγκες που θα υπάρξουν, καθώς και για τον τρόπο μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας, θα αρχίσει «το καλοκαίρι», σημείωσε ο επίτροπος.

    [04] Αλλαγές στις αποδείξεις

    Μειώνεται σημαντικά το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων που θα πρέπει να προσκομίσουν οι φορολογούμενοι για τα εισοδήματα του 2014 με βάση το μέτρο που εξετάζεται για τις αλλαγές στο καθεστώς συλλογής αποδείξεων, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών

    Αυτό προβλέπει ότι θα υπολογίζεται το 50% της αξίας των αγορών από σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων, το οποίο από το 2014 έχει μειωθεί στο 10% του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου από 25% που ίσχυε το 2013.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση που οι δαπάνες σούπερ μάρκετ και πρατηρίων καυσίμων συνυπολογισθούν μόνο σε ποσοστό 50% επειδή μειώθηκε το ποσοστό των ζητούμενων αποδείξεων δραστικά από το 25% του εισοδήματος στο 10%, δεν θα υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση όπως φαίνεται και από μια σειρά παραδείγματα.

    [05] Για τροποποίηση των νόμων κατά των διαδηλώσεων δεσμεύτηκε ο Β. Γιανουκόβιτς

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς δεσμεύτηκε σήμερα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, την αμνήστευση των διαδηλωτών που κρατούνται και την τροποποίηση των αμφιλεγόμενων νόμων κατά των διαδηλώσεων κατά την έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το κοινοβούλιο της χώρας την ερχόμενη εβδομάδα.

    Η απομάκρυνση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μίκολα Αζάροφ ήταν ένα από τα κύρια αιτήματα της αντιπολίτευσης.

    Αναφερόμενος για πρώτη φορά στην ανάγκη να υπάρξει μια στενή συνεργασία με την αντιπολίτευση, ο πρόεδρος σημείωσε ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης θα προσκληθούν να μετάσχουν σε μια ομάδα κατά της κρίσης, της οποίας θα ηγηθεί ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 January 2014 - 17:30:22 UTC