Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία Ελλάδας-Εμιράτων για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής
  • [02] Αύριο, αντί για σήμερα, η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Τζ. Κέρι
  • [03] Στη Διάσκεψη για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα θα μιλήσει ο Αντ. Σαμαράς
  • [04] Ελληνική Προεδρία και οικονομία τα θέματα των επαφών Ευ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ
  • [05] Ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης
  • [06] Βροχερός καιρός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [07] Ο ταχυδρόμος θα φέρνει και τα φάρμακα στην πόρτα σας
  • [08] Σε ειδικούς κάδους θα «ξεφορτώνονται» τη μαριχουάνα οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Κολοράντο
  • [09] Μια «πιθανή παράταση» των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν συζήτησαν Μέρκελ - Καρζάι
  • [10] Ακόμα πιο ζεστές οι μέρες καύσωνα στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν περιβαλλοντολόγοι
  • [11] Δεκατρείς νεκροί εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στην Ινδονησία
  • [12] Η Κέιτ Μπλάνσετ λέει πως προτιμά τα παιδιά της από τα φιλιά του Μπραντ Πιτ

  • [01] Συμφωνία Ελλάδας-Εμιράτων για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και την πάταξη της φοροδιαφυγής

    Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης και την αποτροπή της φοροδιαφυγής για τους φόρους επί του εισοδήματος και του κεφαλαίου.

    Τη συμφωνία επικύρωσαν (υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο), η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

    [02] Αύριο, αντί για σήμερα, η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Τζ. Κέρι

    Η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, αντί για σήμερα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Κέρι δεν θα έχει καμία συνάντηση κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας κι αυτό, όπως εκτιμάται, οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε καθυστέρηση στην επιστροφή του στις ΗΠΑ από το Κουβέιτ, όπου συμμετείχε στη διάσκεψη δωρητών για τη Συρία.

    Ο κ. Βενιζέλος έφτασε στην αμερικανική πρωτεύουσα, προερχόμενος από το Παρίσι, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αυριανή συνάντησή του με τον κ. Κέρι θα συζητήσει θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [03] Στη Διάσκεψη για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα θα μιλήσει ο Αντ. Σαμαράς

    Στη Διάσκεψη για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στο Στρασβούργο θα μιλήσει σήμερα ο πρωθυπουργός .

    Ο Αντ. Σαμαράς θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Κούρκουλα.

    Ο πρωθυπουργός, χθες, στην κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι «εμείς οι υπέρμαχοι της Ευρώπης θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές. Δεν θα είμαστε δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα κερδίσουμε, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, αγαπούν τη χώρα τους, αγαπούν τα παιδιά τους».

    Συνέχισε δε λέγοντας ότι «τους Έλληνες πολίτες, τους ενδιαφέρει να παραμείνουν μέρος της Ευρώπης. Τα δύσκολα είναι παρελθόν, είμαστε κοντά στην ανάκαμψη. Η αντιπολίτευση δεν αποτελεί εναλλακτική λύση, δεν προσφέρει λύση, ακροβατεί μεταξύ συγκαλυμμένου εξτρεμισμού και λαϊκισμού. Επενδύουν στον φόβο, δεν δίνουν ελπίδα στους Έλληνες πολίτες. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και των βουλευτών δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Πιστεύω ότι θα κάνουμε τα μέγιστα ώστε οι εκλογές να γίνουν το 2016. Θα μου πείτε ότι θα πρέπει να εκλέξετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (2015). Πιστεύω ότι ο λαός θα συμφωνήσει σε μία υπερκομματική υποψηφιότητα. Στην Ελλάδα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως όλες οι σοβαρές χώρες και να γίνονται εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια».

    [04] Ελληνική Προεδρία και οικονομία τα θέματα των επαφών Ευ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ

    Με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι συναντάται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλοςθα έχει επαφέςκαι με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λιου.

    Ο κ. Βενιζέλοςμετέβη στην αμερικανική πρωτεύουσα, προερχόμενος από το Παρίσι.

    Με τον κ. Κέρι θα συζητήσει θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στη συνάντησή του με τον κ. Λιου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    [05] Ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

    Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της πολύκροτης υπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.

    Το εδώλιο συμπληρώνεται από δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της επαναληπτικής δίκης. Ο τέως δήμαρχος, με αλλεπάλληλες επιστολές το τελευταίο διάστημα και μετά την πρωτόδικη απόφαση- καταπέλτη, επιμένει πως είναι αθώος κι ότι δεν έχει υπεξαιρέσει ούτε ένα ευρώ.

    [06] Βροχερός καιρός στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Βροχερός είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία στους 11 βαθμούς Κελσίου. Ομαλά λειτουργεί το αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» .

    Στους 11 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Κατερίνη, στη Βέροια, αλλά και στην πόλη των Σερρών. Κλειστό για χιονοδρομίες είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι. Κανονικά λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο στα 3-5 Πηγάδια, με την πρόσβαση των οχημάτων, να γίνεται χωρίς αλυσίδες. Κλειστό για τους χιονοδρόμους είναι το χιονοδρομικό κέντρο στο Λαϊλιά, Σερρών.

    Βροχή πέφτει και στο Κιλκίς, με τη θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο Πολύγυρος έχει συννεφιά, με τη θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου.

