Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
  • [02] Ενιαία δήλωση ΦΠΑ στις εμπορικές συναλλαγές των μικρομεσαίων στην ΕΕ, ζητεί η ΕΣΕΕ
  • [03] Χρ. Σταϊκούρας: Κόστος ένα δισ. οι ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια
  • [04] Τι αλλάζει στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Διαδικασιών από 1ης Ιανουαρίου
  • [05] Εντάθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου
  • [06] Αρχισαν οι εργασίες της «Γενεύης 2»
  • [07] Τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων ένας από τους ηγέτες φιλοκυβερνητικού κινήματος στην Ταϊλάνδη
  • [08] Εκατοντάδες ξένες εταιρείες φέρονται να έπεσαν θύματα κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο από τη Μόσχα

  • [01] Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής», «δείχνει» πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, τη χρονική περίοδο 8 με 13 Ιανουαρίου 2014.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις στη συγκεκριμένη ερώτηση, 31,5% επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ και 28% τη ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 10%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με 6,5% το καθένα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Το Άλλο Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 9,5%.

    Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση των ερωτηθέντων, για το ποιο κόμμα θα κέρδιζε αυριανές εκλογές, ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις, ένας στους δύο ερωτηθέντες (52%) απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και το 35% η ΝΔ. Σε ποσοστό 13% οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν «κανένας» ή δεν εκφράζουν γνώμη.

    [02] Ενιαία δήλωση ΦΠΑ στις εμπορικές συναλλαγές των μικρομεσαίων στην ΕΕ, ζητεί η ΕΣΕΕ

    Βελτιώσεις στον σχεδιασμό μιας ενιαίας δήλωσης για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των μικρομεσαίων των κρατών μελών της ΕΕ, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

    Η ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων UEAPME, συμμετέχει στη διαδικασία προτάσεων για ένα κοινό σύστημα επιστροφής ΦΠΑ - "Standard VAT Return", σύμφωνα με την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 2006/112/EC, που απαιτεί τον σχεδιασμό μιας ενιαίας δήλωσης για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των μικρομεσαίων των κρατών μελών της ΕΕ.

    [03] Χρ. Σταϊκούρας: Κόστος ένα δισ. οι ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια

    Η αναμενόμενη δημοσίευση μιας απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) περί ακύρωσης των μισθολογικών περικοπών που είχαν επιβληθεί στους ένστολους το 2012 στο πλαίσιο του μνημονίου δανεισμού της Ελλάδας ενδέχεται να εκτροχιάσει την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2014 και να οδηγήσει σε παρόμοια αιτήματα από μέρους και άλλων ομάδων δημοσίων λειτουργών, επισημαίνει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Στο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των FT που υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα Κέριν Χόουπ επισημαίνεται ότι η απόφαση, η οποία περιήλθε σε γνώση νομικών κύκλων και μέσων ενημέρωσης πριν από την επίσημη δημοσίευσή της, αναφέρει πως οι περικοπές κρίθηκαν αντισυνταγματικές και τα παρακρατηθέντα ποσά θα πρέπει να επιστραφούν.

    Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είναι αρμόδιος για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό δημιουργεί έναν «επιπρόσθετο πονοκέφαλο, έστω κι αν ξεπεράσαμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους για το 2013. Θα το κάνουμε εάν είμαστε υποχρεωμένοι, αλλά θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα (μέτρα) επί μονίμου βάσεως». Ωστόσο «θα εξασφαλίσουμε ότι υπάρχει περιθώριο για να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ακόμη, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε στους Financial Times πως δεν είναι σαφές εάν και κατά πόσον η απόφαση του ΣτΕ θα ισχύσει αποκλειστικά και μόνον για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας ή θα συμπεριλάβει και άλλους εργαζόμενους στο «ίδιο ειδικό μισθολογικό καθεστώς», όπως οι δικαστικοί και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι. Εάν όλες αυτές οι ομάδες εργαζομένων ομαδοποιηθούν το κόστος για τον προϋπολογισμό θα μπορούσε να υπερβεί το 1 δισ. ευρώ, ποσό που ισούται με το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

    [04] Τι αλλάζει στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Διαδικασιών από 1ης Ιανουαρίου

    Τις βασικές αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών που τίθενται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014, περιγράφει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

    Μεταξύ άλλων, σε αυτές περιλαμβάνονται η κατάργηση της υποχρέωσης διάτρησης των βιβλίων και στοιχείων, η κατάργηση της έκδοσης αποδείξεων δαπανών για συναλλαγές χωρίς μπλοκ παροχής υπηρεσιών από περιστασιακά απασχολούμενους καθώς και των πρόσθετων βιβλίων που τηρούσαν μια σειρά από επαγγελματίες όπως γιατροί, οδοντίατροι, εκμεταλλευτές χώρου διαμονής, πάρκινγκ, θεραπευτηρίων, κέντρων αισθητικής και γυμναστηρίων.

