Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο Άργος
  • [02] Ξεκίνησε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης
  • [03] Mέσω τραπεζών όλες οι πληρωμές του Δημοσίου
  • [04] Το ΔΝΤ αναμένει επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας
  • [05] Δύο νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στον Λίβανο
  • [06] Με συντριπτικό ποσοστό φαίνεται να εγκρίνουν οι Αιγύπτιοι το νέο σύνταγμα
  • [07] Νέα γονιδιακή θεραπεία αποκατέστησε εν μέρει την όραση σε σπάνια μορφή τύφλωσης

  • [01] Ληστεία σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στο Άργος

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων οι οποίοι χθες το απόγευμα, με την απειλή μαχαιριού, λήστεψαν πρακτορείο ΠΡΟΠΟ.

    Ειδικότερα, χθες, λίγο πριν τις 16:00 στο Άργος, δύο άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, μπήκαν ο ένας από την πίσω πόρτα κι ο άλλος από την κεντρική είσοδο σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και με την απειλή μαχαιριού λήστεψαν την υπάλληλο του πρακτορείου, αρπάζοντας 1.000 ευρώ που βρήκαν στο ταμείο κι εξαφανίστηκαν.

    [02] Ξεκίνησε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

    Με την υποβολή δικονομικών θεμάτων ξεκίνησε το πρωί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό,της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης.

    Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα. Στο εδώλιο συμπληρώνεται, επίσης, από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης.

    [03] Mέσω τραπεζών όλες οι πληρωμές του Δημοσίου

    Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές χρηματικών ενταλμάτων από το Δημόσιο προς τους δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

    Με την απόφαση μπαίνει τέλος στις πληρωμές του Δημοσίου από τα ταμεία των εφοριών και διευκολύνεται παράλληλα η διαδικασία ελέγχου και συμψηφισμού των οφειλών των δικαιούχων προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

    [04] Το ΔΝΤ αναμένει επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα επιταχυνθεί φέτος, αν και θα παραμείνει κατώτερος του δυναμικού του, στο 4%, ανέφερε η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ. Προειδοποίησε ωστόσο για τον «εντεινόμενο κίνδυνο» αποπληθωρισμού, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει σημαντικά υποδεέστερος από το ποσοστό-στόχο πολλών κεντρικών τραπεζών διεθνώς.

    [05] Δύο νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στον Λίβανο

    Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε κεντρική πλατεία της πόλης Χερμέλ, προπύργιο της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, έγινε γνωστό από νοσοκομειακή πηγή.

    Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, η επίθεση σημειώθηκε «μπροστά από κτίριο της κυβέρνησης» στην πόλη, η οποία βρίσκεται 10χλμ από τα σύνορα με τη Συρία.

    [06] Με συντριπτικό ποσοστό φαίνεται να εγκρίνουν οι Αιγύπτιοι το νέο σύνταγμα

    Συντριπτική είναι η πλειοψηφία των Αιγυπτίων πολιτών που φαίνεται να εγκρίνουν το νέο σύνταγμα της χώρας κατά το δημοψήφισμα που διεξήχθη, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, λέγοντας ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στον στρατηγό του αιγυπτιακού στρατού, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

    Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, τα αποτελέσματα αυτά δεν αποτελούν έκπληξη. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, υπήρξε μόνο μια μικρή εκστρατεία κατά του νέου συντάγματος, το οποίο όμως υποστήριξαν οι Αιγύπτιοι που ήταν υπέρ της ανατροπής του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από το στρατό.

    [07] Νέα γονιδιακή θεραπεία αποκατέστησε εν μέρει την όραση σε σπάνια μορφή τύφλωσης

    Βρετανοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας μια νέα γονιδιακή θεραπεία, κατάφεραν να αποκαταστήσουν σε ένα βαθμό την όραση σε έξι ασθενείς ηλικίας 35 έως 63 ετών, οι οποίοι έπασχαν από μια σπάνια εκ γενετής ασθένεια, την χοριοειδερημία, που προκαλεί τύφλωση. Ήταν η πρώτη κλινική δοκιμή της θεραπείας και στέφθηκε με σχετική επιτυχία.

    Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι μελλοντικά μια ανάλογη θεραπεία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε πιο κοινές μορφές απώλειας της όρασης, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος λόγω γήρανσης, η οποία πλήττει περίπου έναν στους τέσσερις ανθρώπους άνω των 75 ετών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 9:30:29 UTC