Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το δημοσιονομικό κενό στο μικροσκόπιο κυβέρνησης-τρόικας
  • [02] Ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας
  • [03] Συλλήψεις για τρομοκρατία στη Ρωσία ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
  • [04] Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

  • [01] Το δημοσιονομικό κενό στο μικροσκόπιο κυβέρνησης-τρόικας

    Η επικείμενη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ήταν το βασικό θέμα της χθεσινής σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός με τους κυρίους Βενιζέλο και Στουρνάρα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών έγινε επισκόπηση όλων των θεμάτων, καθώς η Αθήνα έστειλε χθες στους εκπροσώπους των δανειστών όλα τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό και αναμένει την ημερομηνία άφιξής τους. Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τρόικα θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι, όσον αφορά στην πιθανή εμπλοκή της κ. Αναστασίας Σακελλαρίου, προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δεν τον προβληματίζει.

    [02] Ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στ. Μπούκουρας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα η απολογία του βουλευτή της Χ.Α. Στάθη Μπούκουρα ενώπιον των αρμοδίων ανακριτριών, αναφορικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

    Σε υπόμνημα που κατέθεσε φέρεται να δηλώνει κατηγορηματικά αθώος. Υποστηρίζει ότι "η δίωξη του είναι πολιτική και «βάλλεται» στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του". Επίσης αναφέρει ότι "ουδέποτε έλαβε μέρος σε «εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας» και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο".

    Οι άλλοι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος , κατηγορούμενοι επίσης για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους, κρίθηκαν χθες προφυλακιστέοι.

    [03] Συλλήψεις για τρομοκρατία στη Ρωσία ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

    Πέντε μέλη μιας ομάδας ανταρτών συνελήφθησαν το Σάββατο στα νότια της Ρωσίας, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αφόπλισαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό, σε ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στο Σότσι.

    Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή (NAC), ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες συλλήψεις έγιναν στην πόλη Νάλτσικ, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα από το Σότσι στην περιοχή του Καυκάσου. «Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 5 μέλη μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης», μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα σχετική ανακοίνωση της NAC. «Κατά την επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας ανακαλύφθηκαν και κατασχέθηκαν πυρομαχικά, χειροβομβίδες και ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, έτοιμος για χρήση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Περίπου 37.000 προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας θα επιστρατευτούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

    [04] Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός

    Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από τή σημερινή ημέρα της 19ης αγωνιστικής, θα διεξαχθεί στις 19.30 στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Περιστερίου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση για να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον ανώτερο Ολυμπιακό.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στις 15.00 στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ενώ θα ακολουθήσουν στις 17.15 οι αναμετρήσεις Απόλλων- ΠΑΣ Γιάννινα, Αστ. Τρίπολης- Πλατανιάς και Πανθρακικός-Ξάνθη.

    Σε χθεσινές αναμετρήσεις σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:ΟΦΗ- Βέροια 0-1, Λεβαδειακός ? Εργοτέλης 2-0 και Παναθηναϊκός ?Πανιώνιος 1-0.

    Η 19η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη δυετέρα με τον αγώνα Καλλονή-Άρης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 January 2014 - 9:30:22 UTC