Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασίστηκε η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα
  • [02] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα
  • [03] «Διπλό» της Βέροιας στην Κρήτη

  • [01] Αποφασίστηκε η έκδοση Φιλιππίδη στην Ελλάδα

    Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση του πρώην προέδρου του Τ.Τ Άγγελου Φιλιππίδη, στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη. Ή εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, των σχετικών εγγράφων, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης .Σύμφωνα με τις προξενικές αρχές η διαδικασία μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι, προς απέλαση, ξένοι υπήκοοι.

    Η σύλληψη του, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε χθες βράδυ σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ αναζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε ότι ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, κ. Γ. Ανδρεάδη, ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.

    [02] Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Άγκυρα

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Άγκυρα κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, η οποία συγκλονίζεται από ένα άνευ προηγουμένου σκάνδαλο διαφθοράς. Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 20.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατόπιν αιτήματος συνδικάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων σε πλατεία της Άγκυρας, φωνάζοντας συνθήματα όπως "η Επανάσταση θα καθαρίσει τη βρομιά αυτή" "είναι κλέφτες", τα οποία απευθύνονταν στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Οι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ψεύτικα δολάρια, τα οποία έφεραν το πρόσωπο του Ερντογάν.

    Η Τουρκία συγκλονίζεται εδώ και τρεις εβδομάδες από ένα σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες πρόσωπα που πρόσκεινται στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση και το οποίο απειλεί άμεσα τη θέση του πρωθυπουργού Ερντογάν, τρεις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για συνωμοσία και κατηγορεί την αστυνομία και τη δικαιοσύνη ότι επιδιώκουν την ήττα του, δίδοντας εντολή για τις έρευνες αυτές κατά της διαφθοράς.

    [03] «Διπλό» της Βέροιας στην Κρήτη

    Με μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Βέροιας (0-1), τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Σούπερλίγκα. Ακολουθούν οι αγώνες Λεβαδειακού-Εργοτέλη (17.30) και Παναθηναϊκού-Λεβαδειακού (19.30). Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από την τρέχουσα αγωνιστική θα διεξαχθεί αύριο στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού.

    Η ομάδα του Περιστερίου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση για να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον ανώτερο Ολυμπιακό.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου στο ματς της Λεωφόρου, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά. Συνοπτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:

    Σάββατο (11/1)

    15:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ- Βέροια

    17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Εργοτέλης

    19:30 (Λεωφόρος) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

    Κυριακή (12/1)

    15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ- Παναιτωλικός

    17:15 (Ριζούπολη) Απόλλων- ΠΑΣ Γιάννινα

    17:15 (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης- Πλατανιάς

    17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Ξάνθη

    19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Ολυμπιακός

    Δευτέρα (13/1)

    19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή-Άρης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2014 - 15:30:21 UTC