Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην κυβέρνηση χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναβολή της επίσκεψης Κάρας, στην Αθήνα
  • [02] Αναβάλλεται η επίσκεψη του κλιμακίου της επιτροπής του ΕΚ, υπό τον 'Οτμαρ Κάρας, στην Αθήνα
  • [03] Προτάσεις μέτρων από τον ΙΣΑ για να καταργηθούν τα 25 ευρώ

  • [01] Στην κυβέρνηση χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναβολή της επίσκεψης Κάρας, στην Αθήνα

    «Πανικόβλητη η κυβέρνηση, με την αρωγή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Σούλτς, σπεύδει να αναβάλει την επίσκεψη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο μιας συζήτησης για τη σκοπιμότητα και τις επιπτώσεις του μνημονίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της τρόικας, την οποία είχε αποκαλύψει - λίγο νωρίτερα - με δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

    Πιο συγκεκριμένα, σε χθεσινό ενημερωτικό μήνυμα της γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ο πρόεδρος Σούλτς και ο πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί».

    Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «την [κυβέρνηση] κυριεύει ο φόβος μπροστά στο καταλογισμό και των δικών της ευθυνών από την υιοθέτηση ενός καταστροφικού προγράμματος, που βύθισε τη χώρα σε βαθιά ύφεση και γεννά καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης. Αν ο κ. Σαμαράς μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα όφειλε να αξιοποιήσει την έρευνα της επιτροπής για να αναδείξει την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος, αλλά και την ανάγκη εγκατάλειψης των ακραίων αντικοινωνικών πολιτικών λιτότητας, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική του, γιατί τις υπηρέτησε σκορπώντας τη δυστυχία στη χώρα του».

    «Αντίθετα, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει τη συζήτηση και ετοιμάζεται για την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από τη χώρα μας, διοργανώνοντας φιέστες για την αυτοπροβολή του, χωρίς την παραμικρή διάθεση πραγματικής αξιοποίησης της προεδρίας της χώρας μας» καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Προφανώς οι άνθρωποι δεν είναι καλά...» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.

    «Κολλημένος με τις θεωρίες συνωμοσίας και τις απόπειρες δυσφήμισης της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά τον νέο χρόνο όπως τελείωσε τον παλιό: με εξωφρενικούς και απίστευτους ισχυρισμούς. Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασε κάθε όριο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [02] Αναβάλλεται η επίσκεψη του κλιμακίου της επιτροπής του ΕΚ, υπό τον 'Οτμαρ Κάρας, στην Αθήνα

    Για μεταγενέστερη ημερομηνία, αναβάλλεται η επίσκεψη στην Αθήνα, της αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, υπό τον αντιπρόεδρο του ΕΚ 'Οτμαρ Κάρας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 και 9 Ιανουαρίου, όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία της Επιτροπής του ΕΚ.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην κυβέρνηση χρεώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αναβολή της επίσκεψης Κάρας, στην Αθήνα

    [03] Προτάσεις μέτρων από τον ΙΣΑ για να καταργηθούν τα 25 ευρώ

    «Ισοδύναμα» μέτρα για την εξοικονόμηση της νοσοκομειακής δαπάνης και για τον εξορθολογισμό του συστήματος Υγείας, αντιπροτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), απέναντι στην εφαρμογή του μέτρου είσπραξης 25 ευρώ για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, από 1 Ιανουαρίου. Ζητά την «άμεση κατάργηση και αναστολή εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου», επισημαίνοντας ότι «πολλοί ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας, θα αποτραπούν από αυτή, λόγω της αδυναμίας τους να πληρώσουν».

    Ειδικότερα, ο ΙΣΑ προτείνει κλιμακωτή οικονομική επιβάρυνση βάσει εισοδήματος, πρωτόκολλα ελέγχου των νοσηλειών και των προμηθειών με κεντρικούς διαγωνισμούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς σε κάθε επίπεδο, δημιουργία και παρακολούθηση πρωτοκόλλων διαφύλαξης δημόσιας Υγείας ώστε να αποφεύγεται ο διπλασιασμός και τριπλασιασμός των ημερών νοσηλείας λόγω ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, προαγωγή του θεσμού ημερήσιας νοσηλείας «one day clinic» στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια περίθαλψη, επέκταση και ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να κρατούνται άρρωστοι για παρακολούθηση στο πλαίσιο της βραχείας νοσηλείας έως 24 ώρες χωρίς να δεσμεύουν κρεβάτι στην κλινική και τέλος τη δημιουργία μιας ισχυρής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης με Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 6 January 2014 - 15:30:22 UTC