    Στους 7 βαθμούς Κελσίου, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, αλλά και στα Γρεβενά. Κανονικά λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα, ενώ η πρόσβαση των οχημάτων γίνεται χωρίς αλυσίδες.

    [07] Ο ταχυδρόμος θα φέρνει και τα φάρμακα στην πόρτα σας

    «Ο ταχυδρόμος χτυπά πάντα δυο φορές», η μια θα είναι για να φέρει το γράμμα και η δεύτερη για να φέρει αρχικά τα φάρμακα...

    Από το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, πρώτα στην Αττική και στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις, οι πολίτες που είναι ασθενείς ή έχουν κινητικά προβλήματα, οι ηλικιωμένοι αλλά και ο οποιοσδήποτε άλλος, θα μπορούν να παραδίδουν στον ταχυδρόμο τη φαρμακευτική συνταγή τους, εκείνος θα την εκτελεί στο φαρμακείο, θα την πληρώνει, θα παραδίδει το φάρμακο στον πολίτη και θα εισπράττει τα χρήματα με αντικαταβολή.

    Για την υπηρεσία αυτή θα συγκροτηθεί τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι ασθενείς, ενώ το κόστος της νέας υπηρεσίας θα είναι 3 ευρώ.

    [08] Σε ειδικούς κάδους θα «ξεφορτώνονται» τη μαριχουάνα οι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Κολοράντο

    Αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο του Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, τοποθέτησαν ειδικούς κάδους όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ξεφορτώνονται την ποσότητα μαριχουάνας που έχουν μαζί τους προτού επιβιβαστούν στα αεροπλάνα.

    Τα κουτιά θα προορίζονται για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι μπορεί «κατά λάθος» να μεταφέρουν μαζί τους στο αεροδρόμιο μαριχουάνα.

    Ενώ η κατοχή μικρής ποσότητας μαριχουάνας δεν είναι παράνομη στην πολιτεία, οι επιβάτες που τη μεταφέρουν στο αεροδρόμιο μπορεί να συλληφθούν και να αντιμετωπίσουν πρόστιμο έως και 2.500 δολάρια.

    [09] Μια «πιθανή παράταση» των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν συζήτησαν Μέρκελ - Καρζάι

    Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, προκειμένου να συζητήσουν τη θέση των διεθνών δυνάμεων στη χώρα του, συμπεριλαμβανομένου του χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου τα γερμανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν, αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Der Spiegel.

    Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο ηγέτες συζήτησαν την «πιθανή παράταση» του χρονικού διαστήματος που θα παραμείνουν οι γερμανικές δυνάμεις στη χώρα, οι οποίες αριθμούν περίπου στους 3.100 στρατιώτες, αναφέρεται στο άρθρο, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές του Βερολίνου.

    [10] Ακόμα πιο ζεστές οι μέρες καύσωνα στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν περιβαλλοντολόγοι

    Οι κλιματικές αλλαγές καθιστούν τις ζεστές ημέρες στην Αυστραλία ακόμα πιο ζεστές και τα κύματα καύσωνα μεγαλύτερης διάρκειας και πιο συχνά, ανακοίνωσε σήμερα μια ιδιωτική περιβαλλοντική οργάνωση.

    Το Συμβούλιο Κλίματος, σύμφωνα με το οποίο το 2013 ήταν η πιο ζεστή χρονιά για την Αυστραλία, τόνισε ότι οι πυρκαγιές στα δάση είναι όλο και περισσότερες και ότι ως το 2030 ο αριθμός των επαγγελματιών πυροσβεστών θα πρέπει να διπλασιαστεί.

    Εν τω μεταξύ, οι μετεωρολόγοι στην Αυστραλία προειδοποίησαν σήμερα ότι θα συνεχιστεί το κύμα καύσωνα που πλήττει τη νοτιοανατολική χώρα και το οποίο έχει προκαλέσει πολλές δασικές πυρκαγιές και διακοπή των αγώνων τέννις του αυστραλιανού Open στ' ανοιχτά γήπεδα.

    Οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου εδώ και πολλές ημέρες στη νότια χώρα.

    Στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας 129 άνθρωποι νοσηλεύθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω εξάντλησης ή σοβαρής αφυδάτωσης εξαιτίας της ζέστης.

    [11] Δεκατρείς νεκροί εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων στην Ινδονησία

    Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δυο είναι αγνοούμενοι και 40.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πλημμυρών και των κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη βόρεια Ινδονησία.

    Σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ πολλοί κάτοικοι κατέφυγαν σε δημόσια κτίρια και εκκλησίες για να σωθούν.

    Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

    [12] Η Κέιτ Μπλάνσετ λέει πως προτιμά τα παιδιά της από τα φιλιά του Μπραντ Πιτ

    «Η ζωή στο σπίτι μου είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική από το να φιλώ τον Μπραντ Πιτ». Αυτό δηλώνει η κορυφαία Αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ η οποία πριν λίγε μέρες τιμήθηκε με «Χρυσή Σφαίρα» και διεκδικεί Όσκαρ.

    Η Μπλάνσετ που είναι παντρεμένη με τον σεναριογράφο Άντριου Άπτον λέει, αν και απολαμβάνει να ενσαρκώνει διάφορους χαρακτήρες για τη μεγάλη οθόνη, τίποτα δεν την γεμίζει όσο το να είναι σπίτι με τον άνδρα της και τους τρεις γιους τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2014 - 7:30:25 UTC