Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις πααιτήσεις των Κ. Γιοβανόπουλου και Μ. Χρυσοβελώνη ζητά ο Τ. Κουίκ
  • [02] Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων αύριο
  • [03] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Ιράκ
  • [04] Σε δύο μήνες επιστρέφει στα γήπεδα ο Δ. Σιόβας

  • [01] Τις πααιτήσεις των Κ. Γιοβανόπουλου και Μ. Χρυσοβελώνη ζητά ο Τ. Κουίκ

    Έντονη ενόχληση υπάρχει στους Ανεξάρτητους Έλληνες για τη στάση των βουλευτών που δεν προσήλθαν χθες στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

    Σήμερα ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του, ενώ επισημαίνει ότι ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

    "Σε μια στιγμή όπου ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στον αγώνα μας κατά της διαφθοράς, δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το χθεσινό πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται κανένας μας να αγνοεί τα κυρίαρχα θεσμικά μας, όργανα και 120 εθελοντές αγωνιστές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τέρενς Κουίκ.

    Σύμφωνα με τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων "πάνω απ' όλα όφειλαν οι δυο εκλεγμένοι στις θεσμικές θέσεις του γραμματέα και του αναπληρωτή του της ΚΟ να δώσουν το παρόν τους στο Εθνικό Συμβούλιο, και εκεί να εκφράσουν τις όποιες διαφωνίες τους, όπως πράξαμε πολλοί από εμάς που δώσαμε το παρόν μας. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει προς τα έξω η εικόνα της φράξιας".

    Και ο Τέρενς Κουίκ καταλήγει: "Κατόπιν τούτου, επειδή αυτή η ομαδοποιημένη αντίδραση είναι έξω από κάθε λογική, ζητώ την παραίτηση από τις αντίστοιχες θέσεις τους, τόσο του Κώστα Γιοβανόπουλου όσο και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη. Το έχω δικαίωμα ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πολύ περισσότερο καθώς ήμουν ένας από εκείνους που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύτηκαν. Έχω ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο για τις προθέσεις μου όπως και άλλους συναδέλφους".

    Επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, σε δηλώσεις του (ΣΚΑΪ) ζήτησε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, προκειμένου να λυθούν οι όποιες εσωκομματικές διαφορές υπάρχουν, και κάλεσε τον Πάνο Καμμένο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

    "Πρέπει να πάμε άμεσα σε Έκτακτο Συνέδριο να λύσουμε τις διαφορές μας" είπε και δήλωσε ανήσυχος και προβληματισμένος για την συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

    [02] Πρεμιέρα χειμερινών εκπτώσεων αύριο

    Οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και λήγουν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, βάσει του άρθρου 15, παρ.1 του ν.4177/2013.

    Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας αναφέρεται ότι στο διάστημα των εκπτώσεων, και σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ.1 του ν.4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11.00- 18.00.

    Ο τζίρος, κατά το δίμηνο των χειμερινών εκπτώσεων θα κινηθεί περίπου 10%, χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρσι, ενώ η επισκεψιμότητα θα κυμανθεί στα

    ίδια επίπεδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα. Το ποσοστό της αρνητικής μεταβολής αυτού το διμήνου προβλέπεται να είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, αλλά ο τζίρος της αγοράς θα συρρικνωθεί κατά το ήμισυ σε σχέση με το 2010.

    [03] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στην κεντρική Βαγδάτη προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό 16, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

    Στόχος της επίθεσης ήταν νεοσύλλεκτοι του στρατού.

    Η επίθεση κοντά στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Αλάουι αλ-Χίλα, στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, σημειώθηκε την ώρα που νεαροί άνδρες είχαν μόλις συμπληρώσει τις διατυπώσεις για να καταταγούν στον ιρακινό στρατό και ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Την Πέμπτη καμικάζι προκάλεσε τον θάνατο 23 ανθρώπων και τον τραυματισμό 30 όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε στρατολογικό κέντρο στη Βαγδάτη.

    [04] Σε δύο μήνες επιστρέφει στα γήπεδα ο Δ. Σιόβας

    Σε δύο μήνες θα επιστρέψει στη δράση των γηπέδων ο Δημήτρης Σιόβας. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε υποστεί κάταγμα του έξω σφυρού.

    Ο κεντρικός αμυντικός χειρουργήθηκε χθες νωρίς το βράδυ με απόλυτη επιτυχία από τον γιατρό του Ολυμπιακού, Χρήστο Θέο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2014 - 11:30:24 UTC