Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Μπορεί στις ευρωεκλογές να γίνει ένα μεγάλο βήμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ
  • [02] Για συγκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ κατηγορεί τους Αντ. Σαμαρά και Ι. Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος
  • [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου ενόψει της έλευσης της τρόικας
  • [05] Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Λάρισα
  • [06] Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Αγγ.Φιλιππίδης
  • [07] Παρέμβαση της εισαγγελίας για την προμήθεια μηχανήματος προ 10ετίας στις ένοπλες δυνάμεις, ζητά Γ. Σούρλας
  • [08] Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν
  • [09] Συναυλία απόψε στην Άγκυρα για την ελληνική Προεδρία της ΕΕ
  • [10] Σέντρα στην 19η αγωνιστική

  • [01] Δ. Κουτσούμπας: Μπορεί στις ευρωεκλογές να γίνει ένα μεγάλο βήμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ

    Σε δήλωση σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές προχώρησε ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

    Όπως επισημαίνει ο κ.Κουτσούμπας, "με όπλο την πολύχρονη πείρα μπορεί στις ευρωεκλογές να γίνει ένα μεγάλο βήμα χειραφέτησης του λαού από την ΕΕ, τις πολιτικές και τα κόμματά της, ένα μεγάλο βήμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ και να ανοίξουμε το δρόμο για μια πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Κάθε άλλη επιλογή παγιδεύει τη λαϊκή οργή, γυρνώντας τη στην ίδια κοίτη, της ΕΕ και των αυταπατών ότι μπορεί αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα του κεφαλαίου να εξανθρωπιστεί".

    [02] Για συγκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ κατηγορεί τους Αντ. Σαμαρά και Ι. Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ

    Για συγκάλυψη του σκανδάλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή την στήριξη που παρέχουν στην επικεφαλής του ΤΧΣ κ. Α. Σακελλαρίου.

    Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα: «ο κ. Σαμαράς, ο άνθρωπος της Μέρκελ στην Ελλάδα και ο κ. Στουρνάρας, ο άνθρωπος του Σόιμπλε στην Ελλάδα, συνεχίζουν και σήμερα να καλύπτουν την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Σακελλαρίου η οποία κατηγορείται για την υπόθεση του ΤΤ, επειδή είναι εκλεκτή της τρόικα;»

    [03] Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

    Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ εξελέγη πριν από λίγο, από την Κ.Ε του κόμματος, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 64 μέλη, 42 μέλη ψήφισαν λευκό και 2 μέλη ψήφισαν άκυρο. Ο κ. Θεοχαρόπουλος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη ο οποίος δήλωσε: "Ευχαριστώ την Κεντρική Επιτροπή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη πρόταση μου. Πάμε μπροστά".

    "Το πραγματικό δίλημμα των Ευρωεκλογών δεν είναι εντός η εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα. Οι Ευρωεκλογές πρέπει να στείλουν μήνυμα αλλαγής της πολιτικής, με άξονα τη σταθερή ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή".

    Με τον τρόπο αυτό περιέγραψε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που συνεδριάζει για να εκλέξει τον νέο Γραμματέα και την νέα Εκτελεστική Επιτροπή το, κατά την άποψη της ΔΗΜΑΡ, διακύβευμα των Ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου. Απηύθυνε πρόσκληση, όπως είπε χαρακτηριστικά "σ΄ όλες τις πολιτικές κινήσεις, ομάδες και πρόσωπα που θέλουν να συμπαραταχθούν σε μια ισότιμη σχέση μαζί μας να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στις απαραίτητες πολιτικές και οργανωτικές διαδικασίες, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, για τη συγκρότηση ενός νέου σχηματισμού που θα κατέβει στις Ευρωεκλογές και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, αποδεικνύοντας ότι είναι εφικτή μια προοδευτική πολιτική". Πρόσθεσε δε ότι το ζητούμενο είναι η αλλαγή της πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη. "Αυτό είναι το κεντρικό πολιτικό μας μήνυμα, αυτή είναι η μάχη που δίνουμε", είπε

    [04] Συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου ενόψει της έλευσης της τρόικας

    Συνάντηση έχουν αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

    Κατά τις ίδιες πηγές, η ατζέντα της συνάντησης που πραγματοποιείται ενόψει και της επιστροφής της τρόικας, θα είναι ευρεία και θα εξεταστούν θέματα της επικαιρότητας, κοινωνικά ζητήματα, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν στην ελληνική Προεδρία της ΕΕ.

    [05] Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στη Λάρισα

    Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, εξελίσσεται η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο ύψος των διοδίων Πυργετού.

    Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Έβρο, Λαμία και άλλες πόλεις, εκτός από τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας που απηύθηναν και το κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση, βρίσκονται στο σημείο, παρουσία και του προέδρου της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκη, διαμαρτυρόμενοι για την διαθεσιμότητα συναδέλφων τους, ενώ συμμετέχει και αντιπροσωπεία σχολικών φυλάκων.

    Οι διαμαρτυρόμενοι προέβησαν σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών.

    [06] Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη ο Αγγ.Φιλιππίδης

    Ο κ. Άγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, κ.Ν.Μαθιουδάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές επίκειται η έκδοση του κ. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, ενώ το Προξενείο δεν έχει δεχθεί αίτημα από τον κύριο Φιλιππίδη για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

    Η σύλληψη του 'Άγγελου Φιλιππίδη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγινε χθες το βράδυ σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. αναζητείτο με διεθνές ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

    Ο συνήγορος του κ. Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, δήλωσε ότι ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του ΤΤ, κ. Γ. Ανδρεάδη, ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιον του.

    Διαβάστε επίσης:

    Για συγκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ κατηγορεί τους Αντ. Σαμαρά και Ι. Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ

    [07] Παρέμβαση της εισαγγελίας για την προμήθεια μηχανήματος προ 10ετίας στις ένοπλες δυνάμεις, ζητά Γ. Σούρλας

    Προ δεκαετίας, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, είχε επισημάνει τη δράση κυκλωμάτων στις προμήθειες των Ενόπλων δυνάμεων, σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή του.Συγκεκριμένα, ο κ. Σούρλας είχε επισημάνει την ασύμφορή προμήθεια ρευστομηχανικής κλίνης, στο 304 ΠΕΒ.

    Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, η αρχική αξία του επίμαχο μηχανήματος ήταν 2.846.661 ευρώ και το τελικό κόστος ανήλθε στο ποσό των 6.078.829 ευρώ.

    Τέλος, ο κ. Σούρλας διερωτάται «μήπως είναι καιρός να ανατρέξουν στην εποχή εκείνη οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό επίορκων και διαπλεκόμενων;».

    [08] Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν

    Ο Αριέλ Σαρόν, ο πρώην στρατηγός και πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, πέθανε σήμερα σε ηλικία 85 ετών, μετέδωσε ο ισραηλινός στρατιωτικός ραδιοσταθμός, επικαλούμενος συγγενικό πρόσωπο της οικογένειάς του.

    Το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν ο Σαρόν ανακοίνωσε ότι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου γύρω στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

    [09] Συναυλία απόψε στην Άγκυρα για την ελληνική Προεδρία της ΕΕ

    Mε συναυλία στην οποία θα συμμετάσχει ο τενόρος, Μάριος Φραγκούλης και η σοπράνο κα. Τουρκόγλου, υπό την διεύθυνση του κ. Λουκά Καρυτινού, θα εορτασθεί απόψε στην Άγκυρα η ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.

    Τη συναυλία διοργανώνει η Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, σε συνεργασία με την Κρατική Όπερα και το Μπαλέτο της Άγκυρας.

    [10] Σέντρα στην 19η αγωνιστική

    Με την αναμέτρηση ΟΦΗ-Βέροια άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας, θα ακολουθήσουν οι αγώνες Λεβαδειακού-Εργοτέλη (17.30) και Παναθηναϊκού-Λεβαδειακού (19.30).

    Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το πρόγραμμα θα διεξαχθεί αύριο στο Περιστέρι μεταξύ του Ατρόμητου και του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Περιστερίου είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση για να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στον ανώτερο Ολυμπιακό.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Παναιτωλικό, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου στο ματς της Λεωφόρου, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος θα φιλοξενήσει τον Πλατανιά. Συνοπτικά το πρόγραμμα των παιχνιδιών της 19ης ημέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:

    Σάββατο (11/1)

    15:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ- Βέροια

    17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Εργοτέλης

    19:30 (Λεωφόρος) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

    Κυριακή (12/1)

    15:00 (Τούμπα) ΠΑΟΚ- Παναιτωλικός

    17:15 (Ριζούπολη) Απόλλων- ΠΑΣ Γιάννινα

    17:15 (Τρίπολη) Αστ. Τρίπολης- Πλατανιάς

    17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός-Ξάνθη

    19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος-Ολυμπιακός

    Δευτέρα (13/1)

    19:30 (ΟΑΚΑ) Καλλονή-Άρης


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 January 2014 - 13:30:28 UTC