    [05] Εντάθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου

    Εντάθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο του Κιέβου ανάμεσα στους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης που επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας που απαντούν κάνοντας χρήση σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου-λάμψης. Οι συγκρούσεις επικεντρώνονται στον δρόμο που οδηγεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε παράταξη, ενώ οι διαδηλωτές έχουν οχυρωθεί πίσω από αστυνομικά οχήματα που πυρπολήθηκαν τις τέσσερις τελευταίες ημέρες κατά τις οποίες αναζωπυρώθηκαν οι συγκρούσεις στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ δήλωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι "τρομοκράτες" απειλούν τη ζωή των απλών πολιτών στο Κίεβο και προειδοποίησε ότι οι "εγκληματικές" ενέργειες των διαδηλωτών θα τιμωρηθούν.

    [06] Αρχισαν οι εργασίες της «Γενεύης 2»

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν κήρυξε την έναρξη της ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη 2 για τη Συρία στο Μοντρέ της Ελβετίας , όπου οι εκπρόσωποι του συριακού καθεστώτος και της εξόριστης αντιπολίτευσης θα συναντηθούν για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφυλίου πολέμου.

    Ο Μπαν Κι Μουν κάλεσε το συριακό καθεστώς και την εξόριστη συριακή αντιπολίτευση να αδράξουν τη «μεγάλη ευκαιρία» που τούς προσφέρεται με τη διάσκεψη Γενεύη 2. «Υστερα από περίπου τρία επώδυνα χρόνια συγκρούσεων και δεινών στη Συρία, η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα ελπίδας» τόνισε ο Μπαν στην εναρκτήρια ομιλία του ενώπιον περίπου 40 χωρών και οργανισμών, μεταξύ των οποίων οι αντιπροσωπείες του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-'Ασαντ και του συριακού Συνασπισμού. Η αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία έφθασε με καθυστέρηση στο χώρο της διάσκεψης, δεν ήταν παρούσα όταν ο Μπαν κήρυξε την έναρξη των εργασιών.

    Σε καμία περίπτωση ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία, τόνισε στην ομιλία του στη διάσκεψη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι κύριος στόχος της ειρηνευτικής διάσκεψης είναι «να δοθεί ένα τέλος στην τραγική σύρραξη» και να αποτραπεί η επέκτασή της σε άλλες χώρες της περιοχής.

    [07] Τραυματίστηκε από τα πυρά αγνώστων ένας από τους ηγέτες φιλοκυβερνητικού κινήματος στην Ταϊλάνδη

    Ένας εκ των ηγετών του φιλοκυβερνητικού κινήματος «Κόκκινα Πουκάμισα» τραυματίστηκε σήμερα από τα πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο στη βορειοανατολική πόλη Ούντον Θάνι και η αστυνομία εκτιμά ότι η επίθεση είχε πολιτικό κίνητρο. Ο Κουαντσάι Πραϊπάνα, ο οποίος ηγείται των χιλιάδων υποστηρικτών του κινήματος στην επαρχία Ούντον Θάνι, βρισκόταν έξω από το σπίτι του όταν άγνωστοι τον πυροβόλησαν, σύμφωνα με την αστυνομία. Τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι.Σύμφωνα με το BBC, ο Κουαντσάι Πραϊπάνα είναι παρουσιαστής τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού κι έπαιξε μεγάλο ρόλο στις διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ το 2010.

    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί «όλες τις πλευρές να μην καταφύγουν στη βία, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να σεβαστούν τους κανόνες δικαίου».

    [08] Εκατοντάδες ξένες εταιρείες φέρονται να έπεσαν θύματα κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο από τη Μόσχα

    Μία αμερικανική εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο υποστηρίζει ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ρωσική κυβέρνηση κατασκόπευε εκατοντάδες αμερικανικές, ευρωπαϊκές και ασιατικές εταιρείες, η πρώτη φορά που η Μόσχα συνδέεται με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο με οικονομικό και όχι πολιτικό κίνητρο. Σύμφωνα με την εταιρεία CrowdStrike, στα θύματα της μέχρι σήμερα άγνωστης εκστρατείας κατασκοπείας στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνονται εταιρείες ενέργειας και τεχνολογίας.

    Η CrowdStrike αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο του υλικού που υπεκλάπη ή στην ταυτότητα των εταιρειών που έπεσαν θύματα, επικαλούμενη συμφωνίες εμπιστευτικότητας που συνδέονται με την έρευνά της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2014 - 9:30:22 UTC